Dani de Wit: ‘Ik wilde meer speeltijd en nam geen genoegen meer met rol bij Ajax’

Dani de Wit was sinds 2006 actief bij Ajax, maar besloot de club deze zomer in te ruilen voor AZ. De middenvelder was op zoek naar veel speeltijd en kon bij de hoofdmacht van Ajax niet rekenen op veel minuten, zo geeft hij aan in gesprek met Ajax Showtime. “De trainer had mij graag gehouden, iedereen was verder tevreden. Maar ik nam geen genoegen meer met de rol die ik had. Dat perspectief was er niet. Het bleef eigenlijk hetzelfde. Ik had meer gewild, dat was altijd het doel. Maar ik kan voor mijn gevoel tevreden terugkijken.”

De Wit wist al dat het thuisduel met APOEL Nicosia (2-0) zijn laatste als speler van Ajax zou zijn. De Wit wist niet of hij bij dat Champions League-duel ook nog zou mogen invallen van trainer Erik ten Hag. “Ik had wel eerder uitgesproken richting Ten Hag dat ik naar AZ wilde. Toch wilde hij mij gewoon graag op de bank hebben, zodat ik nog van waarde kon zijn. Hij wilde mij ook minimaal behouden tot die woensdag”, aldus de 21-jarige middenvelder.

De Wit pikte alsnog minuten mee toen de eindstand al was bepaald op 2-0. “Voor mijn gevoel had het niets te maken met gunnen. Alleen maar mooi, dat het niet alleen maar een cadeautje was. Misschien was het deels een beloning, maar de trainer wist toen nog niet dat het honderd procent rond was”, aldus De Wit, die pas na de wedstrijd aan Ten Hag vertelde dat de transfer rond was.

Related posts

4 Comments

 1. Old Ajax

  Dani nam geen genoegen met zijn rol bij Ajax. Ik neem geen genoegen met de werking van deze site. Ik blijf nooit ergens ingelogd. Bij deze site moet je vervolgens eerst een rekensom maken om vervolgens op je profielpagina te komen ipv de pagina met de topics. Ben je iets te lang bezig, knalt de site je er uit. Dit zal geen lang leven beschoren zijn of er moet iets heel snel veranderen. Voor nu toe weer een dikke doei.

 2. Old Ajax

  Zelfs om je bijdrage geplaatst te krijgen ……. eerst wederom een rekensom. Te gek voor woorden.

 3. Slingertje.

  Hij moet zich nu maar gaan bewijzen bij AZ dit seizoen dus we wachten het af.
  Niet slim trouwens om in een interview te zeggen dat alles minder is bij AZ inclusief de trainersstaf.

Comments are closed.