‘Ghanese bondscoach polst Brobbey over interlandcarrière’

De bondscoach van Ghana; James Kwesi Appiah, heeft Ajax-spits Brian Brobbey gepolst voor een interlandloopbaan in het shirt van Ghana, zo meldt Ajax Showtime. De zeventienjarige aanvaller beschikt over een Nederlands en Ghanees paspoort, waardoor hij zijn interlands in de toekomst voor het Afrikaanse land zou kunnen afwerken.

Appiah zou tijdens een gesprek met Brobbey de plannen voor de komende jaren hebben uitgelegd, met oog op de Afrika Cup van 2021 en het WK van 2022 in Qatar. Het is onbekend hoe Brobbey tegenover een carrière als Ghanees international aankijkt. Hij is geboren in Nederland en is Nederlands jeugdinternational. Het WK Onder-18 in Brazilië van later deze maand moet hij door een blessure aan zich voorbij laten gaan.

De Ghanese bond hoopt verschillende talenten met een dubbel paspoort aan zich te binden. Myron Boadu behoort daar niet bij. De AZ-spits heeft Ghanese ouders, maar heeft al aangegeven voor het Nederlands elftal te willen gaan spelen. “Ghana heeft nog niet bij me aangeklopt en ik heb goede ervaringen met de Nederlandse jeugdteams. Dus daar ligt mijn prioriteit. Ik ga voor het Nederlands elftal”, aldus Boadu eerder tegenover Voetbal International.

Related posts