Ajax verslaat psv: Johan Cruijff Schaal blijft in Amsterdam

Ajax is het voetbalseizoen goed begonnen, net zo goed als het vorige seizoen was afgesloten. Na de beker en de kampioensschaal gewonnen te hebben, kan de Johan Cruijff Schaal op het lijstje bijgeschreven worden. Psv is al met de eerste nederlaag (2-0) naar huis gestuurd en daarmee is het de negende keer dat wij de schaal winnen. In de laatste vijf officiële duels zijn er maar liefst drie prijzen gewonnen. 

Ajax liet er geen gras over groeien en gaf de tegenstander direct het gevoel dat er niets te halen viel in Amsterdam. Het felle spel van Ajax leidde al na 36 seconden tot een doelpunt van Kasper Dolberg. Kasper kreeg de bal via goed voorbereidend werk van Joël Veltman en Donny van de Beek (1-0). Het zomaar 2-0 kunnen worden door Kasper maar die kans werd verprutst. De bezoekers lieten niet echt mooi voetbal zien en kregen een kansje maar die bestond uit een slappe kopbal van Sam Lammers. Jorrit Hendrix mocht van geluk spreken dat Dennis Higler hem geen tweede gele kaart gaf.

In de tweede helft werd Hendrix voor de zekerheid maar op de bank gehouden. Van Bommel probeerde door Gutiérrez en Malen in te zetten bij de gelijkmaker te komen maar dat plan faalde. In de 53ste minuut pegelde Daley Blind Ajax op een 2-0 voorsprong. Even was het nog spannend of Higler het doelpunt goed zou keuren. Dusan Tadic werd er van verdacht een overtreding op Boscagli gemaakt te hebben maar dat bleek niet het geval en werd het doelpunt goedgekeurd. Met nog een half uur te spelen, kregen Hakim Ziyech en Lasse Schöne nog wat speeltijd maar ondaks dat psv aanvaller Lozano nog inbracht, werd het niet meer spannend.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd

Ajax – psv 2-0 (1-0)
(1′) Kasper Dolberg 1-0
(53′) Daley Blind 2-0

Gele kaarten: Hendrix, Gakpo, Luckassen (psv); Veltman, Dest (Ajax)

Opstelling Ajax: Onana; Dest, Veltman, Schuurs, Martinez (59′ Schöne); Marin, Blind (83′ Magallan); Tadic, Van de Beek, Promes (59′ Ziyech); Dolberg

Opstelling psv: Zoet; Dumfries, Luckassen, Boscagli, Sadilek; Rosario, Hendrix (46′ Gutierrez); Bergwijn (59′ Lozano), Gakpo, Bruma (46’Malen); Lammers

Related posts

43 Comments

  1. Litmanen

   Zeker een goed begin. Pijnlijk voor Ten Hag dat hij Schuurs al had afgeschreven. Speelde als een De Ligt, maar met een betere lange pass.
   Nu maar eens stoppen met kopen van Zuid-Amerikaanse verdedigers?
   Ook Dest overtuigde en op rechts speelde Veltman meer dan verdienstelijk, ook aanvallend. De eerste goal begon met een schitterende pass op Donny.
   Ik denk dat Blind beter naast Schuurs kan spelen, maar Martinez speelde echt goed.
   Promes, zoals ik al veel eerder zei, vriendje van Ten Hag, maar niet Ajax waardig (hopelijk vergis ik me). Een tweede Labyad.

   Tot slot, jammer dat Blind geen aanvoerder is. Oer Ajacied, international, en Nerderlandstalig.
   Tadic, prima gast, maar spreekt geen woord Nederlands.
   Ook weer een typische Ten Hag beslissing. Zo niet Ajax.

   1. Amoebe

    Ik heb ook erg mijn twijfels over Promes.

    Ik denk dat hij te weinig basistechniek heeft en geen teamspeler is.

