There are no ads, please add some


Tagliafico en Veltman niet geschorst voor finale bij nog een gele kaart

Nico Tagliafico en Joël Veltman kregen dinsdagavond een gele prent voorgeschoteld van scheidsrechter Lahoz maar kunnen opgelucht ademhalen mochten zijn volgende week in de return nog een gele kaart pakken. De UEFA heeft laten weten dat beide spelers dan niet geschorst zullen zijn voor een eventuele finale. Na afloop van de kwartfinales zijn alle gele kaarten kwijtgescholden, waarna er na drie gele kaarten pas een schorsing geldt. Wie echter volgende week een rode kaart pakt moet de finale wel missen.

Bron: UEFA

Gerelateerde posts

56 reacties

  1. FrankiC

   Ook voor Suarez, Lenglet en Alba!
   Snap de gedachte wel. Zou ook jammer zijn als bepaalde kopstukken in de finale zouden ontbreken.

   1. Mr Ajax

    Wordt geen appeltje eitje om die finale te halen, als ze zich dan ook nog moeten inhouden.

    1. FrankiC

     Klopt @Mr Ajax en het zijn niet toevallig ook nog eens onze 2 kaartenpakkers. Bij THS daarentegen zou niemand op scherp staan….

     1. Litmanen

      Volgens mij pakte Mazra een rode op een wel heel gevaarlijk moment en op een plek waarvan je zou zeggen dat zijn tegenstander hooguit een bal kon koppen op het middenveld.
      In het spel van Nico en Veltman zit een risico van een kaart, maar het zijn verdedigers die vaak tegen snelle opkomende mensen spelen.
      Liever dat dan een terughobbelende back die verbaast staat te kijken hoe zijn directe tegenstander bij een goal betrokken is.
      Als je ziet hoe leep Suarez en zelfs Messi hun tegenstanders een kaart aan proberen te naaien dan heb ik liever dat onze spelers ze dan in elk geval ook echt raken.

     2. dickst14

      Wat een dom gelul weer. Heb de wedstrijd nog een keertje teruggekeken en jou Veltman was aan de bal een drama. Verdedigend hou ik ook altijd mijn hart vast. Staat altijd verkeerd en maakt domme onnodige overtredingen. Mazra heeft i.i.g. voetballende kwaliteiten, dus hopelijk basis op woensdag. Verder is het tempo veel te hoog voor Schöne en heeft hij elke wedstrijd wel 2 of 3 keer balverlies terwijl het hele veld open ligt.

     3. AB

      Veltman draaide minimaal 4 x volledig om zijn as ipv mee te draaien met zijn tegenstander. Als back funest want je tegenstander is weg. Grootste voordeel van Maz is de samenwerking met Ziyech maar ja, dan moet je twee Nederlandse Marokkanen opstellen he.

     4. Bakkie

      Het is zo triest dat triestmanen nu weer (toevallig weer een Marokkaan) Mazra probeert zwart te maken. Vorig jaar deed ie precies hetzelfde bij Hakim, maar dat kan nu niet meer natuurlijk…

     5. Bakkie

      Hey Litmanen, wat vond je ervan dat Mazraoui op het middenveld speelde? Ik dacht ik wacht wel tot volgend seizoen om jou op je nummer te zetten, maar daar hoefde ik niet eens op te wachten haha kneus

 1. Finidi

  Eerst winnen , wie of wat en hoe maakt me niet uit,nu niet meer laten glippen porfavor 💪

    1. Litmanen

     Ik ben bang dat een Messi op toeren door niemand te stoppen is. Wat een voetballer is dat. Waanzinnig.

     1. Emous1978

      Als jij dat vind zal het dus best meevallen, al die jaren kunnen zijn tegenstanders er gewoon niks van, speelt iw soms alleen tegen marokkanen?

 2. Wenen 1995

  Ik hoop dat Tagliafico eens stopt met het pakken van onnodige gele kaarten.

 3. Deusie

  Dit zijn juist wel de 2 die ik als joker zou inzetten om in de finale Messi neer te halen met een serieuze knieblessure…gewoon in de eerste 10 minuten je offer brengen om de overwinning veilig te stellen want met Messi wordt het iets lastiger 🤣🏆🤣

  1. AB

   Je gaat ook naar het stadion om Messi te zien voetballen. Je kan ook genieten van de tegenstander. Iemand een, ook nog serieuze, blessure toewensen is not done.

   1. Deusie

    Is óók niet echt zo, gewoon een gebbetje man, niet zo serieus 😏…alleen als je denkt te kunnen winnen van Barça moet Messi er niet bij zitten…

     1. Ajax 1

      Yes, en als dat lukt kunnen we het over messi hebben. Persoonlijk ben ik van mening dat je het seizoen extra legendarisch maakt als je barca treft in de finale, op volle sterkte. In een seizoen ronaldo en messi uitschakelen is de ultieme droom….zonder messi minder glans aan die cl titel 😁🏆

  2. Ralph

   Triest bericht om Messi neer te halen. Wie zo wil winnen, heeft bij voorbaat al verloren.

