There are no ads, please add some


Kranten: ‘Ajax degradeerde Juventus tot een stel achteruitlopende angsthazen’

De Nederlandse ochtendkranten zijn woensdag lyrisch over het optreden van Ajax in de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus. De ploeg van Erik ten Hag stuntte dinsdagavond met een 1-2 zege in Turijn, na een eerder 1-1 gelijkspel. Waar na eerdere Champions League-wedstrijden individuele spelers werden uitgelicht, wordt nu het collectief geprezen. De eindzege in het miljardenbal is zelf volgens de kranten realistisch.

Een levensgrote foto van een feestvierende Matthijs de Ligt siert woensdag de voorpagina van De Telegraaf. “INCREDIBILE, ONGELOOFLIJK. In de veertiende confrontatie tussen Ajax en Juventus toverden de ‘kleinkinderen van Johan Cruijff’ in Turijn. Het elftal van Erik ten Hag is dé sensatie van Europa.” Ajax wordt bestempeld als ‘onvermoeibaar omschakelend en ongelooflijk energiek’. “De gasten legden de ene na de andere schitterende aanval op de mat en degradeerden de favoriet voor de Champions League-winst tot een stel achteruitlopende angsthazen.”

In een analyse schrijft chef voetbal Valentijn Driessen dat Ajax in staat is om de Champions League dit seizoen te winnen. En dat terwijl het Nederlandse clubvoetbal op Champions League-niveau ‘jaren geleden al dood en begraven’ was verklaard, stipt hij aan. “Maar plots staat Ajax weer tussen de Europese elite. Terecht. (…) Natuurlijk geeft Ajax on-Nederlandse transfersommen voor kwaliteitspelers, is het salarisplafond losgelaten, maar de club geldt buiten Nederland nog altijd als David in een wereld vol Goliaths. Maar nog twee Goliaths verslaan en de Cup met de Grote Oren komt na 24 jaar weer thuis in de hoofdstad.”

Het Algemeen Dagblad verheugt zich op het vervolg van de ‘Europese droomreis’ van Ajax. “Een stuntploeg voor de eeuwigheid”, concludeert men. “Wat maakt Ajax hier mee? Dit Europese seizoen is al zo meeslepend. Zo memorabel, zo ontstellend knap ook van de Amsterdammers. Maar ook nu, zelfs hier tegen de Italiaanse alleenheerser Juventus, is Ajax de tweede helft weer het Ajax waar voetbalminnend Europa verliefd op werd.” De woorden ‘lef’ en ‘bravoure’ vertellen volgens de krant het verhaal van de ploeg in Europa. “Ook nu weer. Ook nu de opdracht vooraf zo ellendig zwaar leek.”

“Het formidabele ensemble Ajax gooit de verhoudingen in voetballend Europa volledig overhoop”, vat de Volkskrant samen. “Ajax was in Turijn een vechtmachine met geweldige erupties van voetbalkunde en plaatste zich ten koste van Juventus verdiend voor de halve finales van de Champions League. Het is ongekend.” Het spel van de Amsterdammers maakte grote indruk. “Al die positiewisselingen, de techniek, de snelheid, de samenhang. De dribbels van David Neres, het combinatievermogen van Dusan Tadic, de doortastendheid van Donny van de Beek, de versnelling bij Frenkie de Jong, de onverzettelijkheid van Matthijs de Ligt en Daley Blind, het verdedigen ook van Joël Veltman.”

“Het werd, opnieuw, een historische avond voor Ajax in de Champions League”, aldus Het Parool. “Eentje voor de spelers, die jong en gretig zijn. Eentje voor de trainer, die, ondanks de nodige improvisaties, zijn plan zag slagen. En vooral eentje voor de club, die gezien de vermogende Europese elite een prestatie van formaat leverde in de kwartfinale van de Champions League.” Woensdag wordt duidelijk of Tottenham Hotspur of Manchester City de opponent wordt in de halve finale. “


Gerelateerde posts

48 reacties

 1. Yindi02

  Bizar ook dat Donny scoort in de 34e minuut. Kan bijna geen toeval zijn, toch? Ik bedoel, als je daar over nadenkt!!! Draagt “ iets” Ajax misschien naar de finale? Of nog meer misschien?

 2. dioajax

  Niet alleen juventus maar ook real!!!dit is t jaar van ajax en ben zo trots op!!!ajax kan de finale bereiken!!!we spelen de beste voetbal nu in de champions league!!!hoop dat de finale barcelona ajax is!!Johan zal heel blij zijn om dit ajax te zien van daar boven!!!Ajax is de beste!!!Wij zijn ajax Wij zijn de beste!!!

 3. FrankiC

  Goeie en niet verdedigende wissels gisteren, maar wel van die wissels dat wanneer het misloopt ze tegen TH gebruikt konden/zouden worden.
  Je zag de bibbers bij Sinkie in het begin, maar je zag ook dat het gewoon een hele goeie voetballer is, maar geen verdediger. Daar komt hij vaak mee weg, maar kan eigenlijk niet tegen Juve. Hij verdedigde weer eens te ver van de tegenstander af en haalde er voorzetten niet uit die Nico er wel uit zou halen….