    Te veel Promes en Labyad moet worden voorkomen…..dan kun je beter vanuit de jeugd doorselecteren en deze ervaring laten op doen.

    Kost nu minder en levert straks behoorlijk meer op.

   2. -buitenkantje rechts-

    Waar staat dat TH Schuurs heeft afgeschreven? Hij heeft de hele voorbereiding meegedaan en gespeeld bij het A-team.. Gelul dus
    Promes een vriendje van TH en een 2e Labyad? Heeft Labyad ook internationale ervaring in meerdere internationale competities en is hij ook international? Gelul dus..
    Veltman speelde kut! Hoop dat Westham hem wil halen. Wederom dissonant vandaag met als hoogte(laagte)punt het van achteren neerschoppen van Lozano. Zo niet des Ajax…
    Ik hoop nooit meer een commentaar van jou te lezen na 1 aug.. Jij bent geen Ajacied.

    1. Bakkie

     Inderdaad weer een hoop gelul van deze neplitmanen.. Schuurs deed het gelukkig goed en krijgt alle kans van TH. Als ie die pakt, blijft ie spelen

    2. Charka53

     Ik ben het met jou eens buitenkantje rechts maar dat Joël , Lozano neer haalde was top nu had die lul een echte reden om te gaan liggen.

   3. dickst14

    Jou Veltman begon goed de eerste 10 minuten. Daarna weer de oude Veltman. Schouderduw en hij ligt op de grond. Verkeerd dekken, te laat of niet instappen.
    Ja kutmanen het is jou Idool. misschien dat Groningen hem wil hebben. Dat is zijn niveau. Ik heb niks tegen Veltman, behalve de zeer onsportieve actie tegen Sparta. Ging de wereld over. schaamteloos.
    Voor de rest zorg jij dat we een hekel aan hem krijgen.
    Het is kort dag, maar ik heb nog nooit zo’n achtelijke leugenachtige racistische zolderkamer-idioot als jij meegemaakt. Maar chapeau. Jij hebt dit forum verziekt. lul.

    1. Amoebe

     De ongelooflijke haat….tering!

     En wat je zelf al aangeeft….je heb een hekel aan Veltman omdat Litmanen dat niet heeft.

     Het gaat wel ver hoor…niet alleen bij jou hoor Dick!

     Ik ben hier vaak periodes niet en zal waarschijnlijk een hoop niet meekrijgen maar het forum verzieken doe je dan zelf toch ook aan mee?

     Je kunt hem toch negeren….reageer op bijdrages van andere! En daar mag best scherp en bot op worden gereageert…..maar dit lijkt richting haat te gaan.

     1. JohnDoe77

      Scherp wel, bot niet. Helaas teveel met een kort lontje die ieder topic alleen zitten te wachten wie er gaan reageren zodat ze los kunnen gaan. Gaat vaak al niet meer over Ajax.

     2. Moosie

      Wel grappig het stuk van Nietmanen is een herhaling van zetten.
      Zijn aanname dat Schuurs geen kans krijgt.
      Tadic die geen Nederlands spreekt, wat hij in het veld trouwens wel doet.
      En zijn aversie tegen Zuid-Amerikanen om vervolgens te roepen dat Martinez geweldig speelde.
      Die zal dan wel van de Zuid pool komen of zo.
      En dan weer het eeuwige gezeik over Veltman die zichzelf beter vindt dat de Ligt .
      Nietmanen vindt dat leuk zeiken om het zeiken.
      En dan nou gaan zeiken dat hierdoor de app stopt.
      Hypocriete lul ben je Amoebie jij doet al jaren braaf mee , je hebt alleen het verkeerde wiel gekozen en nu probeer je de moraalridder uit te hangen.
      Ik laat me de mond niet snoeren door een zooitje anonieme klootzakjes op een forum jullie kunnen de touwtyfus krijgen.

