‘Ajax wil twintig miljoen betalen voor Odegaard’

Ajax lijkt serieus werk te maken van Martin Odegaard die momenteel op huurbasis uitkomt voor Vitesse. Volgens het Spaanse Marca wil Ajax twintig miljoen op tafel leggen voor de speler en ziet het een eerder genoemde huurperiode niet zitten. Daarom zou er een terugkoopclausule in het contract zijn opgenomen met de eis dat Odegaard minimaal twee seizoen aan Ajax blijft verbonden. Real Madrid stemde in het verleden vaker in met zulke verzoeken. Onder meer Lucas Vazquez en Alvaro Morata werden op die manier teruggehaald. De Noorse international lijkt in de Johan Cruijff Arena de opvolger te moeten worden van Hakim Ziyech.

Bron: Marca

Related posts

48 Comments

 1. AFCA my World

  Al zou het 25 miljoen zijn ! Met zo’n speler kan je het niveau wat je dit seizoen haalt kunnen behouden ! ⚽️

 2. Zlatan4ever

  Een hoop geld voor een niet “gearriveerde internationale” speler. Voor dat geld geen “terug-koop” actie’s in het contract laten opnemen ondanks dat hij een groot talent is. Daarnaast is Ziyech beter dus kan je beter in hem investeren…

  1. FrankiC

   Als RM ook 20 mio voor hem wil ontvangen zou ikk daar niet te lang over nadenken.
   Gezien de ontwikkeling van Ødegaard dit seizoen schat ik hem hoger in dan Ziyech. Goeie keuze, nu Alexander Isak nog….

  2. Wenen 1995

   Zlatan, als RM een terugkoop-clausule wil, dan komt tie er. Denk niet dat wij hierin wat te eisen hebben. Terugkoop-bedrag moet dan wel ver boven het bedrag wat we nu betalen, liggen. Halen die gast, dus.

   1. Finidi

    Ja na zon oorwassing in de CL zal Real em wel niet goedkoop naar ons over doen haha, missc deal maken met eerste recht van koop of is dat niet meer rechtsgeldig?

   2. Zlatan4ever

    Ben het niet met je eens Wenen1995. 20 miljoen is te veel voor “een talent”. Zie Dolberg, was ook een talent….
    Geen schim meer van wat hij was. Voor dat geld moet het een ervaren speler zijn die het klappen van de zweep kent

    1. Wenen 1995

     Zlatan, ik sta er toch iets anders in… Als je nooit gokt, zal je nooit winnen. Odegaard heeft het in zich om een grote te worden en dan is 20 miljoen natuurlijk veel geld, maar ook een goede investering.

     1. Bakkie

      En we hebben Ødegaard nu twee seizoenen in Nederland zien spelen (dit seizoen erg goed) en ze wilden hem al op 15-jarige leeftijd hebben. Het is een speler die bij Ajax past, dus ik vind het niet zo’n grote gok

     2. Zlatan4ever

      Smaken verschillen Wenen, ondanks je Cruyffiaanse opmerking “als je nooit gokt,zal je nooit winnen”.
      Ik hoop overigens dat jij gelijk krijgt??????‍♂️

 3. AjaxKat

  Ik weet niet hoe het met de verwachte leegloop zal gaan maar ik vind dat MO bij een vertrek van Neres ook wel werk mag maken van Bergwijn. Odegaard aan de andere kant en Tadic in het midden.

  1. Sam34

   Bergwijn is echt 12 keer niks geen rendement een klote houding en een lampekap

   1. AjaxKat

    @kbouter: Die ruzie waarom Bergwijn uiteindelijk weggestuurd werd draaide om Trustfull en Olde Riekerink, begrijp ik vanuit de media. Bergwijns vader zwaaide met een wit zakdoekje omdat Bergwijn niet speelde omdat Trustfull liever iemand anders zag op die plek. Trustful en Olde Riekerink zijn al jaren weg bij Ajax dus waarom zou dat niet gelijmd kunnen worden? Kijk naar JC die ging ook met ruzie weg en kwam ook glorieus terug, weliswaar als trainer. En als je uit de jeugd van Ajax komt, bij psv speelt en je ziet Ajax zoals nu spelen. Dan ga je toch nog serieus nadenken bij een aanbod van Ajax?

    1. KBouter

     Bergwijn wil helemaal niet meer naar Ajax.., die gaat het grote geld en grote competitie opzoeken

    2. De Nees

     We gaan geen grote zak geld brengen naar die idioten. Hoef niemand van hun te zien in een Ajax shirt.

  2. FrankiC

   @AjaxKat – vergeet je toch zomaar Isak te noemen in onze nieuwe voorhoede.

   1. Bakkie

    Ja, want die gaat Dortmund natuurlijk gelijk verkopen nu hij zich zo goed laat zien in de Eredivisie ?

    1. FrankiC

     Zie de vergelijkbare situatie van RM en de goed presterende Ødegaard ?

 4. EugAjax

  Ja als je teveel geld hebt dan ga je vaak boven de ‘marktprijs’ betalen. Daar doet Ajax aan mee dus.
  Dan moet dat in mijn ogen alleen voor spelers die toegevoegde waarde hebben Ødegaard is zo een speviale voetballer. En zeer goede vervanger voor Ziyech, als die al weg gaat

  1. -buitenkantje rechts-

   Vind je nu dat Ajax wel of geen 20Milj moet betalen? Dat wordt mij niet duidelijk uit je verhaal.

