Scenario’s Ajax in Champions League-duel met Valencia

Voor Ajax staat vanavond in de Johan Cruijff ArenA tegen Valencia overwintering in de Champions League op het spel. Een overzicht van de vier mogelijke scenario’s tijdens de laatste groepswedstrijd.

1. Ajax wint van Valencia
Een overwinning op Valencia is uiteraard het gunstigste scenario. Ongeacht het resultaat bij Chelsea-Lille OSC, de andere wedstrijd in poule H, is Ajax dan als groepswinnaar zeker van de knock-outfase. In de achtste finales wacht de nummer twee uit een andere groep.

2. Ajax speelt gelijk tegen Valencia
Ook in dit scenario is Ajax hoe dan ook zeker van overwintering in de Champions League. Een gelijkspel is echter geen garantie voor groepswinst, want als Chelsea wint van Lille, dan passeren de Londenaren Ajax op basis van het onderlinge resultaat. Ajax treft in dat geval een groepswinnaar bij de loting.

3. Ajax verliest, Chelsea lijdt puntenverlies
Als Ajax in de Johan Cruijff ArenA tegen een nederlaag aanloopt tegen Valencia, dan moet de ploeg van trainer Ten Hag hopen dat Chelsea punten laat liggen tegen Lille. Een gelijkspel van de Londenaren is al genoeg voor Ajax om achter Valencia als nummer twee de volgende ronde van de Champions League te halen.

4. Ajax verliest, Chelsea wint
Dit is het belabberdste scenario voor Ajax. Bij een nederlaag tegen Valencia en een overwinning van Chelsea op Lille wordt Ajax in punten voorbijgestreefd door Valencia én Chelsea en resteert na de winterstop een avontuur in de Europa League.

Zowel Ajax-Valencia als Chelsea-Lille begint dinsdag om 21.00 uur.

Huidige Stand groep H
1. Ajax 5-10 (12-5)
2. Valencia 5-8 (8-7)
3. Chelsea 5-8 (9-8)
4. Lille 5-1 (3-12)

Related posts