There are no ads, please add some


SC Heerenveen stuurt Johnsen terug naar Ajax

Dennis Johnsen keert terug naar Ajax nadat SC Heerenveen heeft besloten geen gebruik te maken van de optie tot koop in het huurcontract van de Noorse aanvaller. Johnsen vertrok in de winterstop op huurbasis naar Friesland maar kon ook bij zijn oude werkgever niet imponeren. De Noorse aanvaller kwam in 2017 voor 2,4 miljoen euro over van Heerenveen maar maakte vooral deel uit van de selectie van Jong Ajax. Of Ajax de speler opnieuw gaat verhuren of verkopen is nog niet bekend.

Bron: VI

Gerelateerde posts

72 reacties

 1. Ajax 1

  Te licht, zelfs voor heerenveen, dus verkopen of gewoon wegdoen zodat je in ieder geval geen salaris meer hebt.

  1. De Ajacied

   Idd ja
   Maar helaas van de transfersom van 2.4 miljoen,
   Soms moet je gokken met aankopen,
   ❌❌❌

  2. Wenen 1995

   Inderdaad, afscheid nemen. Staat alleen maar de ontwikkeling van anderen in de weg.

   1. AjaxKat

    Misschien te makkelijk om de scouting de schuld te geven. Destijds kon ik me het wel voorstellen dat Ajax hem wilde. Heeft best een sterke beginperiode gehad. Velen (ook hier) wilden dat hij Justin K. opvolgde. Voor alle talenten geldt: het is geen 100% garantie voor de toekomst dat ze ook echt doorbreken. En Ajax pakt winst op de talenten die wel doorbreken. Schreef het hier al eerder: alle clubs hebben te maken met (jeugd)spelers die het uiteindelijk niet maken.

 2. Charka53

  Dat is het einde van een droom , jammer voor hem dat het geen top carrière gaat worden.

  1. david1984

   nee hoor dan zie ik hem liever bij sparta Rotterdam veel leuker en ik denk dat hij daar goed op zn plaats is dus niet naar die kakkerlakken

  2. vak411

   huh perfect voor feyen
   oord? degradatie voetbal past nou ook weer niet bij hem hoor ..

 3. Iamsterdam2015

  Tja jsmmer maar helaas. Heeft aangetoond het niveau niet asn te kunnen. Heerenveen wil hem ook niet dus jammer maar helaas maar verkopen zsm

 4. -buitenkantje rechts-

  Heerenveen zit in financiële (en bestuurlijke) problemen. Die willen alleen verkopen en niet kopen. Piri is al vertrokken en nu willen ze ook Vlap zien te verkopen.
  Ik vind Johnsen een goede speler..in principe Ajaxwaardig.

  1. Litmanen

   Eens BR. Heerenveen kan hem niet betalen en Johnsen zelf heeft ook iets te zeggen. Ik heb hem een paar keer aan de gang gezien bij Heerenveen en ik denk dat het nog steeds een groot talent is. Afschrijven en niet Ajaxwaardig? Hoe vaak stond hij in de basis?
   We kunnen natuurlijk ook nog iemand uit Columbia halen. Of Argentinie?
   Verhuur hem desnoods aan een club in de eredivisie waarvan je weet dat de trainer hem wil hebben. Dat was namelijk in Heerenveen een beetje het probleem.
   Afschrijven kan altijd nog.

   1. JohnDoe77

    Zonder te lezen wie het geschereven had, wist ik dat het Litmanen was. Wat heb jij toch tegen buitenlanders? Ben je niet blij met Nico, Neres en vorig jaar Sanchez? Je weet dat Johnsen ook geen Nederlander is? Of is het meer een dingetje tegen Zuid Amerikanen?

    1. Litmanen

     Doe waar slaat dat op? Als je helemaal tof zou zijn in je hoofd dan zou je weten dat Johnsen een buitenlander is.

     Ik zou graag jouw rijtje Zuid-Amerikanen zien die inmiddels al afgeschreven zijn ondanks dat ze miljoenen hebben gekost en nog steeds kosten (salaris).

     Het gaat mij er om dat Ajax tegenwoordig steeds sneller afscheid neemt van zijn talenten. En dat komt oa door hele vreemde investeringen in spelers uit Zuid-Amerika.
     Dat ik jou nog antwoord geef, hersenloze debiel.

     1. JohnDoe77

      Litmanen; waar het op slaat? Wat ik schrijf hé; ik herkende jouw bekende verhaal, dat stast er toch? Wat begrijp je daar niet aan? En “als je helemaal tof zou zijn in je hoofd dan zou je weten dat Johnsen een buitenlander is. Jammer dat je dit zo hard stelt want als jij goed zou kunnen lezen zou je lezen dat ik weet dat Johnsen een buitenlander is. Er staat: “Je weet dat Johnsen ook GEEN Nederlander is?”. Geen… je weet wel wat dat betekend neem ik aan?! Eerst goed lezen, dan pas zeggen dat iemand niet helemaal tof is in zijn hoofd. Moeilijk en gevoelig type ben je!