     3. Litmanen

      Fijn, die persoonlijke aanvallen. Gebaseerd op haat en niet op enige kennis van zaken.
      Tadic gebruikt in het veld Engels, het gaat mij om het feit dat Blind heel graag aanvoerder wil zijn en er geen reden.is te vinden waarom hij het niet zou zijn.
      Des Ajax zou zijn om een Godenzoon aanvoerder te maken…
      Verder nog even over Schuurs. Vanaf het begin heb ik hier geschreven, dat Schuurs misschien wel een groter talent is dan De Ligt.
      Daar werd ik om uitgelachen en ook Ten Hag bleef maar janken om Zuid-Amerikaanse verdedigers.
      Schuurs stond op de nominatie om na vorig seizoen verhuurd te worden en nu, door noodzaak alle voorbereiding te hebben gespeeld gaat bij Ten Hag het licht branden.
      Beetje laat na al die weggegooide miljoenen.

      Ik vraag me af waar al die aankopen straks gaan spelen?
      Blind gewoon weer achterin, Schone of Eiting weer op zes en een miljoenen bank…….

      En Moosie, gappie, bedankt voor alle ziektes die jij mij toewenst. Had jij geen kanker gehad? Wie is hier de hypocriet?
      Schei een keer uit en geef normale kritiek of houd die smerige modderstroom van verwensingen in de familie.

     4. Moosie

      Jij moet gewoon je gore tyfussmoel houden.
      Je bent een hypocriete klootzak maar geeft niet je gaat je goddelijke gang maar.
      Ik zie jou binnenkort wel gaan wij ff fijn face to face babbelen ben benieuwd of je dan ook zo’n grote bek hebt.

     5. Prinsengracht

      Er speelt zich heel veel af in jouw hoofd Klitmanen. De werkelijkheid is totaal anders. Ik heb je er een aantal keren netjes op gewezen. Je reageerde niet. Je reageert namelijk niet op inhoud. Wel op beledigingen. En vervolgens neem je de slachtofferrol aan. Nog een paar dagen……

     6. Bakkie

      Ik ben het eens met het feit dat de haat jegens Litmanen hier wel erg ver gaat, het is een forum voor supporters van dezelfde club. Maar wat je geeft krijg je terug en waar er twee vechten hebben twee schuld. En als je zulke dingen beweert (dat Schuurs misschien wel een groter talent is dan De Ligt) dan is het niet meer dan logisch dat je uitgelachen wordt.

     7. dickst14

      Bakkie lees de laatste jaren eens terug over alle onzin en verdraaiigen van Nietmanen. Wij geven elkaar geen duimpjes, zielig gedoe. Maar die idioot heeft nog medestanders ook aan die achtelijke duimpjes te zien. Weten waarschijnlijk allemaal niet wie Cruijff is/was. Nietmanen heeft niets met Ajax.

     8. dickst14

      Ik heb geen hekel aan Veltman omdat Nietmanen dat niet heeft. Mensen die langer op dit forum zitten weten precies hoe achterbaks hij is. Als jij voor zo iemand partij kiest tekent dat hoe jij zelf bent. Of zit het in de familie en ben je een broer van die dooie Eug?

 1. rickert

  Was verbaasd over de zwakte van PSV, met speldenprikjes deze wedstrijd zonder problemen winnen. Had gehoopt op meer spanning

  1. AjaxKat

   Dacht ik ook aan, maar zij zitten al middenin de CL-voorronde. Kan me dan ergens voorstellen dat je voor de JC-schaal met de handrem erop speelt. Aan de andere kant zag het er niet naar uit dat ze zich in de zomer hebben versterkt terwijl ze weten hoe de vlag er bij Ajax bij hangt. Opvallend zeker…

 2. Amoebe

  Ondanks dat ajax aan kwaliteit heeft ingeleverd durfde ze wel te voetballen.

  De korte, harde passes en driehoekjes op het middenveld die vorig jaar zo kenmerkend waren was er nu ook.

  Het zal misschien vaker fout gaan maar blijf dit vooral doen en durf fouten te maken.

