AD: ‘Hamstra bij Ajax in beeld als rechterhand van Overmars’

Ajax wil Gerry Hamstra (51) aanstellen als rechterhand van voetbaldirecteur Marc Overmars, zo meldt het Algemeen Dagblad. De eerder deze week bij SC Heerenveen vertrokken technisch manager heeft al meerdere gesprekken gevoerd met de directie van Ajax, aldus de krant.

Het Algemeen Dagblad beroept zich op diverse,  niet nader genoemde, bronnen. Die zouden de krant hebben verzekert dat Hamstra bij Ajax in een nieuw te smeden functie de schakel moet worden tussen Overmars en de jeugdtak. De bedoeling is ook dat Hamstra een deel van de taken van de voetbalbaas, die voornamelijk betrekking hebben op de academie, overneemt. Daarbij moet onder meer gedacht worden aan het sluiten van contracten voor inkomende en begeerde jeugdspelers.

De breuk van Hamstra met sc Heerenveen kwam naar verluidt in een stroomversnelling toen algemeen directeur Cees Roozemond van de Friezen lucht kreeg van Hamstra’s gesprekken met Ajax. Daardoor is Ajax de Friezen nu ook geen afkoopsom verschuldigd en zal Hamstra vermoedelijk spoedig zijn handtekening onder een meerjarige verbintenis zetten in de Johan Cruijff Arena.

‘Ik gun Gerry dit van harte, maar de wijze waarop dit gegaan is, vinden wij bijzonder teleurstellend en niet passend bij de relatie die we hadden’, laat sc Heerenveen-directeur Cees Roozemond weten tegenover Voetbal International. Volgens Roozemond was Hamstra al langer bezig met zijn overgang naar Ajax. ‘We merkten aan van alles dat er bepaalde dingen speelden. Hij was niet meer met zijn hoofd bij de club zoals hij dat eerder wel was.’

Directeur Roozemond verwijt Hamstra dat hij niet open en eerlijk is geweest over zijn aanstaande overgang naar Ajax. ‘Van alle kanten kregen we signalen, behalve van Gerry zelf. Dat vind ik heel erg jammer en ook niet zoals het hoort te gaan.’

Related posts