Ajax bevestigt zware knieblessure en maandenlange revalidatie Labyad

Zakaria Labyad heeft een zware knieblessure opgelopen, zo maakt Ajax dinsdag bekend via de officiële website. De 29-jarige Labyad viel vorige week zwaar geblesseerd uit tijdens de training en moet een operatie ondergaan. Ajax maakt melding van een ernstige blessure aan de rechterknie, wat betekent dat Labyad een maandenlange revalidatie te wachten staat.  Waarschijnlijk heeft Labyad dus zijn laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld. Het contract van de 29-jarige Marokkaan wordt niet verlengd door Ajax. Ajax maakte eind maart wereldkundig dat het geen toekomst ziet in een langere samenwerking met de aanvaller, waardoor de club en de aanvaller na vier jaar uit elkaar gaan.

Clubs moeten voor 1 april de aflopende contracten formeel opzeggen, om te voorkomen dat verbintenissen automatisch onder dezelfde voorwaarden worden verlengd. Labyad heeft zo’n formele opzegging ontvangen en Ajax maakte bekend dat zijn aflopende contract niet zou worden verlengd. “Binnenkort word ik geopereerd en daarna ga ik hard werken aan mijn herstel. Ik hoop zo snel mogelijk weer op het veld te kunnen staan”, laat Labyad weten in een reactie op de clubsite.

Labyad werd door Ajax in 2018 voor zo’n zeven miljoen euro overgenomen van FC Utrecht en speelde sindsdien 54 officiële wedstrijden voor Ajax 1, waarin hij goed was voor 13 doelpunten en 10 assists.

Related posts