Live SC Heerenveen – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax gaat zondag op bezoek bij SC Heerenveen en de wedstrijd in het Abe Lenstra stadion begint om 16:45 uur. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
SC Heerenveen – Ajax staat voor de 28ste keer op het programma en daarvan wist Ajax er zestien te winnen. Dit seizoen won Ajax de thuiswedstrijd met 5-1 en werd er in de halve finale van het bekertoernooi een 0-3 zege geboekt in Heerenveen. De club uit Friesland vinden we momenteel terug op een tiende plaats met 34 punten uit 27 wedstrijden. Ajax is koploper en is met 66 punten uit 26 wedstrijden hard op weg om de 35ste landstitel binnen te slepen.

Kamphuis aangewezen als arbiter
Jochem Kamphuis is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze editie tussen SC Heerenveen en Ajax. Kamphuis wordt geassisteerd door de assistent-arbiters De Vries en Bluemink. Vierde official is Dieperink en Martens zal fungeren als VAR.

Haller en Timber vraagteken, Schuurs en Brobbey in de basis
Trainer Erik ten Hag zal even moeten puzzelen want de oefenmeester kan sowieso niet beschikken over Daley Blind die tegen Gibraltar zijn enkelband scheurde, en achter de namen van Haller en Timber staat nog een vraagteken. Haller werd onlangs positief getest op corona en Jurrien Timber lijkt hersteld van een blessure maar het is nog onzeker of hij in de basis zal starten. Het AD weet te melden dat in dat geval Perr Schuurs een basisplaats krijgt en Brian Brobbey zal starten in de spits.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch, Perr Schuurs, Lisandro Martínez, Nico Tagliafico, Edson Álvarez, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Antony, Brian Brobbey, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts