Ajax maakt contractverlenging ‘echte leider’ Dusan Tadic bekend

Ajax meldt deze vrijdag hetgeen al deze week bekend werd: Dusan Tadic heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot minimaal medio 2024 als speler aan de club verbindt. Het betekent dat Tadic een jaar langer komt vast te liggen bij Ajax, want zijn oude contract liep tot medio 2023.

AC Milan was afgelopen maand concreet in de markt voor de 32-jarige Servische aanvaller, nadat eerder ook Barcelona nadrukkelijk had geprobeerd om hem weg te kapen bij Ajax. De aanvoerder van Ajax nam snel daarna al de onzekerheid over zijn toekomst bij Ajax weg. “Ik blijf. Dit is mijn droomclub, een van de mooiste ter wereld, waar ik met heel veel plezier speel. Ik hoop dat de jonge spelers in de selectie ook beseffen hoe groot en mooi Ajax is. Het is niet voor niets dat ik hier al van jongs af aan van droom.”

“Het is geen geheim dat Dusan een zeer belangrijke rol speelt voor het team, zowel binnen als buiten de lijnen is hij een echte leider”, vertelt directeur voetbalzaken Marc Overmars vrijdag op de clubsite. “Het is daarom prachtig dat we hem langer aan de club kunnen verbinden. Dusan is topfit en zal de komende jaren nog van grote waarde zijn voor Ajax.”

In de zomer van 2019 verlengde Tadic zijn contract al met een jaar tot medio 2023. Toen werd ook vastgelegd dat hij na zijn spelerscarrière tot minstens medio 2026 als (jeugd)trainer aan de slag zou gaan in Amsterdam. Ofschoon Ajax in het persbericht niets daarover aangeeft, ligt het in de lijn der verwachting dat hij nu tot minstens medio 2027 als (jeugd)trainer vastligt.

Ajax nam Tadic in de zomer van 2018 voor 13,7 miljoen euro over van Southampton en beleeft sindsdien veel plezier van hem. In 149 officiële wedstrijden was de aanvaller voorlopig goed voor 76 doelpunten en 70 assists. Tadic werd een jaar geleden al gelinkt aan een vertrek bij Ajax, toen Barcelona in de markt was. “Die kans was er vorig jaar, maar ik heb het niet gedaan. Dit is mijn club en daar doe ik alles voor”, zei Tadic in een interview met De Telegraaf. Deze zomer was AC Milan dus nadrukkelijk in de markt, maar de 75-voudig Servisch international blijft Ajax dus trouw.

Related posts