Ajax bevestigt transfervrije komst van Florian Grillitsch

Ajax heeft Florian Grillitsch definitief binnen, zo maakt de club donderdagmiddag via de officiële kanalen wereldkundig. De 27-jarige middenvelder, die transfervrij was na zijn vertrek bij TSG Hoffenheim, tekent bij Ajax een eenjarige contract, met de optie op nog twee seizoenen. Grillitsch was ook in beeld bij Feyenoord, maar de 33-voudig international van Oostenrijk verkiest Ajax boven de Rotterdammers.

Trainer Alfred Schreuder kent Grillitsch al uit zijn tijd als hoofdtrainer van Hoffenheim. Eerder deze zomer hadden beide partijen al contact over een transfer. De controleur op het middenveld was na zijn vertrek bij Hoffenheim dus vrij om transfervrij naar een andere club te vertrekken.

Vorige week werd bekend dat Feyenoord Grillitsch graag zag komen. De Rotterdammers kwamen echter niet tot een akkoord met de middenvelder en moeten nu toezien hoe de aartsrivaal de deal weet te kapen. Grillitsch kwam in zijn carrière in totaal tot 257 officiële wedstrijden in Duitsland, waarvan 178 in de Bundesliga. Daarin wist hij 32 keer te scoren en fungeerde hij 31 keer als aangever. Namens de nationale ploeg van Oostenrijk kwam hij 33 keer in actie. Eén keer wist hij het net te vinden. Tijdens het EK kwam hij vorig jaar tegen het Nederlands elftal na een uur spelen binnen de lijnen.

Related posts