Ten Hag rekent ook tegen AZ nog niet op Promes

Erik ten Hag verwacht niet dat hij zondag in de Eredivisie-topper tegen AZ weer een beroep kan doen op Quincy Promes. De aanvaller kampt nog altijd met een spierblessure aan zijn onderbeen. “We kunnen niet met 100 procent garantie zeggen dat hij er niet bij is, maar we hebben er niet heel veel hoop op”, aldus Ten Hag vrijdag op de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen AZ. Promes raakte tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente (2-5) al snel in de wedstrijd geblesseerd. Hij miste vervolgens het Eredivisie-duel met Willem II (0-2) en de Champions League-wedstrijd tegen Valencia (0-1). Naast Promes kampen ook middenvelder Hakim Ziyech en linksback Nicolás Tagliafico met (lichte) blessures. “Maar in tegenstelling tot Promes verwacht ik wel dat zij kunnen spelen”, aldus Ten Hag.

Ten Hag kan in ieder geval niet beschikken over David Neres en Zakaria Labyad. Hij maakt zich inmiddels wel zorgen over de aanvalskracht van zijn ploeg. “Het is wel zorgwekkend dat we twee duels op rij niet hebben gescoord. We weten ook waar het aan ligt, al moeten we ook met deze bezetting doelpunten maken”, aldus Ten Hag. “We hebben weinig diepte in ons spel, maar we moeten een andere weg vinden om tot scoren te komen.”

Ten Hag verwacht niet dat de uitschakeling door Valencia nog invloed heeft tegen AZ. “Er wordt weerbaarheid verwacht. Als topvoetballer moet je die mentale weerbaarheid hebben om wat te bereiken.”

Het duel tussen AZ en Ajax begint zondag om 16.45 uur in het AFAS Stadion en staat onder leiding van Danny Makkelie.

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    dat ziet er weer goed uit voor zondag maar een tegenslag komt vaak in drieen dus we hebben er al twee verloren dus ben ik voor zondag op het ergste voorbereid .

Comments are closed.