There are no ads, please add some


Oranje met Blind en Promes te sterk voor Duitsland: 2-4

Met Daley Blind en Quincy Promes in de basis heeft het Nederlands elftal weten te winnen in en van van Duitsland. In Hamburg eindigde het in 2-4 voor Oranje. Beide Ajacieden speelden de gehele wedstrijd, terwijl Joël Veltman niet in actie kwam.

Nederland kwam al snel op achterstand nadat de verdediging zich liet verrassen na een uitstekende steekpass. Jasper Cillessen wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar de rebound werd door Serge Gnabry tot doelpunt gepromoveerd. Oranje wist zelfs nauwelijks tot kansen te komen. Voor Ronald Koeman was het na bijna een uur aanleiding om in te grijpen met een dubbele wissel. De opnieuw tegenvallende Denzel Dumfries ging samen met Marten de Roon naar de kant, terwijl Davy Pröpper en Donyell Malen in de ploeg kwamen. Een minuut na die dubbele wissel zorgde oud-Ajacied Frenkie de Jong voor de gelijkmaker, waarna Nederland direct doorging voor de overwinning.

Een paar minuten later was het opnieuw raak voor Oranje. Een kopbal van Virgil van Dijk kon nog worden gekeerd, maar Memphis Depay kon de bal vervolgens voorgegeven. Hij zag vervolgens de Duitse verdediger Jonathan Tah de bal in eigen doel glijden, zodat de voorsprong een feit was.

Lang kon Nederland echter niet genieten van die stand. Ruim vijf minuten later volgde op bizarre wijze de gelijkmaker. Middenvelder Nico Schulz mocht door terwijl hij buitenspel stond. Hij leek met een sliding te worden gestopt door Matthijs de Ligt, maar toen de oud-Ajacied weer opstond kreeg hij zonder dat hij het zelf in de gaten had de bal tegen zijn hand. De Portugese scheidsrechter was onverbiddelijk en gaf een zeer goedkope penalty, die door Toni Kroos werd benut: 2-2.

Opnieuw zou het niet lang duren voordat er weer gescoord werd. Nederland werd opnieuw beloond voor de aanvallende intenties, omdat de door Ajax opgeleide Donyell Malen in zijn debuutwedstrijd de 2-3 in de touwen wist te schieten. In blessuretijd zorgde Georginio Wijnaldum bovendien ook nog voor de 2-4, waardoor Oranje zichzelf een uitstekende uitgangspositie heeft bezorgd in de kwalificatie voor het EK van volgend jaar zomer. Mocht Oranje deze halen, zal het twee groepswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA gaan spelen. Maandagavond wacht echter de volgende horde in de kwalificatie als de uitwedstrijd tegen Estland op het programma staat.

Duitsland-Nederland 2-4 (1-0)
1-0 Serge Gnabry (9′)
1-1 Frenkie de Jong (59′)
1-2 Jonathan Tah e.d. (66′)
2-2 Toni Kroos pen. (73′)
2-3 Donyell Malen (79′)
2-4 Georginio Wijnaldum (90′)

Opstelling Duitsland:
Neuer; Ginter (Brandt 84′), Süle, Tah; Klostermann, Kimmich, Kroos, Schulz; Gnabry, Reus (Havertz 60′), Werner (Gündogan 60′).

Opstelling Nederland:
Cillessen; Dumfries (Malen 58′), De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon (Pröpper 58′), Wijnaldum, F. De Jong; Promes, Memphis, Babel (Aké 81′).

Wissels Nederland:
Aké, Berghuis, Kluivert, Malen, Pröpper, Strootman, Vilhena, Veltman, Vermeer, Zoet, L. De Jong, Van Aanholt.

 

Gerelateerde posts

2 reacties

  1. De Nees

    Goed Oranje gister. Frenkie nul keer balverlies, goser was weer zo goed aan de bal en dan nog zo lijp scoren. En weer heeft Oranje paar super spelers lopen, alleen nu eindelijk ’s een formule ontwikkelen om toernooien te winnen. Dus tegen de grote landen delen van de wedstrijd je counter opstelling inzetten, Oranje beheerst dit als de beste. Paar verbeterpunten nog: met Cillissen win je nooit een toernooi, met bijna zekere penalty series ben je de sjaak met hem, deze idioot gaat al in een hoek liggen voor de bal geraakt wordt. Roon en Dumfries is rommel, dit trio meteen wegdoen. Voor de rest zit in iedereen muziek.

  2. -buitenkantje rechts-

    Mooie overwinning gebaseerd op countervoetbal van Oranje.
    Genoten weer van Frenkie.. Helaas waren Promes en Blind geen uitblinkers..
    De Roon en Dumfries nooit weer een uitnodiging sturen. De Roon een simpele ballenafpakker en Dumfries is de Dijks op rechtsback.

Reageren is niet mogelijk.