Klaassen: ‘Deze maand heeft aangetoond dat we geen elftal maar een team hebben’

Davy Klaassen is uiteraard blij met de 0-3 overwinning van Ajax op AZ maar de middenvelder kijkt verder. Ajax laat volgens Klaassen zien een hecht team te zijn. ‘Ik merk een hele goede spirit in het team. Deze maand heeft ook aangetoond dat we geen elftal maar een team hebben. We hebben veel gewisseld in deze maand, maar zijn er niet echt zwakker op geworden.’

‘Het is lastig om op zo’n veld echt goed te spelen, maar we hebben verdiend gewonnen’, aldus Klaassen voor de camera van ESPN. ‘We leverden veel strijd, de spirit was daar. Misschien speelden we niet altijd even goed, maar zeker beter dan AZ. We hadden het nog wel beter kunnen doen. Zij gingen op een gegeven moment sneller in de één-tegen-één en dat konden we iets beter uitspelen.’

Klaasen speelde de afgelopen wedstrijden weer als nummer 10 en Edson Álvarez nam zijn controlerende rol op het middenveld over. Tot grote tevredenheid van Klaassen. ‘Hij (Alvarez) speelt vandaag gewoon weer heel goed. Hij loopt veel dicht en dat vind ik heel knap na zo’n tijd waarin hij nauwelijks speelde om dan zo’n niveau halen, klasse.’

Related posts