Management Neres lijkt aan te sturen op vertrek: Everton staat op pole position

David Neres keert aanstaande maandag als laatste speler van Ajax terug van vakantie. De laatste weken wordt er druk gespeculeerd over een aanstaande contractverlenging van de aanvaller bij Ajax. Eerder meldde De Telegraaf dat Ajax de aanvaller een verbeterde verbintenis wil laten ondertekenen met de afspraak om mee te werken met een toekomstige transfer. In ruil voor nog een seizoen in Amsterdam wordt met hem de afspraak gemaakt dat de leiding van Ajax in de zomer van volgend jaar met hem mee zal denken bij een eventuele transfer. André Onana en Nicolás Tagliafico gingen hem reeds voor. De twee basisklanten tekenden eerder dit jaar al een nieuw contract onder dezelfde voorwaarde. Maar volgens het Algemeen Dagblad is een langer verblijf van Neres bij Ajax allerminst zeker.

Volgens de krant zat het management van Neres woensdag om de tafel met Ajax om een nieuwe verbintenis te bespreken. De buitenspeler kan een verbeterd contract ondertekenen, maar staat eigenlijk wel open voor een overgang ‘naar een club in een van de grote competities in Europa’. Het dagblad schetst dat Giuliano Bertolucci, de machtige zaakwaarnemer van Neres, het pad heeft uitgestippeld dat de aanvaller deze zomer een transfer maakt.

De laatste tijd toonden behalve Atlético Madrid ook onder meer Manchester United en Paris Saint-Germain belangstelling. Het Engelse Everton zou volgens het Italiaanse medium Tuttomercatoweb op poleposition liggen om David Neres over te nemen van Ajax. Tuttomercatoweb meldt verder dat een vertrek van Neres de weg vrij zou maken voor Steven Bergwijn (PSV). Guangzhou Evergrande wilde Neres afgelopen winter voor vijftig miljoen euro overnemen en Ajax zal naar verluidt niet meer onder dit Chinese bod gaan zitten, aangezien de status van de speler alleen maar is toegenomen. Neres ligt nu nog tot medio 2022 vast in de Johan Cruijff ArenA.

 

Related posts

17 Comments

 1. Ajax XXX

  Denk dat hij het niet gaat redden als hij een dergelijke stap nu maakt. Zou bij Brazilie/de Copa gezien moeten hebben dat er nog een categorie boven zijn niveau van nu is. Jammer mocht hij weggaan uiteraard.

 2. Arie

  Prima als we voor hem 60 tot 70 miljoen vangen. Voor dat geld kan je heel veel doen.

 3. Happy

  Mag Bergwijn aub bij PSV blijven? Als we net als Bayern onze concurrent willen verzwakken, moeten we zeker geen 40 mlj voor Bergwijn neertellen.

 4. Vak 120

  Als neres gaat vertrekken horen we er nooit meer iets van.hij kan geen basis plaats afdwingen bij een topclub.everton is geen topclub en snap die stap dan ook niet! Als ik overmars was zou ik zeggen”david kijk even in de spiegel,ajax is momenteel echt je plafond”!

  1. ajacied078

   snap die stap dus wel. je geeft zelf het antwoord al. bij topclub red hij het niet.

 5. Iamsterdam2015

  Voor 60/70 miljoen is het ok. Zeker geen Bergwijn kopen. Ten eerste geef je de concurentie een hoop poen om versterking te halen en ten tweede er lopen betere rond voor het zelfde geld

 6. Koning Haarms Wolfs

  Het AD…….010 krantje dat altijd onrust stookt wanneer het over Ajax gaat…. paniekzaaiers

 7. Secondant

  Laten we eerlijk zijn – een paar bevliegingen, dat was het. Het valt nog maar te bezien of Neres Europese top gaat worden. Zou als Ajax tegen Everton zeggen: 90 mln euro dan mag je hem hebben. Rond je uiteindelijk de deal op 80 mln af. Helemaal niet verkeerd om Bergwijn voor 25-30 mln te halen. Jongen uit de Bijlmer, die verkoop je over 2 jaar voor het dubbele.

 8. Charka53

  laat lekker gaan hij denkt dat hij een ster is nou daar komt hij wel achter ergens op de bank , veel geluk Neres

 9. Ajax 1

  Dit is een fucking grap toch zeker….atletico, psg en dan zou hij v ajax naar everton willen?? Middelmatige, nooit niets club…..

Comments are closed.