Stade Reims wil Sierhuis voor miljoenenbedrag maar Ajax en Groningen worden het niet eens: deal lijkt geklapt

Stade Reims is bereidt een miljoenenbedrag neer te leggen om per direct Kaj Sierhuis over te nemen. Voor Sierhuis zou een lucratief contract voor 5,5 jaar klaar liggen in Frankrijk. De 21-jarige spits wordt momenteel door Ajax verhuurd aan FC Groningen en die club heeft in de zomer een optie tot koop. FC Groningen is niet van plan om Ajax voor de helft te laten meedelen in een transfer van Sierhuis naar de nummer elf van de Ligue 1. Zowel Ajax als Groningen hebben individueel op dit moment het recht om over de transfer te beslissen en daarom moesten beide clubs met elkaar in overleg maar lijken er niet uit te komen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft Ajax het voorstel gedaan om Sierhuis per direct voor het afgesproken bedrag en doorverkooppercentage te kopen, om hem vervolgens meteen door te verkopen aan Stade Reims, zo meldt De Telegraaf. Ajax leek bereid om daarmee akkoord te gaan, zo schrijft de krant, maar de koploper van de Eredivisie wilde de door Stade Reims betaalde miljoenen, bonus én het nieuwe doorverkooppercentage eerlijk verdeeld hebben. Fledderus vond dat tegenvoorstel te ver gaan en hikte er bovendien tegenaan dat Groningen amper tijd zou hebben om nog een vervanger van Sierhuis te vinden.

Tenzij een van de partijen water bij de wijn doet, maakt Sierhuis het seizoen af in Groningen. Eerder schreef De Telegraaf al dat Stade Reims woensdagavond uitsluitsel wilde, anders zou het verder zoeken naar een aanvaller. Het contract van Sierhuis bij Ajax loopt door tot medio 2021. Wanneer FC Groningen hem na dit seizoen definitief zou overnemen, heeft Ajax de eerste optie om hem terug te kopen.

Related posts

1 Comment

Comments are closed.