Ajax akkoord met Sevilla over huur Oussama Idrissi als vervanger voor Promes

Ajax heeft zondagavond een akkoord bereikt met Sevilla over de huur van Oussama Idrissi (24), zo meldt De Telegraaf. De voormalige aanvaller van AZ maakte afgelopen zomer zijn droomtransfer naar La Liga, maar heeft in Zuid-Spanje nog geen basisplaats veroverd. Met de Marokkaanse international, waarop Ajax een optie tot koop bedong, heeft Erik ten Hag zijn selectie compleet om na de winterstop op drie fronten te strijden.

Volgens De telegraaf werd er zondagavond nog topoverleg gevoerd in de Johan Cruijff ArenA tussen directeur voetbalzaken en Marc Overmars en trainer Erik ten Hag, die per sé een vervanger voor Promes wilde. Die voor een bedrag tussen de 7,5 miljoen en 10 miljoen euro op weg lijkt naar de uitgang. Die transfer naar Spartak Moskou, die negentig procent waarschijnlijk wordt geacht, heeft geen prioriteit, omdat de transfermarkt in Rusland nog een aantal dagen langer open is.

Lang was de directie bezig met Kamaldeen Sulemana (18) van FC Nordjaelland, maar de deal is te gecompliceerd en de tijd te kort om de Ghanees nu te strikken. Waarschijnlijk doet Ajax in de zomer een nieuwe poging voor Sulemana. En dus wil Ajax tot eind van dit seizoen maar een aanvaller huren en de keuze is daarbij op Idrissi gevallen. Voor het in orde maken van het papierwerk en de keuring heeft Ajax minder dan een dag de tijd, omdat de transfermarkt op 1 februari om 23.59 uur sluit.

Related posts

1 Comment

 1. EugAjax

  Goede deal voor Ajax. Een betere speler voor de breedte achter Tadic dan Promes en je lost meteen de verwachte issue op met messteek incident. Alles wat tegen Ajax kan werken in kampioenschap race moet uit de club gewerkt worden.

  Wat me trouwens wel opvalt is dat deze site niks meldt over zaak Nouri. Dat kan namelijk zeer belangrijk zijn voor de toekomst van onze club.

  Het is natuurlijk zeer triest wat er met doe jongen gebeurt is. En geen enkele vergoeding kan dat gevoel verbeteren.

  Als je de emotie even loslaat, wat bijna niet te doen is, vind ik dat Ajax al veel gedaan heeft en daarbovenop zijn ze bereid enkele miljoenen te betalen.

  En als je er nuchter naar kijkt is dat enorm veel voor een 20jarige speler die nog geen basisplaats had. Ja heel talentvol, maar dat was bijv Oulida ook. Weleens de nieuwe Cruijff genoemd.

  Komt bij dat het voorval an sich niet te voorkomen was geweest door Ajax, wel het late handelen op het veld is zeer verwijtbaar. Maar de vraag is hoe Nouri eruit was gekomen indien het wel adequaat was geweest.

  Grote kans dat hij dan alsnog niet meer op topniveau had kunnen voetballen. Komt bij dat Nouri zijn eerder geconstateerde hart problemen niet als een sta in de weg zag om profvoetbal te spelen.

  Nogmaals heel triest, maar wat mij betreft nog triester de eisen die de familie aan Ajax stelt. Er is werkelijk geen enkele werkgever die maar in de buurt komt van wat Ajax al voor de familie heeft gedaan en nog wilde doen.

  Het is daarom te hopen dat de arbitragezaak niet te nadelig voor Ajax zal aflopen. Ik vermoed trouwens ook van niet. De familie gaat helaas van een koude kermis thuis komen is mijn verwachting. En zal na uitspraak beseffen dat ze aanbod Ajax hadden moeten accepteren.

  Maar dat is allemaal alleen als je er nuchter naar kan kijken. Uiteindelijk zijn ze hun jongen verloren en dat is een persoonlijk drama die je werkelijk helemaal niet gunt. Nouri de verbinden, de lieve jongen heeft en had beter verdiend.

  De verbinder wordt vertegenwoordigd door een louche advocaat.

Comments are closed.