      En ik hoef het transferbeleid van Ajax van de laatste jaren niet uit te schrijven omdat jij iets tegen buitenlanders hebt. Kijk eens naar de financiele situatie en het is duidelijk dat jij je daar ook niet druk over hoeft te maken.

     2. JohnDoe77

      Litmanen, wat een agressie! Hersenloze debiel, alleen omdat ik een andere mening hebt en jij niet goed kunt lezen? Dan maar meteen overgaan tot schelden? Pijnlijk duidelijk wie hier hersenloos is. Maar ga vooral lekker door, is altijd hetzelfde met jou, hele forum staat er vol mee. Ik houd mij er verder buiten, je bent het simpelweg niet waard en begrijpt toch niet wat ik schrijf. En tot slot; dat Ajax tegenwoordig steeds sneller afscheid neemt van zijn talenten heeft simpelweg te maken met evolutie van voetbal en de macht van het geld. Jij denkt dat de beleidsmakers van Ajax er iets aan kunnen doen als spelers van 21 en 19 voor € 75mln worden verkocht en een salaris van € 15-20mln per jaar geboden worden? Hahaha! Droom lekker verder.

 5. 89_manon

  Even flink off topic, maar de nieuwe foto’s van de training gezien, siem weer terug, maar zag geen donny en geen hakim… maar lees verder ook niks nieuws

  1. JohnDoe77

   Manon, er stond dat de internationals later beginnen aan het seizoen. Als het goed is zag je ook geen Neres, Nico, Matthijs, etc.

 6. Frip

  Jammer maar heeft het nooit kunnen brengen dus gewoon afscheid nemen lijkt mij het beste

 7. Simon1995

  Niet goed genoeg voor Heerenveen is natuurlijk ook niet goed genoeg voor Ajax. Helaas weer een miskoop. Er moet toch wat bij op de vleugels. Ik las in AD toch Promes of Bergwijn. Ik ben benieuwd!

   1. Simon1995

    Niet? Ik vind vooral Bergwijn wel erg goede speler. Een Ajax voetballer uit eigen jeugd. Onvoorstelbare fout destijds van de verantwoordelijken om hem te laten gaan. Duur foutje word dat.

 8. AB

  Ach, het handelshuis Ajax calculeert minder zaken in. Zolang je maar voldoende koopt wat wat meer oplevert. Af en toe een toppertje ertussen maakt een hoop goed. Dat eigen jeugd na het doorlopen van 10 jaar Ajax uiteindelijk uitgezwaaid worden voordat ze een kans hebben gekregen is een kleine bijkomstigheid.

  1. HDfan

   De vraag is wel hoe vaak levert de topopleiding nu echte absolute toppers af en wat mag je dus per lichting verwachten. Als we het niveau van Ajax 1 omhoog willen laten gaan, wordt dat nog moeilijker. We zijn behoorlijk verwend afgelopen jaar.

   1. AB

    Als jij jaar in jaar uit goed genoeg bent voor de elftallen van Ajax dan is het wat apart dat je plaats moet maken voor een misschien mogelijk enigszins betere speler. Dat is wat er nu in de jeugd aan de hand is.

    1. AB

     Vroeger werd een speler gewoon de arena van het eerste in gestuurd om te kijken hoe hij het er van af zou brengen. Dat was vaak goed omdat hij al jaren het Ajax spel speelde. Nu durft men dit gewoon amper meer behalve bij zekerheidjes zoals de Ligt. Jammer.

     1. Prinsengracht

      Ik laat jou al dagen maar een beetje roepen. Maar er komt nu te veel onzin uit. Hoe kom jij aan al die “kennis”? Je zegt zelf dat je alleen thuiswedstrijden van Ajax 1 bezoekt. Ik hoor je nooit over bezoek van jeugdwedstrijden of wedstrijden van jong Ajax. Toch heb je je mond vol over jeugdspelers en het beleid. Je maakt graag stemming. En je koketteert graag met JC en zijn visie. (Eigenlijk gaan al jouw bijdragen over jou). Het is heel anders dan jij roept. En ook heel simpel: wie zich echt laat zien bij jong Ajax of onder 19 komt ook in 2019 nog in aanmerking voor Ajax 1. Maar er liepen in die ploegen helaas geen spelers die daar goed genoeg voor speelden. Sommigen mochten eens invallen. Meer zat er niet in. Hele goede spelers in Ajax 1 en weinig blessures. Er komen heus weet jeugdspelers in Ajax 1. Binnen nu en 2 jaar. Er is best wat talent en de meesten hebben vandaag meegetraind. Weet dus dat je de laatste dagen meer over jezelf hebt gezegd dan over Ajax.

     2. Ajax 1

      Eens pg. dit jaar hebben er ook een aantal al weer kansen gehad: mazroui heeft basisplaats gepakt, eiting heeft gespeeld, de wit, ekkelenkamp, traore laatste wedstrijd even erin. Als je goed genoeg bent, krijg je de kans.