   1. HDfan

    Precies, maar je zou de trainers die dat propageren de kost moeten geven….🙄

  3. FrankiC

   Het risico is te overzien, dat Donny Frenkie of Mathijs woensdag 3 kaarten pakken.

 4. Frip

  Oke das mooi om te horen kunnen ze er vol in zonder hoeven te denken dat ze bij nog een kaart de finale missen

 5. -buitenkantje rechts-

  Mooi dat de mannen niet hun voeten hoeven terug te trekken.. Vooral Nico is qua kaarten kwetsbaar.. Veltman is sowieso kwetsbaar. Niet om de Veltman discussie opnieuw te voeren, maar ik hoop dat Mazraoui weer speelt op rechtsachter.

   1. -buitenkantje rechts-

    En misschien Kane er weer bij..
    Ik zou het wat anders neerzetten om het fysieke geweld wat op te vangen.. Je zag met name dat in de 2e helft het middenveld overlopen werd en de vleugelaanvallers Ziyech en Neres teveel meters moesten maken..

  1. AB

   Moeten zorgen dat de aanvallers achter onze backs aanlopen.
   Het team wat elkaar het beste begrijpt moet spelen. Eventueel mindere vorm wordt dan gecompenseerd door het begrijpen van elkaar. Passjes moeten bijna blind gegeven kunnen worden in de overtuiging dat de ander het begrijpt. Daarnaast voorin meer positie wisseling en rust creëren op het middenveld.
   Onana moet het spel veel sneller hervatten, dat getreuzel maakte in de tweede helft dat hij constant de lange bal moest geven waardoor we de grip op het middenveld kwijt waren. Achterin dus heel snel aanbieden. Als Spurs voorin afjaagt ligt er op dat moment ruimte op het middenveld en dan kappen ze vanzelf met afjagen.

   1. Litmanen

    Onana is op zich wel snel met hervattingen. Wellicht is het je opgevallen dat alleen Tadic snel aangespeeld kon worden omdat de rest elke keer, vooral in de tweede helft, direct onder druk gezet werden. Tadic moest het echter opnemen tegen twee kerels van twee bij twee, vandaar dat Onana wachtte tot er meer mensen voorin aansloten.
    Ik ben en blijf geen supporter van Ten Hag, maar ik heb in zijn tactisch verhaal meer vertrouwen dan in dat van jou……

    1. AB

     Beter opletten Litmanen net als de verdedigers. Ik vraag van jou geen vertrouwen, ik vraag ook geen commentaar van een nitwit.

     1. AB

      Ach, af en toe op jou niveau commentaar geven is best geinig. Heb jij ook weer leuke dag.

 6. Charka53

  Dat is dan mooi meegenomen en mochten we de finale halen en waarom niet zullen we iedereen nodig hebben en zo min mogelijk zwakke schakels.

 7. Slingertje.

  Dat is heel prettig want anders was de kans erg groot dat zij de finale wel eens konden gaan missen want ze pakken beide teveel geel door vaak domme overtredingen.

 8. Prinsengracht

  De redactie blijft weer hangen in de CL. Nog steeds geen topic over de bekerfinale. Hoop dat de spelers de knop wel hebben omgezet.

 9. EugAjax

  Dat is mooi. Kunnen gewoon super scherp spelen en een kaartje pakken. Beide heren hebben daar een handje van om (onnodige) kaartje te pakken. Bijkomend voordeel is dat dezelfde verdediging gewoon kan blijven spelen. Want wie grotendeels Ronaldo aan banden legt, moet ook tegen Son opgewassen zijn. Verder heeft deze verdeiging voor eerst Spurs van scoren gehouden in ca 20 thuiswedstrijden.

  Dat betekent dus een heel hoog niveau. En dan speelde Veltman niet eens echt een goede wedstrijd, hij kan en moet veel beter. En dan heeft ook Nico wat mindere vorm op dit moment vind ik. Laat staan als die twee aan gaan sluiten bij niveau De Ligt en Blind. Dan komt er echt niemand meer door heen.

  Maar goed zoals eerder gezegd 0-1 is en blijft listige uitslag. Finale Ajax-FC Barcelona is hoe dan ook voor het grijpen ! Top.

   1. EugAjax

    Nee PG,want als Ajax destijds zijn werk goed heeft gedaan hebben ze hem aangeboden aan die steward destijds. Dus hopelijk geniet die man nu extra van dit top seizoen ! Nu de prijzen nog

    1. Emous1978

     Jezus je gelooft jezelf nog steeds??? Ze moeten jou echt tegen jezelf beschermen joh

 10. AJAXForever61

  Heel goed nieuws, zeker met Nico, maar die moet zich wo dan wel inhouden!!

Reageren is niet mogelijk.