Heitinga genoemd als opvolger Van Wonderen bij Go Ahead

De naam van John Heitinga wordt gelinkt aan Go Ahead Eagles, zo meldt De Stentor. Kees van Wonderen wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van sc Heerenveen en dus moeten de Deventenaren de openstaande vacature in de komende maanden invullen. Paul Simonis, assistent-trainer van Van Wonderen, leek lange tijd de belangrijkste kandidaat, maar hij heeft zich onlangs teruggetrokken.

Volgens De Stentor wordt naast Heitinga ook Fred Grim genoemd als mogelijke nieuwe coach van de Eagles. Heitinga is sinds dit seizoen de trainer van Jong Ajax. Hij staat met de de Amsterdamse beloftenploeg momenteel zevende in de Keuken Kampioen Divisie met 59 punten uit 34 duels. In het verleden was de oud-prof onder meer actief als jeugdtrainer van de Onder 19 bij Ajax

De 56-jarige Grim wist RKC Waalwijk afgelopen seizoen ternauwernood te behoeden voor play-offs om degradatie en koos vervolgens voor een dienstverband bij Willem II. De Tilburgse club besloot Grim in maart echter te ontslaan vanwege aanhoudende slechte resultaten. Go Ahead promoveerde eerder dit jaar rechtstreeks naar de Eredivisie en presteert dit seizoen boven verwachting. De club staat momenteel samen met FC Groningen op een gedeeld achtste plaats. Daarmee is Go Ahead verzekerd van handhaving op het hoogste niveau.

Related posts