Ajax trakteert 25 biergooiers duel JC-schaal op stadionverbod

Tijdens het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal werden vanuit Ajax-vakken bier gegooid naar spelers van PSV. Ook andere fans van Ajax, stewards, de arbitrage en cameramensen konden rekenen op een zogeheten ‘bierdouche’. Ajax heeft tot nu toe 25  van deze ‘biergooiers’ bestraft met een stadionverbod, zo meldt Ajax Life.

De club startte een onderzoek en identificeerde tot op heden 25 fans aan de hand van camerabeelden. Zij worden bij de KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod. Daar komt nog een boete ter hoogte van 450 euro bovenop. Dat zijn dus hele dure biertjes geweest en ze zijn al niet goedkoop. Ajax laat weten dat het onderzoek nog voortduurt. Het valt dus zeker niet uit te sluiten dat meer overtreders op basis van beelden worden geïdentificeerd.

De lengte van een stadionverbod voor een dergelijk vergrijp kan variëren van 9 tot 36 maanden.

Related posts