 4. Wenen 1995

  FrankiC, je weet dat ik een fan ben van Sinkie en voor mij heeft hij een toegevoegde waarde. Ik hoop dan ook niet dat hij Ajax verlaat aan het einde van het seizoen. Velen zullen het niet met me eens zijn, maar “so be it”….

 5. Charka53

  Niets dan complimenten voor ons aller Ajax , dus directie en stafleden zorg wel dat dit gen eendagsvlieg is.

 6. FrankiC

  Diepe buiging. Ongelofelijk ook dat Juve geen écht slotoffensief kon realiseren en Ajax steeds beter ging voetballen en juist de kansen creëerden.

 7. FrankiC

  Ik ben ook fan (geworden; 1e jaar vond ik dramatisch).

  Elke reserve wil altijd heel graag invallen, maar ik meende aan zijn snuit de angst te zien van ‘ik hoop dat ik er niet in hoef’….

 8. Mr Ajax

  De godenzonen maken een overwinningstocht door europa, en niemand die ze stoppen kan!

 9. De Nees

  Ze waren bang Frankie, Juve spelers die niet durfden op te bouwen en angstig terugspeelden, bang voor een snelle tikki takka bij balverlies. Na 15 min in de 2e helft toen Ajax steeds beter werd begon me dat steeds meer op te vallen. Juve raakte verlamd en Ajax creëerde kans na kans, had zomaar 1-5 kunnen staan.

 10. De Nees

  Sinkie is niet in gevaar gekomen omdat zijn tegenstander in 2e helft amper durfde op te komen. 1e helft kon hij samen met Blind het gevaar relatief makkelijk oplossen. Deze wedstrijd vind ik was zeker geen bewijs dat hij het niveau aankan.

 11. De Nees

  Als dit elftal Real of Barca heette dan konden ze 5 jaar bijeen blijven en dan win je 3x de CL. Ajax doet een keer echt mee in europa en de helft wordt meteen weggekocht, dat is helaas onze realiteit. Anders had Ajax wel 9 CL bekers in de kast staan (10 natuurlijk als we niet tegen die Juve-junkies in 96 hadden gespeeld).

 12. FrankiC

  Ik meen dat Tadic onlangs hardop in de groep had gemijmerd ‘als we nu eens gewoon afspreken om bij elkaar te blijven…’
  Volgens mij werd zijn eigen animo al meteen minder toen BM in hemzelf interesse toonde.
  Ben benieuwd wat er te realiseren valt. De jonge gasten worden tenslotte niet minder waard.

 13. Forever nr14

  Idd, je zou deze groep grotendeels bij elkaar kunnen houden, of is dat hardop dromen in deze gekke wereld😬

 14. Iamsterdam2015

  Zeker een compliment naar Sinkgraven. Maz ging er uit en je hoorde gewoon iedereen ( k bijna iedereen)
  Denken :” ooww shit”. Zo ik ook. Maar na wat onwennige 15 minuten heeft hij goed gespeeld en ballen laten zien. Die wissel in de 2 e helft was tactisch en die pakte hij gewoon als een man!!! Klasse hij heeft laten zien efht wel potentie te hebben het niveau aan te kunnen!

 15. Prinsengracht

  Bij elkaar houden. Zodat jij ze volgend seizoen weer kunt afzeiken tijdens belangrijke wedstrijden? Opportunist. Hypocriet. Zeiken als het mis dreigt te gaan. En heel snel heel hard juichen als het toch nog goed komt. Iedereen kan dat lezen in jouw posts van gisteravond en vandaag. Geen respect voor. Ik vind jou een sukkel.

 16. -buitenkantje rechts-

  Niet mee eens.. Sinkgraven en Veltman waren de 2 redenen dat Ajax in de eerste helft achter de feiten aan liep.. Juve gaf vol gas en deze twee konden niet volgen.. In de tweede helft heeft TH de organisatie iets verandert en stond het beter. Sinky en Veltman herstelden zich toen aardig.

 17. HDfan

  Vooral de Ligt en Blind hielden verl tegen en anders hadden Frenkie en de vdBeek de angel al uit de juve aanvallen gehaald

 18. Finidi

  Klopt, bijna elke bal werd laatste half uur ingeleverd bij ons haha gewoon paniek bij hun , echt niet te geloven dat Juve voetballend zo klein gemaakt werd , denk dat elftal gisteravond wel 150 miljoen meer waard is geworden haha en dan die buikschuiver van Overmars, prachtig

 19. FrankiC

  Ik zag ‘m wel eens in JA. Dan was het de grote meneer hoor. Inleveren bij Sinkie, die er dan ook met kop en schouders bovenuit stak. Toch een andere en zelfverzekerdere blik in zijn ogen.

 20. FrankiC

  Ik vond Veltman goed en constant spelen. Was alleen even bang dat hij rare fratsen zou gaan uithalen. Treiteren kent bij hem geen grenzen….

 21. Yindi02

  Heel erg eens PG. Om je kapot aan te ergeren. Enkel de paar mindere momenten te belichten en het geheel niet te zien.

 22. AB

  Veltman herstelde zich aardig in de tweede helft maar had dit vooral te danken aan het meesterlijke overwicht van Ajax waardoorJuventus geen druk kon/durfde te zetten. Keurig bij het doel weggebleven en daar profiteerde Sinky ook van. Ik moet eerlijk zeggen: hulde aan Blind. Samen met de Ligt meesterlijk achterin.

 23. Prinsengracht

  Zlatan, AB had gelijk gisteren. Yindi deed hetzelfde en daar zei je niets tegen. Niet terecht.

 24. AB

  Zlatan, volgens mij weet je niet exact waar het over gaat gezien je opmerking. Ik zou overigens met veel mensen van het forum in de zandbak zitten. Jammer van je opmerking (nu niet achteraf weer gaan verkondigen dat ik je zoek he 😉).

 25. Prinsengracht

  Bayern hebben we niet afgetroefd. Twee keer gelijk gespeeld. En na BM tweedd in de poule.

 26. AB

  Alsje dan leest waar Donny aan dacht toen hij naar het scorebord keek na zijn treffer …… dan schieten de tranen in je ogen. Dan ben ik gewoon een sentimentele ouwe zak 😉.

 27. Donderbol

  Stel achteruitlopende angsthazen 😂😂😂
  Prachtig! Als die laatste potjes in de eredivisie ook maar de clubs worden gedegradeerd tot dat niveau dan 😅

 28. Litmanen

  De Nees, als Juventus uit in de kwartfinale van de CL geen maatstaf is, dan vraag ik me af wat het dan moet zijn.
  Sinkie speelde onder Bosz volgens mij een EL finale en een uitstekend seizoen als linksback.
  Mazra heeft mij nog geen wedstrijd verdedigend kunnen overtuigen. Niet tegen Heracles en niet in Europa. Zijn goals waren gelukstreffers ( van richting veranderd).
  Zonder enig wedstrijdritme een kwartfinale CL zo afleveren, ik vind het hele grote klasse.
  Ten Hag zou er goed aan Veltman en Sinkie zoveel mogelijk minuten te laten maken. Je ziet nu waar dat goed voor kan zijn.

 29. AB

  Jij hebt echt niet naar de wedstrijd gekeken. Ongelooflijk blind commentaar. Wel humoristisch, dat weer wel. Leukste is dat je het nog meent ook. Het is bij diverse topics al uitgebreid uitgelegd dus dat ga ik niet nog eens doen, je wil het niet lezen en niet begrijpen. Prettige avond.

 30. Prinsengracht

  Neem op tijd je medicijnen. Het komt niet meer goed met je. Maar je wordt er wel rustig van. Neem een voorbeeld aan je maat van achter de heg. Die neemt al een week trouw zijn medicijnen en is keurig rustig. Groeten aan de nachtzuster.

 31. Litmanen

  Jammer dat Hakim in de eerste helft elke bal inleverde.
  Daardoor kwamen Veltman en Sinkie constant in de problemen.
  AB , kijk de wedstrijd terug, eerste helft zorgde Ziyech voor de druk van Juventus. Werkelijk geen bal kwam aan.
  Alles ingeleverd, tweede helft speelde hij in dienst van het elftal. En ondanks zijn gemiste kansen toen stukken beter.
  Niet spelers afzeiken die nauwelijks speelminuten hebben gehad. Als Ten Hag wat slimmer was geweest, dan had Sinkie er gisteren niet met kramp af gemoeten. Nico overbelast en Sinkie geen minuut gegund. Onder Bosz de vondst van het jaar door Bruins Slot.

  En nog wat, dan zijn wij weer op niveau, Ronald de Boer zei het heel goed gister. Als Overmars de ideeen van Cruijff had doorgezet ( geen dure aankopen en een salalarisplafond in stand houden) dan had jij helemaal niets te juichen gehad gisteravond.
  Maar daar hoor ik je nu even helemaal niet over…….

 32. De Nees

  Hou jij je waffel over Cruijff. Je snapt niks van zijn gedachtes en de context waarin hij zijn adviezen plaatste.

 33. Zlatan4ever

  Prinsengracht, je gaat toch niet zo’n zeikerd als AB worden ! Afgetroefd is dat wij ze over 2 wedstrijden verslagen hebben hoe dan ook…

 34. Zlatan4ever

  Yindi is dan ook nog te pruimen,
  AB de sukkel absoluut niet meer
  dat is gewoon een lafbek met praatjes

Reageren is niet mogelijk.