Defensieve problemen bij Ajax in aanloop naar uitduel in Groningen: Ook Antony ontbreekt

Ajax kent in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen van zaterdagmiddag de nodige defensieve problemen. Erik ten Hag kan in het Eredivisie-duel mogelijk geen beroep doen op Jurriën Timber en Lisandro Martínez. Devyne Rensch ontbreekt sowieso vanwege een hamstringblessure. Ajax moet het ook stellen zonder Antony, die door zijn rode kaart tegen Feyenoord (3-2 winst) is geschorst.

Net als Rensch kampt ook Martínez met een hamstringblessure. De 24-jarige verdediger viel geblesseerd uit tijdens de Klassieker en meldde zich vervolgens af voor de Argentijnse selectie tijdens de recente interlandperiode. Timber is een vraagteken vanwege een spierblessure. Door de schorsing van Antony zal Steven Berghuis waarschijnlijk naar de rechtervleugel verhuizen en komt er plek vrij voor Davy Klaassen. Edson Álvarez kwam woensdagnacht nog in actie namens Mexico tegen El Salvardor (2-0 winst). Het wordt voor de Mexicaan nog een race tegen de klok om het uitduel met FC Groningen te halen.

Ajax neemt het zaterdag om 16.30 uur in de Euroborg op tegen FC Groningen. Ajax kroop de afgelopen weken telkens door het oog van de naald. Zowel tegen RKC Waalwijk als SC Cambuur gaf Ajax na rust een 2-0 voorsprong uit handen, om in blessuretijd alsnog de zege over de streep te trekken. Ook van Feyenoord werd er twee weken geleden met 3-2 gewonnen, nadat de ploeg van Ten Hag in de slotfase een 1-2 achterstand wist om te buigen. Ajax vangt het duel met Groningen als koploper van de Eredivisie aan. De achterstand van PSV bedraagt met nog zeven duels te gaan twee punten.

Related posts