Ajax verlengt megacontract Tadic nogmaals met een jaar

Ajax en Dusan Tadic (32) verklaren nogmaals hun liefde aan elkaar. Nadat de aanvoerder van Ajax verleidingen als FC Barcelona en AC Milan heeft weerstaan, geeft hij zijn droomclub opnieuw het jawoord. Het megacontract van de Serviër loopt tot de zomer van 2023 als speler en tot de zomer van 2026 als (jeugd)trainer en wordt opengebroken en verlengd tot 2024 en 2027, zo meldt De Telegraaf.

Nadat Marc Overmars al had aangeven dat zijn aanvoerder niet te koop was, verschafte de speler zelf ook duidelijkheid. ,,Ik blijf.” Om vervolgens uit te leggen waarom. ,,Dit is mijn droomclub, een van de mooiste ter wereld, waar ik met heel veel plezier speel. Ik hoop dat de jonge spelers in de selectie ook beseffen hoe groot en mooi Ajax is. Het is niet voor niets dat ik hier al van jongs af aan van droom.” Zijn loyaliteit wordt beloond met een nieuw, verbeterd contract. Het is tevens een signaal naar buitenlandse kapers op de kust: niet te koop.

Sinds de komst van de Serviër in 2018 veroverde Ajax twee landstitels en werd het elftal van Erik ten Hag ook eerste in de door corona afgebroken competitie. Ajax reikte tot de halve finale van de Champions League en de kwartfinale van de Europa League. In 149 officiële duels kwam Tadic tot 76 treffers en 70 assists.

Na het langer aanblijven van Tadic wil Ajax de komst van Steven Berghuis zo snel mogelijk afronden. Daarnaast heeft nu het vastleggen van Kamaldeen Sulemana de hoogste prioriteit. Die zou zijn keuze definitief op een contract in Amsterdam hebben laten vallen en nog deze week worden gekeurd.

Related posts