Ajax houdt Tagliafico, Neres en Onana aan boord

Nicolás Tagliafico, Andre Onana en David Neres zijn in ieder geval tot de winterstop nog Ajacied. Het drietal zinde ieder voor  zich op een mooie transfer maar zover kwam het niet. Erik ten Hag is daarmee de grote winnaar geworden van de zomerse transfermarkt, zo schrijft De Telegraaf woensdagochtend. Ten Hag behoudt zijn basiselftal en de belangrijkste groep daaromheen. ‘Én met Steven Berghuis en Mohamed Daramy zijn de gewenste versterkingen binnen gehaald’, zo voegt de krant eraan toe. ‘Het mag duidelijk zijn dat Ajax baadt in luxe en daardoor opnieuw de torenhoge titelfavoriet is.’

Tagliafico, die begin 2018 voor vier miljoen euro in Amsterdam neerstreek, mikt al langere tijd op een nieuwe uitdaging in een topcompetitie. Die bleef een jaar geleden uit, waarna Ajax en de verdediger een contractverlenging en een gelimiteerde transfersom overeenkwamen. Directeur Marc Overmars en trainer Erik ten Hag hielden deze week nog rekening met een vertrek van Tagliafico, maar ondanks toenadering van meerdere clubs waaronder West Ham United, bleef een deal dinsdag uit en blijft de winnaar van de Copa America Ajax dus in ieder geval tot de winterstop trouw.

Ook de nog geschorste doelman Andre Onana blijft voorlopig bij Ajax. Voor Onana, die vanaf zaterdag weer mag trainen en per 4 november weer inzetbaar is, was Villarreal op de valreep concreet. De Spanjaarden pakten echter niet door. Het is aan Ten Hag of hij hem speeltijd gunt of dat hij op doel kiest uit het duo Pasveer-Stekelenburg.

David Neres, van wie Overmars de voorbije weken meermaals een vertrek voorspelde, blijft dus ook voorlopig in de Johan Cruijff Arena actief. De Telegraaf schrijft dat Ajax zijn hand overspeelde bij Neres. ‘Door vast te houden aan een bedrag van in totaal 25 miljoen euro haakten de geïnteresseerde clubs af’, aldus de ochtendkrant. De zomerse transferwindow is vannacht gesloten.

Door het aanblijven van Onana, Tagliafico en Neres loopt Ajax zo’n veertig miljoen euro mis en dat zal de directie ontevreden stemmen. ‘Hoewel de transfermarkt dicht is, heeft Marc Overmars volop werk. Hij moet alles op alles zetten om de aflopende contracten van Onana en Noussair Mazraoui te verlengen.’

Related posts