‘Ajax laat oog vallen op Luuk de Jong, Sevilla hoopt op verplichte koopoptie’

Ajax lijkt serieuze interesse te hebben om Luuk de Jong in de komende winterse transferperiode naar Amsterdam te halen, zo weet het Spaanse La Razon te melden. De Jong is momenteel nog in dienst van Sevilla en komt op huurbasis uit voor FC Barcelona maar komt daar nauwelijks aan spelen toe.

De Jong zou voor een bedrag van twee miljoen euro voor een half jaar gehuurd mogen worden, maar het liefst wil Sevilla meteen een verplichte aankoopoptie van acht miljoen euro bij de deal betrekken. Op die manier zou Sevilla nog een deel van de in 2019 aan PSV betaalde transfersom van 12,5 miljoen euro kunnen terugzien, daar De Jong volgend jaar in zijn laatste contractjaar terechtkomt. Pierre van Hooijdonk gooide onlangs het balletje al op door te roepen dat Ajax best een type De Jong kan gebruiken. ‘Erik ten Hag kon vorig seizoen nog beschikken over goalgetters Brian Brobbey en Klaas-Jan Huntelaar. Ik denk bijvoorbeeld dat Luuk de Jong voor Ajax geen vreemde optie is. Je krijgt er een ander type bij en dat is alleen maar goed’.

Related posts