There are no ads, please add some


Ajax breekt contract van Neres open tot medio 2023

Ajax en David Neres hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2022, zo meldt Ajax via de officiële website. De nieuwe verbintenis van de Braziliaan loopt tot en met 30 juni 2023. De Braziliaan stond in de belangstelling van verschillende Europese topclubs, maar heeft alsnog zijn verbintenis bij de ploeg van coach Erik ten Hag verlengd. Naar verluidt zaten onder meer Napoli , Everton en Atlético Madrid achter de linkspoot aan.

De 22-jarige vleugelspits speelt sinds januari 2017 voor Ajax, dat hem voor 12 miljoen euro van São Paulo overnam. Afgelopen winter wees de Amsterdamse clubleiding nog een bod af van zo’n 40 miljoen euro uit China. Neres, die afgelopen seizoen zijn debuut in de Braziliaanse nationale ploeg maakte, stond nog tot 2022 onder contract bij de landskampioen. In 101 officiële wedstrijden voor Ajax was de aanvaller goed voor 29 doelpunten.

Ajax is er alles aan gelegen om een groot deel van de kern van het succesvolle afgelopen seizoen bijeen te houden. Met Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Matthijs de Ligt (Juventus) vertrokken er al twee basisspelers. Daar komen vermoedelijk Lasse Schöne (Genoa) en Donny van de Beek (Real Madrid) nog bij. Bovendien heeft Ajax met Hakim Ziyech de afspraak dat hij de club voor een bepaald bedrag mag verlaten, als er een club komt waar hij interesse in heeft. De Marokkaanse international wees eerder Sevilla af.

AjaxFanzone stopt definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Gerelateerde posts

46 reacties

 1. JohnDoe77

  Heel goed nieuws! Hopelijk snel weer starten in de basis. We gaan zeker een jaar nog veel lol aan hem beleven! Goed gehandeld! Nu Donny…

  1. Arie

   Geheel mee eens ik vindt dat Donny zelfs een beter contract moet krijgen in ruil voor extra jaren zodat we aan een nieuw super ajax kunnen bouwen.

 2. Secondant

  Op korte termijn is het geweldig nieuws maar dit is niet zomaar gegaan. Voor hoeveel euro vertrekt Neres in 2020? Ik vrees voor een veel te laag bedrag. Had hem lekker voor 60-70 mln laten gaan dit jaar. Hadden we voor de helft een goede vervanger gehaald.

  1. Prinsengracht

   Wat een vervelende azijnzeiker ben jij toch. Kun jij niet ergens anders de secondant gaan uithangen?

  2. dennis78

   hoeveel kan hij nog gaan opleveren als we weer cl voetbal gaan spelen. dan kunnen we neres prima gebruiken. wat moet je met 60-70 miljoen extra. kwaliteit moet op het veld staan. geld hebben we genoeg.

  3. Valentino

   Vokr de helft heb je nu geen goede vervanger, niet een die er gelijk staat. Daarbij zie ik hem volgend seizoen eerder vertrekken voor 80 miljoen.

   1. Secondant

    U mist mijn punt: een gewilde Braziliaans international tekent niet zomaar bij in Nederland. Reken maar dat de transfersom volgende zomer eerder 40 dan 80 mln is. Neres zit bij de Braziliaanse Mino dus die is niet achterlijk. Overmars behoudt Neres dus tegen tientallen miljoenen inkomstenderving plus tekengeld en extra salaris nu. Een enorme gok maar we gaan het zien.

    1. Ajax 1

     Who cares? Geld zat, maar we moeten goede spelers op het veld hebben. En dat is neres. Dus goede actie!

    2. Moosie

     weer allemaal gelul in de ruimte.
     jij weet niet wat er in het contract staat plus je gaat er meteen van uit dat Ajax een verlies van 30 à 40 miljoen gaat pakken.
     Op tv noemen ze dat de fabeltjeskrant

 3. ajaxhoger

  Juist , zeg dat maar eens tegen die tukker , elk jaar is die man zo eigenwijs , hij denkt echt dat hij het voetbal heeft uitgevonden .
  En zonder dolberg , die kan er echt helemaal niks meer van

  1. ems

   Een scorende spits halen dat is het belangrijkste nu, dus zorgen dat je voldoende geld hebt om dat te doen is essentieel. Dit naast Donny en Hakim houden uiteraard. Maw dat is belangrijker dan Neres houden.

  1. Valentino

   United is na morgenmiddag in ieder geval geen bedreiging meer, dan gaat die markt in ieder geval al dicht.

 4. Vierde ster

  Donny lijkt mij een verloren zaak, maar Hakim? Hoop dat zij hem kunnen overreden te blijven!

 5. Zlatan4ever

  Amoebe, dan ben je 1 van de weinige ….
  Lekker rustig zo , zonder die onrust-stoker

 6. Forever nr14

  Prachtig nieuws, maar bij onze tob trainert is ie niet eens basis speler, die tukker geeft m niet het vetrouwen omdat ie er gewoon niks van kan, maar we gaan het zien dit jaar met dit materiaal. @Marc Overmars…. Donny ten alle kosten behouden dat moet de hoogste prio zijn!!!!

  1. Yindi02

   Volgens mij is het “top trainer” en geen “tob trainert”. F14, stop eens met dat domme gezeik over onze coach man. Jij maakt je belachelijk hier, ten Hag niet. 2x uitgeroepen tot coach van het jaar in Nederland (2016 en 2019)
   24 Europese wedstrijden gespeeld onder zijn leiding,( Utrecht en Ajax samen) maar 3x verloren!! Door de FIFA inmiddels genomineerd als coach van het jaar. Landskampioen, JC schaal, halve finale CL.
   Waar heb jij het over? Hoe ongelooflijk dom kun je zijn?

   1. dickst14

    Hij heeft het heel goed gedaan Yindi. Ik heb ontzettend genoten afgelopen jaar. Maar een ajacied is kritisch, ik snap vaak zijn opstellingen en wisselbeleid niet.
    Vasthouden aan Dolberg en Neres op de bank. Tegen Spurs beginnen met Dolberg en dan later Donny eruit en Magallan er in.
    Ik heb het ook vnl over de uitwedstrijden tegen 010 040 en Heracles. Bij de laatste bleef Neres op de bank en kwam Labyad erin.
    Maar ondanks dit ontzettend genoten afgelopen seizoen.

    1. Yindi02

     Dat is niet kritisch zijn maar gewoon dom gelul van die F14. Dickst.De genoemde feiten en rapportcijfers spreken voor zich. Zeiken om wat te zeiken te hebben omdat je denkt dat je jezelf daarmee populair denkt te maken. Is dus in mijn optiek gewoonweg heel dom. Iets roepen terwijl je de feiten niet kent.

 7. Bigboss

  Geweldig gedaan heel erg goed.
  Nu gewoon het team neerzetten als vorig jaar en op de plek vsn frenky wn mathijs twee andere neersetten tot het loopt

  Zo simpel is het volgens mij

 8. Yindi02

  Tegen de Spurs met Dolberg beginnen was geen fout. Zijn uitleg over die beslissing was zo logisch als wat. Dat Dolberg er vervolgens niets van bakte staat daar los van. Bovendien had Dolberg nooit gespeeld als Neres vlak voor die pot niet had afgehaakt. Dat snap jij toch ook wel hoop ik. Ik denk overigens nog steeds dat het afvallen van Neres toen ons de das heeft om gedaan. Het tactische plan van tH klopte als een bus maar Neres viel af op het laatste moment.

Reageren is niet mogelijk.