Ten Hag tevreden: ‘Deze overwinning is een compliment voor de selectie’

Erik ten Hag was na afloop duidelijk zeer content met de 1-0 bekerzege van zijn ploeg op AZ. De oefenmeester had zijn team op maar liefst acht plaatsen gewijzigd ten opzichte van het elftal dat afgelopen zondag Feyenoord met 1-0 versloeg. Ondanks het sparen van veel vaste krachten zag Ten Hag zijn ploeg goed voor de dag komen. ‘Onder deze omstandigheden (harde wind en een glad veld, red.) was dit een uitstekende prestatie. Aan de bal kunnen wij nog wel beter, maar verdedigend en in het pressen hebben we het – met name in de tweede helft – uitstekend gedaan. Daar hebben we ook een aantal kansen uit gecreëerd. We wisten AZ ver van ons doel te houden’, aldus Ten Hag na afloop voor de camera van ESPN.

‘In de tweede helft vond ik ons nog beter pressen en stonden we organisatorisch gezien beter, maar in de eerste helft was dat ook niet slecht. Overall gezien hebben we drie keer de paal en/of de lat geraakt, hebben we een aantal grote kansen gehad en relatief weinig tegen gekregen. Dan kun je gewoon zeggen dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld. Als je dit kunt brengen tegen een andere topploeg in Nederland, dan is dat een mooi compliment voor de selectie.’

Related posts