     3. Ajax 1

      En nog veel belangrijker…..brobbey en gravenberch trainen met de selectie mee. Gaan die komend seizoen voor een plekje langzaam?

 9. Zlatan4ever

  Het zit je niet mee AB, de laatste tijd opereer je onder “de juiste” nick-name Abu Bilal en nu hebben ze door dat je de meeste tijd “onzin lult”…….

  Wat dacht je van een “stil” vertrek via de achterdeur ? Kan je mooi met Litmanen en Eug optreden als de drie “alwetenden” en daarna wegkwijnen richting een andere dimensie……

  Oh , voor ik het vergeet 3 x is scheepsrecht kunnen wij eindelijk afspreken bij ingang van vak115 noord voor AJAX-psv voor de JC schaal ? lijkt mij echt leuk om persoonlijk kennis te maken. Doe ff je Barcelona shirt aan voor de herkenning en een sjaal om je hoofd want het moet niet te wanstaltig worden om je hoofd te zien….
  Uiteraard trek ik mijn Milan-shirt aan met Zlatan op de achterzijde

  Wat word het toch een mooie zomer ! Yeah,ik heb er zin in ….

  1. Prinsengracht

   Ik ben niet zoals jij uit op een confrontatie met AB. Alleen even iets rechtgezet.

   1. AB

    Wij verschillen wat dat betreft van mening PG. Niet erg, daar is een forum voor.

    1. AB

     Kijk gewoon wat we hebben, wat al met regelmaat de selectie heeft gehaald maar geen kans en wat er telkens uit het buitenland wordt gekocht. Dan heeft Ajax weinig vertrouwen in de huidige jeugd. Ze hadden al lang een aantal spelers een flinke kans kunnen geven. Wedstrijden zat geweest waarin deze ruimte voorhanden was. Maar nee,we kopen een Mallejan en een of andere bandéloze etc. Verder halen we flink wat jeugd uit het buitenland want we hebben vertrouwen in de eigen jeugd. Als dit gewauwel is prima, maar het is mijn mening. Deze hoeft niet gelezen te worden, je kan hem rustig overslaan maar ik plaats hem wel.

     1. HURBIE

      Moos ik weet dat jij de schuldige bent van dit alles
      Het ergste is dat je Zlatan hiermee voor schut zet tegenover alle Fanzone leden triest

     2. Emous1978

      En jij blijft er maar over doorgaan, zit je dus best wel dwars🤷🏼‍♂️

     3. Moosie

      Het leuke is dat hij weet dat ik het ben.
      Lijkt het crimeteam wel.
      We weten dat je het hebt gedaan , maar ja die vervelende bewijzen waar zijn die?
      Hurbie is een duimpjeshoer misschien hebben ze wel werk voor hem bij de Efteling.
      Of Sesamstraat.

     4. Prinsengracht

      Als jij het bent, Moos, dan moet je nog maar een paar anderen ook boven Furbie plaatsen. Vierde plaats is hoog genoeg.

  2. AB

   Zlatan, een laatste reactie naar jou (nee ik ga niet weg maar jij gaat hierna op negeer bij mij):
   Ten eerste ga ik voor jou geen meter extra lopen, dus jij komt maar naar Zuid als je mij wil zien.
   Ten tweede: ik ben niet bij de wedstrijd tegen PSV, als je een beetje zou hebben opgelethad je dat kunnen weten.
   Ten derde: blijf de nick mames in de gaten houden, de volgende is al dichtbij.
   Prettige zondag en niet tot verdere reacties meer bereid.

   1. Zlatan4ever

    ……..💦💦staat op je voorhoofd, maar niet van het warme weer….

 10. JohnDoe77

  Dames, dames, dames… altijd dat gekibbel. Vermoeiend, vooral met dit weer. En het gaat niet over Ajax meer, misschien jullie persoonlijke vetes op FB uitvechten? Dan kan de rest gewoon over Ajax blijven posten. Geluk!

  1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

   Wat heeft Frank de Boer hier mee te maken? 😉

 11. nash1900

  Promes voor vijf jaar naar Ajax

  Wat een teleurstelling

  Bergwijn, JA, Pröpper JA Timothy Fosu-Mensah JA

  Promes NEE volgende miskoop….

  1. JohnDoe77

   Volgende? Heb je onze balans van gelukte en mislukte aankopen wel goed bekeken? Aan iedere aankoop zit een risico, maar gun Ajax eens het voordeel van de twijfel. Altijd maar negatief terwijl het geld door alle successen (na aftrek van de mislukkingen die part of the deal zijn) tegen de plinten op klotst!

 12. Finidi

  Heren maak u niet druk over Johnsen want ik denk dattie als een fijne welkome afschrijving op de balans komt na al die CL euros winst van afgelopen seizoen dus maak je niet druk,zeker niet met die tropische temperaturen.

Reageren is niet mogelijk.