Kudus: ‘Sulemana is een perfecte speler voor Ajax’

 

Mohammed Kudus ziet Kamaldeen Sulemana graag naar Ajax komen deze zomer. De buitenspeler van FC Nordsjaelland staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax. Er zou zelfs al een bod van 11,5 miljoen euro gedaan zijn op de vleugelaanvaller. Naast Ajax zit ook Manchester United achter de aanvaller aan. In gesprek met ESPN gaat Kudus in op zijn landgenoot en oud-ploeggenoot. “Sulemana is een snelle vleugelspeler, die behendig en slim is. Eigenlijk heeft hij alles. Hij past goed bij onze speelstijl, zeker als snelle vleugelaanvaller. Hij kan scoren, assists geven.. Eigenlijk zou hij een perfecte speler zijn voor Ajax”, vertelt de middenvelder voor de camera van ESPN.

‘Hij moet zijn keuze maken op basis van zijn gevoel. Ik kan hem adviseren op basis van mijn eigen ervaringen, maar het is een slimme jongen. Hij weet wat hij wil. Uiteindelijk zal hij de juiste beslissing nemen.’

De middenvelder van Ajax ziet Ajax wel als de betere keuze voor zijn ex-ploeggenoot. “Hij kan beter bij Ajax komen spelen omdat ik hier ben en hem dan kan helpen. De stap van Denemarken naar United is heel groot. Dan is het verstandiger om hier naartoe te komen.”

Mocht Sulemana tóch voor Engeland kiezen, voorziet Kudus nog altijd een rooskleurige toekomst voor hem. “Hij heeft het talent om overal te kunnen spelen en ik geloof echt in hem. Wat hij ook kiest, hij laat het overal zien. Het is een slimme jongen, hij weet wat hij wil en uiteindelijk zal hij de goede beslissing maken.”

Related posts