There are no ads, please add some


Suárez zet met voorstel verlening contract rentree Ajax voorlopig on hold

Volgens het Spaanse Mundo Deportivo heeft Luis Suarez bij de clubleiding van Barcelona aangeklopt met het verzoek om zijn contractuele situatie te bekijken. Het huidige contract loopt op dit moment tot de zomer van 2021. Volgens de Catalaanse krant heeft Suárez ‘een paar weken geleden’ op duidelijke wijze bij het bestuur aangeklopt. “Hoe zit het met mij?”, zou de Uruguayaans international zich hebben afgevraagd. De ex-speler van Danubio, FC Groningen, Ajax en Liverpool, gaat ervan uit dat de club vanwege zijn leeftijd enkele opties op de transfermarkt overweegt, maar is ook van mening dat zijn prestaties een nieuwe verbintenis in het Camp Nou zouden rechtvaardigen.

Ofschoon Suárez al sinds september 2015 niet meer in een Champions League-duel buiten het Camp Nou goed was voor een assist of een doelpunt, mogen zijn algehele statistieken in het tenue van Barcelona er zijn. Dit seizoen staat de teller op 23 goals en 10 assists, terwijl hij in totaal goed was voor 175 doelpunten en 86 assists in 240 duels.

“Suárez mag terugkeren naar Ajax”, verzekerde directeur spelersbeleid Marc Overmars van Ajax in februari in gesprek met de Uruguayaanse televisiezender VTV Uruguay. “De deuren van Ajax staan open. Ik hoop dat Barcelona een opvolger vindt”, zei de sportbestuurder al lachend. “Ik maak er geen grap over. Als hij daadwerkelijk interesse heeft in een terugkeer naar Ajax, ga ik de volgende dag naar Barcelona om met Luis te praten.”

Ofschoon Suárez inmiddels enigszins op leeftijd is, denkt Overmars dat de spits nog vele jaren mee kan. “Ik denk dat de mentaliteit van Suárez een van zijn grote kwaliteiten is. Het per se willen winnen, het kunnen en willen maken van doelpunten… En daarin, is Suárez een van de beste voetballers ter wereld.” Ajax maakte medio 2007 een bedrag van minimaal acht miljoen euro over aan FC Groningen en verkocht de spits in januari 2011 voor maximaal 26,5 miljoen euro aan Liverpool. In de zomer van 2014 werd hij naar Barcelona getransfereerd.

Gerelateerde posts

17 reacties

 1. HDfan

  Ben bang dat hij doorgaat bij barca totdat het echt niet meer gaat zoals Robben bij BM

  1. Jimmy1971

   Eens dat hij voor Ajax nog lang van waarde zou zijn, bij Barcelona zal hij het in de loop der jaren toch wat lastiger krijgen..

 2. FrankiC

  Eens @HDfan
  Hij is 32 en wil het contract, dat nog 2 jaar doorloopt verlengen….. vrees dat tegen die tijd het beste er vanaf is!

 3. Finidi

  Wie legt em die balletjes zo fijn neer bij ons dan of komt Messi mee want dan gelijk 10 miljoen bieden🥴

 4. Frip

  Ik denk dat hij lekkker bij barca blijft bevalt hem goed daar …maar hij word ouder ook dat zie je nu soms al als hij meerdere wedstrijden moet spelen

  1. Finidi

   Zo is dat, lekker klimaat , 100000 man die voor je juichen, Messi bij je kortom wat wil je nog meer als voetballer,uit naar Emmen……?

  1. Prinsengracht

   Zlatan, jij bent toch niet op zoek naar AB even langs het supportershome van ADO geweest vanmorgen?

 5. -buitenkantje rechts-

  Die zien we nooit meer…terug!

  @redactie: In de kop van het item even verlening verbeteren in verlenging.

  1. HURBIE

   Hoeft ook niet terug te komen, lekker daar blijven
   Hebben toen genoten van hem
   Maar is op zijn Retour

 6. Charka53

  Dat is toch te verwachten als je nog fit bent en je mag bij Barcelona spelen ga je toch niet weg en zitten wij te wachten op een Suárez met rollator.

Reageren is niet mogelijk.