Live Besiktas – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt woensdagavond een uitwedstrijd in de groepsfase van de Champions League en daarin is Besiktas de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Op 28 september won Ajax de thuiswedstrijd tegen Besiktas met 2-0 door doelpunten van Berghuis en Haller. Ajax trof het Turkse Besiktas vier keer eerder in Europees verband en alle vier de wedstrijden werden door Ajax gewonnen. In het seizoen 66/67 werd er gespeeld in de toenmalige Europa Cup 1 en Ajax won met 2-0 en 1-2. In het seizoen 93/94 was Besiktas de tegenstander in de Europa Cup 2 en ook daarin was Ajax met 2-1 en 0-4 te sterk voor de Turkse club.

Bosnische arbiter Peljto fluit duel
Irfan Peljto is door de UEFA aangesteld als arbiter bij deze editie  tussen Besiktas en Ajax van aanstaande woensdag. Peljto zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Senad Ibrisimbegovic en Davor Beljo. Vierde official is Milos Gigovic en de Italianen Marco Guida en Daniele Doveri fungeren als VAR.

Ten Hag gaat rouleren.
Ajax is al zeker van overwintering en nagenoeg zeker van groepswinst waardoor Erik ten Hag enkele wijzigingen gaat doorvoeren in zijn elftal. Echter laat Ten Hag weten dat hij de volle inzet eist van de spelers die een kans krijgen, iets wat tegen Heracles en Go Ahead Eagles niet gebeurde. ‘Er staat morgen een heel goed elftal op het veld, net als de vorige keren. Maar we hebben toen niet gepresteerd en gewonnen. De selectie moet zich morgen bewijzen, of wij samen sterk zijn. Die stap moeten wij gaan zetten’. Volgens de trainer zijn er enkele spelers met lichte klachten maar wie dat zijn laat Ten Hag in het midden. ‘Nee, omdat ik daarmee mijn opstelling prijsgeef. Mijn spelers gaan het eerst horen. Jullie gaan het morgen zien’. Wat wel zeker is is dat Edson Alvarez is geschorst en Mohammed Kudus, Sean Klaiber en Maarten Stekelenburg in Nederland blijven wegens blessures.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts