Club América bevestigt akkoord: Sánchez vliegt deze zondag naar Amsterdam

Nadat gistermorgen de Mexicaanse tak van FOX Sports al melding maakte van het akkoord tussen Ajax en Club America over de transfer van Jorge Sánchez naar Ajax volgde in de middag ook De Telegraaf en andere Nederlandse media. Deze zondag komt nu ook Club América via Twitter met een officieel statement waarin het bevestigt een akkoord te hebben met Ajax. Enkel de medische keuring scheidt de rechtsback nog van een meerjarig contract bij Ajax. Sánchez moet bij Ajax de opvolger worden van Mazraoui en als concurrent van Devyne Rensch.

Ajax betaald een vaste transfersom van vijf miljoen euro voor de 24-jarige rechtsback. Daarnaast kan de Mexicaanse club nog vijfhonderdduizend euro aan bonussen verdienen aan Sánchez. “Club America meldt overeenstemming te hebben bereikt over de definitieve transfer van Jorge Sánchez naar Ajax”, zo valt te lezen in de officiële verklaring. “De speler reist vandaag (zondag, red.) naar Nederland om de bijbehorende fysieke tests uit te voeren. Aansluitend vindt de ondertekening van het contract tussen beide clubs plaats.”

Club América zal hopen dat Sánchez zich de komende jaren goed ontwikkelt in Amsterdam, aangezien dat financieel nog wat extra’s kan opleveren. De Mexicanen hebben een doorverkooppercentage weten te bedingen bij de onderhandelingen van naar verluidt zo’n 10 procent.

Sánchez droomt al jaren van spelen in een topcompetitie in Europa en wilde de overstap naar Ajax dolgraag maken. Komende week zal hij definitief beginnen aan zijn gewenste avontuur. De rechtsback speelde tot dusver 150 officiële wedstrijden voor Club América, waarin hij twee keer scoorde en acht assists gaf. In 2019 debuteerde Sánchez voor het nationale elftal van Mexico, waarvoor hij tot dusver 21 interlands speelde. Daarin was de verdediger één keer trefzeker. Sánchez is van origine rechtsback, maar kan ook op de linkerflank uit de voeten.

Related posts