  Door deze manier van spelen is het aantrekkelijk voor het publiek en voor de tegenstander is dit lastig te bespelen.

  Chapeau!

  1. -buitenkantje rechts-

   Ik vind dat vooral Frenkie gemist werd. Iemand die op het middenveld onder druk de oplossing ziet.. Het spel kan temporiseren en versnellen. Ik hoop daarbij op Eiting die dezelfde kwaliteiten heeft. De opvolgers voor de Ligt dienen zich al aan.

   1. Amoebe

    Juist Frenky was indd de spin in het web. Door hem kreeg iedereen vertrouwen om mensen in de dekking gewoon aan te spelen.

    Juist dat zag ik gisteren ook wel terug.
    Iemand zal de rol moeten overnemen (met zijn eigen invulling inderdaad).

    Ik hoop ook op Eiting maar hij lijkt het laatste stapje niet te kunnen zetten.

 3. RJS

  Kan allemaal nog beter, maar dit smaakt naar meer. Altijd lekker om PSV zonder illusies terug te sturen naar Eindhoven. Weer genoten van Schuurs, Martinez en Marin. Dat zit wel goed. Alleen, Promes heeft het nog niet bepaald. Maar eens kijken. Vooral benieuwd wat er komende dagen-weken gaat gebeuren met Ziyech en Neres. Hoop echt dat Ziyech blijft, maar denk dat Napoli zich zal melden nu James Rodrigues bij Real lijkt te blijven. Afwachten. Maar het wordt volgens mij weer een lekker seizoen; zeker als we ons gewoon plaatsen voor de CL. Ik heb er zin. Come on Ajax !!

 4. HDfan

  Dest was uitstekend, Nico maak je borst maar nat. Veltman goeie reserve, maar pakte toch weer een kaart door gebrek aan snelheid

   1. Ajax 1

    Precies, nico op links en dest gaat naar rechts. Gaat met mazroui uitmaken wie daar gaat spelen. Luxe, want beiden prima.

    1. JohnDoe77

     Mazraoui op basis van vorig seizoen wel de voorkeur geven boven Dest, dat verdient hij. Of het middenveld in.

 5. djazzvb

  Dest speelde heel sterk deze wedstrijd, Blind speelde in mijn ogen een geweldige wedstrijd. Heb echt genoten van het spel van Ajax, goed druk gezet en prachtig combinatiespel. Had zomaar 3 of 4-0 kunnen worden! Hopelijk gaat Ajax dit doorzetten en gaan we dit seizoen weer “pak schaal” doen zoals onze Tadic zou zeggen

 6. BoyVanAjax

  Kan nog beter, maar lekker begin. PSV vond ik erg zwak deze wedstrijd, en dat terwijl wij nog een paar jongens misde. Conclusie: op naar nummer 35! ?

 7. Ajaxfoort

  Was voor beide clubs een mogelijkheid om te kijken hoe ver ze zijn in de voorbereiding die toch nog steeds aan de gang is. Beiden hebben nog wel wat om aan te werken. En ook de KNVB heeft, als het goed is, wederom moeten constateren hoe ver het gezonken is op het gebied van arbitrage. Wat een aanfluiting die Dennis Higler.

  1. JohnDoe77

   Ja die arbitrage was echt slecht! Gaat hij een kwartier kijken op die monitor en nog ziet hij niet dat hij iets moest doen!

   1. HDfan

    VAR moet zich verder ontwikkelen; sneller worden en meer op aanvraag van aanvoerders ( met limiet)

 8. Ajax belg

  Mooie 1e wedstrijd en het pakken van een prijs is meegenomen. Ik heb genoten van ons aller Ajax. Werkpunten blijven echter normaal de selectie is nog niet voltallig. Eric succes en goed bezig

 9. HDfan

  Eigenlijk komt Blind nog het dichtste bij Frenkie qua versnellen ,opendraaien en balvastheid

Comments are closed.