Ajax speelt zaterdag in Zwolle onder protest in Marley-shirt

Ajax zal zaterdagavond uit tegen PEC Zwolle aantreden in het derde tenue, beter bekend als het Bob Marley tenue.  Eigenlijk wil Ajax het 3e shirt alleen dragen tijdens Europese uitduels maar de club wordt door de KNVB min of meer gedwongen hierin te verschijnen en daar is de club niet blij mee. De KNVB liet Ajax weten dat het niet mag aantreden in het reguliere blauwe uittenue. Dat lijkt volgens de voetbalbond te veel op het thuisshirt van PEC Zwolle. Dus ging er een voorstel van Ajax om dan in wit-rood-wit aan te treden, zoals al vele jaren in Zwolle. Maar ook daarmee ging de KNVB niet akkoord. Ajax hoopte het rasta-tricot in een grote Europese wedstrijd voor het eerst te kunnen gebruiken, maar het shirt gaat dus al in Zwolle over de schouders.

Reden dat het voorgaande jaren wel kon en nu niet is volgens de KNVB dat het thuisshirt van Zwolle achterop te wit van kleur s. Dat kan dan ineens niet met het thuisshirt van Ajax. Er blijft dus maar één smaak over en dat is het zwarte Marley-shirt. Iets anders staat de KNVB simpelweg niet toe en daar baalt Ajax van.

Related posts