Live FC Groningen – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax opent zaterdag de 28ste speelronde met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
FC Groningen – Ajax staat voor de 42ste keer op het programma. Ajax wist 26 keer te winnen in het hoge noorden maar verloor de laatste twee edities. Dit seizoen werd de thuiswedstrijd tegen Groningen met 3-0 gewonnen door doelpunten van Alvarez, Antony en Mazraoui. FC Groningen vinden we momenteel terug op plek acht met 36 punten uit 27 wedstrijden. Ajax is koploper en heeft 66 punten vergaard uit 27 wedstrijden.

Nijhuis aangesteld als arbiter
Bas Nijhuis is door de KNVB aangesteld als arbiter bij dit duel. Nijhuis zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Charl Schaap en Erik Kleinjan. Vierde official is Robin Gansner terwijl Rob Dieperink zal fungeren als VAR. FC Groningen – Ajax begint zaterdag om 16:30 uur.

Ten Hag moet puzzelen met defensie en mist Antony
Ajax kent in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen van zaterdagmiddag de nodige defensieve problemen. Erik ten Hag kan in het Eredivisie-duel mogelijk geen beroep doen op Jurriën Timber en Lisandro Martínez. Beide spelers kampen met een spierblessure. Daarnaast is Devyne Rensch niet beschikbaar. In de aanval moet Ten Hag het zonder Antony doen want die is geschorst na zijn rode kaart in de Klassieker.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts