Ajax loopt geen schade op na moeizame zege bij ADO Den Haag: 0-2 (Incl foto’s)

Ajax heeft de altijd lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag winnend weten af te sluiten. Dankzij een vroeg doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar en een late treffer van invaller David Neres zegevierde de ploeg van Erik ten Hag met 0-2.

ADO begon zeer fel aan de wedstrijd en was een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Onana, dit tot onvrede van Hakim Ziyech die dat ook duidelijk liet merken aan zijn ploeggenoten. De vermaning van Ziyech scheen te helpen, want enkele minuten later stond hij aan de basis van de openingstreffer. Met een heerlijk rush ging Ziyech op het doel van ADO af en wist Huntelaar simpel te bedienen die geen moeite had om te scoren. Na twaalf minuten wist ADO zich gesteund door meer supporters, want de tribune Midden-Noord stroomde vol. Die was aanvankelijk leeg uit solidariteit met de fans van Ajax, die niet mochten afreizen naar Den Haag. Er hingen spandoeken om duidelijk te maken dat de uitsupporters wat betreft de ADO-fans wel degelijk welkom waren in het Cars Jeans Stadion. Na een half uur spelen had Ziyech de 0-2 op zijn schoen maar doelman Koopmans voorkwam erger voor de Hagenezen. Dat dezelfde Ziyech en Promes er even later geen 0-2 van maakten was komisch te noemen want beide spelers verschenen alleen voor doelman Koopmans voor wie de paal redding bracht.

De formatie van Alfons Groenendijk begon sterk aan het tweede bedrijf. Een aantal penibele situaties in het Amsterdamse doelgebied leidde echter niet tot een treffer. Ajax had door het felle ADO moeite om de wedstrijd te controleren en kwamen weinig in de buurt van het doel van de thuisploeg. Van grote kansen over en weer, die centraal stonden in de eerste 45 minuten, was tijdens de tweede helft geen sprake meer van. In het Haagse kwartiertje ging ADO-trainer Groenendijk alles op alles zetten en bracht hij aanvaller Necid in de ploeg voor verdediger Van Ewijk. Dat kwam Groenendijk uiteindelijk duur te staan want de bij Ajax ingevallen Neres maakte een eind aan de Haagse droom en scoorde de uiteindelijk verdiende 0-2.

ADO – Ajax 0-2 (0-1)

’10 Huntelaar 0-1
’86 Neres 0-2

Scheidsrechter; Blom
Toeschouwers: 14.733
Gele kaaarten: Meijers, Kramer, Bakker (ADO), Promes, Tagliafico (Ajax)

Opstelling ADO: Koopmans; Van Ewijk, (/84 Necid), Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Malone, Goossens, (/70 Haye), Immers, Bakker; (/78 Ould- Chikh), Kramer, Summerville

Opstelling Ajax: André Onana, Sergiñio Dest, Joël Veltman, Daley Blind, Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez,  Quincy Promes, (/80 David Neres), Donny van de Beek, Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, Hakim Ziyech (/89 Edson Alvarez)

Protest op Midden-Noord

Hoogstandje Donny

The Hunter scoort de 0-1

Lekker hoor Klaas-Jan!

Nicoooooo!

Nog zo’n baas

Hakim is de naam

Neres 0-2, tot volgend seizoen met hopelijk wel twee supportersgroepen

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Eerste helft was door Ziyech nog te verteren maar de tweede helft waren we aan het klungelen gelukkig hebben we Onana op doel en Daley was voor mij de uitblinker en wat loopt die Promes toch te doen weet hij het zelf wel.

Comments are closed.