Verhuurde Sierhuis staat open voor definitieve overgang naar FC Groningen

Ajax-huurling Kaj Sierhuis staat open voor een definitieve overgang naar FC Groningen, zo laat hij weten tegenover Voetbal International. De spits komt momenteel op huurbasis uit voor Groningen, maar zou het goed vinden als de optie tot koop die in zijn huurovereenkomst is opgenomen door FC Groningen wordt gelicht. Zondagmiddag maakte Sierhuis tegen FC Emmen zijn vierde en vijfde Eredivisie-doelpunt van dit seizoen. Vorig seizoen speelde de spits ook al een halfjaar op huurbasis voor FC Groningen. Hij wil dus wel definitief naar Groningen. ‘Daar sta ik honderd procent voor open. Ik heb het hier goed, maar kijk niet te ver vooruit. Ik hoor het in het voorjaar wel’, aldus Sierhuis in gesprek met Voetbal International.

De spits had een moeizame start in Groningen en geeft aan dat de overgang van Ajax naar FC Groningen hem zwaar viel. ‘Het is best wel lastig om spits van FC Groningen te zijn. Er wordt verdedigend bijvoorbeeld veel van je gevraagd, je moet veel meters maken, goed druk zetten en je taken uitvoeren. Dat is anders dan bij Ajax, waar je wat vrijer bent en het ook wel goedkomt als je één keer je taak niet uitvoert. Bij Ajax eiste ik van mezelf dat ik iedere week minimaal één goal zou maken, maar het liefst twee of drie. Maar toen kreeg ik ook drie kansen per wedstrijd, dat is het grote verschil. Dat is wel een omschakeling die je moet maken en ik denk dat ik daar goed mee bezig ben’, aldus de spits.

Related posts