Oranje met Blind en Promes te sterk voor Duitsland: 2-4

Met Daley Blind en Quincy Promes in de basis heeft het Nederlands elftal weten te winnen in en van van Duitsland. In Hamburg eindigde het in 2-4 voor Oranje. Beide Ajacieden speelden de gehele wedstrijd, terwijl Joël Veltman niet in actie kwam.

Nederland kwam al snel op achterstand nadat de verdediging zich liet verrassen na een uitstekende steekpass. Jasper Cillessen wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar de rebound werd door Serge Gnabry tot doelpunt gepromoveerd. Oranje wist zelfs nauwelijks tot kansen te komen. Voor Ronald Koeman was het na bijna een uur aanleiding om in te grijpen met een dubbele wissel. De opnieuw tegenvallende Denzel Dumfries ging samen met Marten de Roon naar de kant, terwijl Davy Pröpper en Donyell Malen in de ploeg kwamen. Een minuut na die dubbele wissel zorgde oud-Ajacied Frenkie de Jong voor de gelijkmaker, waarna Nederland direct doorging voor de overwinning.

Een paar minuten later was het opnieuw raak voor Oranje. Een kopbal van Virgil van Dijk kon nog worden gekeerd, maar Memphis Depay kon de bal vervolgens voorgegeven. Hij zag vervolgens de Duitse verdediger Jonathan Tah de bal in eigen doel glijden, zodat de voorsprong een feit was.

Lang kon Nederland echter niet genieten van die stand. Ruim vijf minuten later volgde op bizarre wijze de gelijkmaker. Middenvelder Nico Schulz mocht door terwijl hij buitenspel stond. Hij leek met een sliding te worden gestopt door Matthijs de Ligt, maar toen de oud-Ajacied weer opstond kreeg hij zonder dat hij het zelf in de gaten had de bal tegen zijn hand. De Portugese scheidsrechter was onverbiddelijk en gaf een zeer goedkope penalty, die door Toni Kroos werd benut: 2-2.

Opnieuw zou het niet lang duren voordat er weer gescoord werd. Nederland werd opnieuw beloond voor de aanvallende intenties, omdat de door Ajax opgeleide Donyell Malen in zijn debuutwedstrijd de 2-3 in de touwen wist te schieten. In blessuretijd zorgde Georginio Wijnaldum bovendien ook nog voor de 2-4, waardoor Oranje zichzelf een uitstekende uitgangspositie heeft bezorgd in de kwalificatie voor het EK van volgend jaar zomer. Mocht Oranje deze halen, zal het twee groepswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA gaan spelen. Maandagavond wacht echter de volgende horde in de kwalificatie als de uitwedstrijd tegen Estland op het programma staat.

Duitsland-Nederland 2-4 (1-0)
1-0 Serge Gnabry (9′)
1-1 Frenkie de Jong (59′)
1-2 Jonathan Tah e.d. (66′)
2-2 Toni Kroos pen. (73′)
2-3 Donyell Malen (79′)
2-4 Georginio Wijnaldum (90′)