Klaassen geblesseerd terug van Oranje; Ook Tagliafico en Martinez onzeker voor duel met PEC

Ajax moet het zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle hoogstwaarschijnlijk doen zonder Davy Klaassen, zo meldt De Telegraaf op basis van bronnen binnen de club. Klaassen keerde met lichte liesklachten terug van het Nederlands elftal. Klaassen laat de wedstrijd in Zwolle zo goed als zeker uit voorzorg schieten met oog op de groepswedstrijd in de Champions League van volgende week woensdag tegen Sporting Portugal in Lissabon, aldus De Telegraaf.

Edson Álvarez keerde donderdagmiddag pas terug van zijn interlandverplichtingen met Mexico en Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico zelfs pas deze vrijdagmiddag. Daardoor acht de krant de kans groot dat de twee Argentijnen zaterdagavond niet vanuit de basis zullen starten tegen het team van trainer Art Langeler. Mogelijk start Devyne Rensch als linksback en begint Daley Blind centraal in de achterhoede. Voor de positie van Klaassen lijken Steven Berghuis, David Neres en Dusan Tadic in aanmerking te komen. Mohammed Kudus is nog niet fit.

Ajax diende onlangs nog een verzoek in bij de KNVB om de wedstrijd tegen PEC van zaterdag naar zondag te verplaatsen vanwege het reisschema van de Zuid Amerikanen. De voetbalbond heeft dit verzoek niet ingewilligd.

Related posts