   1. EugAjax

    Normaliter zou ik het niet doen. Alleen in huidige situatie, kan je de knoop doorhakken om uitzinderingen te maken voor speciale spelers. Persoonlijk denk ik dat hij in categorie Tadic, Blind, Sanchez, Nico categorie komen. Spelers dus die meteen meer dan toegevoegde waarde hebben.

    Dus ja dit is wat mij betreft die uitzondering.

    Ajax is helaas nog steeds in de positie dat je moet overbieden (meer dan welke andere club dan ook) om dit soort spelers te krijgen. Ondanks dat we weer volop meedoen in Europa !

 5. Ajax 1

  Prima, binnenhalen. We moeten ongeveer het niveau van dit jaar zien vast te houden, wat niet makkelijk wordt. Odegaard lan dat niveau wel halen.

 6. Frip

  Als real madrid daar in mee gaat dan zou het mooi zijn 20 miljoen mooi zijn coor zo een goede speeler

  1. HDfan

   Zou mooi zijn als Ajax geld terug krijgt van RM als hij veel beter wordt door Ajax (vervolg)opleiding?

 7. Charka53

  Het is een hoop geld voor een speler waar we nog niet alles van hebben gezien en wat wil je nu in de vaderlandse competitie maar als Real hem heeft zal hij dus wel kunnen voetballen dus haal binnen die jongen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Dat hij van Real is zegt niet zoveel.. We hebben in het verleden ook wel spelers van Barça gehad die flopten. Dat hij niet in Spanje speelt zegt mij veel meer.

 8. Frip

  Hij tekent dan voor 2 jaar en dan heeft real madrid geloof ik weer de optie om hem terug te kopen dat heb ik gisteren gelezen

  1. Pantelic

   Dus een contract voor 20 miljoen en een duur van 2 jaar. Dat lijkt mij wat te veel. Contractduur van minimaal 4 jaar voor dit bedrag lijkt me logischer. Mocht Ødegaard eerder weg kunnen, dan heeft Real het eerste recht om te kopen tegen de dan geëiste verkoop bedrag die door AJAX wordt bepaald.

 9. AJAXForever61

  Mee eens, maar alleen kopen, huren is geen optie! Andersom wel , laat maar een paar pareltjes van oms ervaring opdoen bij een topclub ipv de eredivisie!

 10. apeldoorn

  ik zeg doen! gelijkwaardige speler als Ziyech, al hoop ik stiekem dat die en Tadic blijven.

  Neres, De Ligt, Frenkie en Nico zullen zeker weg gaan, als we de rest behouden met wat versterking (scorende spits) dan hebben we volgend jaar weer een leuk seizoen.

  nog vijf wedstrikden BLOED, ZWEET en TRANEN BAM???

 11. -buitenkantje rechts-

  Heerlijk..De expertise van kenners te lezen.
  Tot nu toe heeft Ødegaard bij Heerenveen redelijk gespeeld en bij Vitesse redelijk/goed. Deze jongen is enorm gehypt en is tenslotte door Real verbannen. Ik heb bij hem nog nooit een oooh/aaah moment gehad.. Dat heb ik wel bij Ziyech. Dan ben je speciaal en kan je wat toevoegen Ik vind Ødegaard een iets meer dan doorsnee speler. Creatief, maar geen harde werker.. Ik zie hem nog niet de meters maken die Ziyech maakt. Laat staan de goals en assists. Een Ekkelenkamp bv doet niks onder voor Ødegaard.
  Geef mij 20Milj en ik kom met betere spelers.
  Ik zou ook eens informeren naar Donyell Malen.. Dat vind ik bv een goede vervanger voor Neres. Ook zou ik eens informeren naar Depay die weg mag bij Lyon.

  1. Pantelic

   Ødegaard zou bij ons wel op een veel hoger niveau gaan trainen dan bij H’veen en Vitesse. Dan komt zijn klasse wel naar boven. Je kon in de thuiswedstrijd wel zien dat er meer in zit. Hij speelt dit jaar beter dan de twee jaar bij H’veen.

  2. De Nees

   Volledig eens BR. Hij kan aardig wat maar je benoemt de exacte vraagtekens bij hem.

 12. SanderD

  20 miljoen en terugkoop clausule voor 40 ofzo… is het overwegen waard.

 13. De Nees

  Odegaard had geen interesse in Ajax destijds en wilde persé naar Real, laat hem nu ook maar wegblijven dan. En dan ook nog 20 mln neertellen plus een terugkoopclausule voor Real, dat zal vast tegen een schappelijke prijs zijn voor hun. Ajax is gek als ze dit doen, voor 20 mln vind je vast wel een goeie spelmaker elders. Laat scouting aan het werk gaan, Fabregas bijv. zelfs voor 20 mln plus.

  1. Litmanen

   Odegaard is een echte Ajaxspeler, bovendien een echte teamspeler. Als Ziyech vertrekt kun je voor het gevangen transfer bedrag Odegaard halen en daardoor als team sterker worden.
   Hij is een boven modaal talent en nog superjong.
   Graag alternatieven Nees, zowel in talent, positie, leeftijd als transfersom…….

 14. Kapstein

  Heeft er iemand een idee hoeveel spelers we inmiddels onder contract hebben? Dat begint voor mijn gevoel alweer aardig op te lopen.

Comments are closed.