Ajax begint seizoen met moeizame uitzege op Fortuna Sittard: 2-3

Ajax is het Eredivisieseizoen 2022/2023 begonnen met een moeizame zege uit bij Fortuna Sittard. De ploeg van Schreuder had het in de eerste helft knap lastig en kwam zelfs op achterstand. Schreuder greep in de rust in en dat resulteerde uiteindelijk in een moeizame overwinning.

Ajax begon niet sterk aan de wedstrijd en de eerste de beste steekpass van Arianit Ferati richting Paul Gladon bracht de spits alleen richting Pasveer. De aanvaller scoorde gelijk 1-0 voor Fortuna Sittard, en hij zorgde hierdoor ook voor het eerste Eredivisie-doelpunt van het seizoen 2022/2023. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Ajax geen grip op de ploeg uit Sittard maar leek Kenneth Taylor wel de gelijkmaker te scoren. Echter werd het doelpunt afgekeurd omdat Taylor een overtreding zou hebben gemaakt. In de rust greep Schreuder in door Brian Brobbey en Davy Klaassen in te brengen voor Perr Schuurs en Steven Berghuis. Met die nieuwelingen sloeg Ajax vervolgens razendsnel toe. Binnen drie minuten was het 1-1 omdat een indraaiende voorzet van Kenneth Taylor bij de tweede paal binnenviel, al claimde Klaassen de bal nog geraakt te hebben. Enkele minuten later leek Devyne Rensch de 1-2 te maken, maar het was volgens de grensrechter buitenspel van Brobbey. Echter had de VAR het anders gezien en dus was de 1-2 een feit. Kort daarop maakte Brobbey op randje buitenspel de 1-3 en leek de wedstrijd gespeeld. In de 87ste minuut wist de thuisploeg het echter nog spannend te maken. Yilmaz eiste de bal op bij een vrije trap en van een meter of twintig van het doel schoot hij hem onberispelijk binnen. Pasveer had geen antwoord op de inzet die kort over de muur in de bovenhoek zeilde: 2-3. Met vier minuten aan extra tijd wist Ajax het hoofd wel koel te houden en gingen de drie punten toch mee naar Amsterdam.

Fortuna Sittard – Ajax 2-3 (1-0)
‘6 Gladon 1-0
’48 Taylor 1-1
’51 Rensch 1-2
’62 Brobbey 1-3
’87 Burak 2-3

Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 11,863
Gele kaarten: Seuntjens, Ferati, Gladon (Fortuna Sittard)

Opstelling Fortuna Sittard: Van Osch, Tirpan, Guth (/78 Pinto), Siovas, Cox, Erdogan (/66 Cordoba), Ferati, Duarte, Noslin (/66 Burak), Gladon, Seuntjens

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Devyne Rensch (74 Lisandro Magallan), Jurrien Timber, Perr Schuurs (/46 Brian Brobbey), Owen Wijndal, Steven Berghuis (/46 Davy Klaassen), Daley Blind, Kenneth Taylor, Antony, Dusan Tadic, Steven Bergwijn (/90 Mohammed Kudus)

Related posts