Live Ajax – Young Boys: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt vanavond de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Europa League en daarin is Young Boys de tegenstander . Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax speelde in de historie slechts twee keer tegen het Zwitserse Young Boys en dat was in het seizoen 1987-1988. In de toenmalige Europa Cup 2 won Ajax de uit en thuiswedstrijd met 1-0. Young Boys heeft in Zwitserland de leidende positie van FC Basel overgenomen. Die club werd in het vorige decennium zeven keer achter elkaar kampioen. Basel profiteerde maximaal van alle binnenstromende Champions League-miljoenen. Maar Young Boys smeedde een plan en is nu sinds 2018 steeds de beste. In de vorige ronde van de Europa League wist Young Boys zelfs het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz uit te schakelen.

Italiaan Marco Guida aangesteld als arbiter
De Italiaan Marco Guida is door de UEFA aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Guida zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Ciro Carbone en Giorgio Peretti. Massimiliano Irrati fungeert donderdagavond als VAR. Ajax – Young Boys begint donderdag om 18:55 uur.

Blind, Onana, Mazraoui en Haller afwezig
Trainer Erik ten Hag moet het vanavond zonder een aantal vaste krachten stellen. Van Haller en Onana was al langer bekend dat zij niet actief zullen zijn maar ook Mazraoui ontbreekt nog steeds in de selectie. Daarnaast is Daley Blind niet fit wegens knieklachten een zal deze wedstrijd ook moeten missen.  Erik ten Hag wil nog niet veel kwijt over zijn opstelling en kreeg op de persconferentie de vraag of er een belangrijke rol is weggelegd voor Mohammed Kudus. ‘Je zult de opstelling moeten afwachten. Ik vond hem zondag goed. Hij heeft uitstekend gespeeld. Dat is wat we graag willen zien. Met creatieve spelers kun je vanuit het combinatiespel en de één-tegen-één een overtal creëren. Dat ging zeker de eerste dertig minuten goed’

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts