There are no ads, please add some


Ajax Vrouwen bereiken bekerfinale na spektakelstuk tegen FC Twente (Incl foto’s)

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond in een waar spektakelstuk de bekerfinale bereikt door op sportpark de Toekomst met 3-2 te winnen van de vrouwen van FC Twente. De ploeg van trainer Nihom stond negen minuten voor tijd nog met 0-2 achter maar stapte uiteindelijk toch al winnaar van het veld.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht maar tot echt grote kanen kwam het niet. Het meest in de buurt van de openingstreffer was Vanity Lewerissa maar haar vizier stond niet op scherp. In de tweede helft kwam de wedstrijd goed op gang nadat FC Twente via Smits de voorsprong pakte. De Ajax Vrouwen zetten alles op alles om de gelijkmaker te scoren maar zagen Smits opnieuw scoren en even werd het stil op de Toekomst. Met nog negen minuten op de klok scoorde Jansen de 1-2 en brak er een hete slotfase aan. Linda Bakker scoorde drie minuten voor tijd de gelijkmaker en was een verlenging een feit. De Ajax Vrouwen begonnen fel aan de verlenging en de vrouwen van FC Twente kwamen niet meer in hun spel. Met een schitterend schot, waar Twente waarschijnlijk een voorzet verwachtte, knalde Linda Bakker de Ajax Vrouwen naar de bekerfinale die op 11 mei zal worden gespeeld tegen de vrouwen van PEC Zwolle. Natuurlijk was onze fotograaf Jacques weer aanwezig voor enkele fraaie plaatjes.

Opsteling Ajax Vrouwen: Lize Kop; Liza van der Most, Caitlin Dijkstra (78. Kaylee de Sanders), Lisa Doorn (68. Linda Bakker), Kika van Es; Lucie Akkerman (116. Kim Mourmans), Marjolijn van den Bighelaar, Eshly Bakker (73. Loïs Schenkel); Vanity Lewerissa, Ellen Jansen, Soraya Verhoeve

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Bron: Ajax.nl

Gerelateerde posts

10 reacties

 1. Moosie

  Het lijkt erop dat ze er op en er overheen zijn gegaan.
  Jammer dat niet collectief geel pakten voor Shirtje uittrekken.
  Ook na het laatste fluitsignaal konden ze eigenlijk hun punten niet echt laten zien.
  Ik denk dat ze de dubbel kunnen pakken ,en met de borst vooruit van het veld lopen.

 2. Bert Betondorp

  Een heel goed voorbeeld van WZAWZDB Met lef en branie de finale gehaald
  Proficiat!

Reageren is niet mogelijk.