There are no ads, please add some


Ajax heeft zich officieel gemeld voor Kik Pierie

Ajax heeft bij SC Heerenveen aangeklopt voor een overname van Kik Pierie zo weet De Telegraaf te melden. Pierie zou dan deze zomer over moeten komen en Ajax is bereid om Dennis Johnsen in de deal te betrekken. De 21-jarige Dennis Johnsen werd niet door Erik ten Hag ingezet omdat hij hem te weinig drive vindt hebben. Over de 18-jarige Kik Pierie is Ten Hag wel gecharmeerd en dit wordt door de scouting van Ajax gedeeld. Kik Pierie heeft een contract bij SC Heerenveen tot medio 2020 dus een verkoop lijkt dan een logische stap.

Gerelateerde posts

68 reacties

 1. toonvs

  Waarom luisteren naar ten Hag. ten Hag is toch maar passant. Moet maar zien of volgend seizoen nog trainer van Ajax. Past zo’n speler bij Ajax of niet daar moet je naar kijken.

  1. Bakkie

   Elke trainer is een passant. Maar Ten Hag is nu trainer, dus hij zal met Pierie gaan werken. En reken maar dat Ten Hag volgend seizoen nog trainer is, hij doet zijn werk goed

   1. De Ajacied

    Idd TH doet het redelijk tot goed op dit moment en hopelijk pakt hij de titel en de zilveren eikel dit jaar,
    Maar is Pierie dé man voor dit Ajax, dat vraag ik me wel af, de toekomst zal het uit wijzen
    ❌❌❌

  2. EugAjax

   Toon ik vind dit een goede (vraag)stelling. Moet een trainer heel veel invloed hebben bij aankopen spelers? Aangezien hij een passant is. Ik denk inderdaad dat een trainer absoluut niet leidend mag zijn hierin. Een trainer die bij ons komt werken mag ervan uitgaan dat de selectie veel kwaliteit herbergt en daar moet hij mee presteren. En als de trainer de selectie niet goed genoeg inschat zal hij niet moeten komen en of zijn conclusies trekken als hij er al zit.
   Nu vind ik wel dat Amoebe het mooi omschrijft. Dat is wel een vereiste ! Een trainer van Ajax zou de kunde moeten hebben voor een waardevolle mening.
   Maar techinsich platform, of zoals nu een technisch directeur zal hier leidend in moeten zijn, de samenstelling van de selectie.

   Overigens zou ik Kik Pierie nog even laten lopen. Persoonlijk ben ik niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Zeker goed genoeg voor Heerenveen, maar Ajax is wat anders. Overigens mislukken best wel veel spelers die vanuit Heerenveen naar Ajax komen valt mij op !

   1. 1434

    Yep, de teksten worden al langer 😉. Daarnaast lijkt het wel verkiezingstijd. Eug is echt zieltjes aan het winnen. Beetje weinig duimpjes nog zie ik sinds 14.00 uur. Valt toch wat tegen. Oké Zlatan, your turn.👍

     1. 1434

      Oh ja, volgens mij ben ik niet alleen in mijn commentaar op Eug. Beetje selectief aan het worden de Nees?

     2. De Nees

      Niet naar anderen kijken, kijk naar je eigen gedrag. Bij een bericht van eug kan je 100% wachten op een reactie van jouw. Daarom irritante lul.

  3. AFCA my World

   Ik zie een heel goede deal eraan komen, johnsen word niet gewaardeerd en Pierie wel,duidelijk dat hij komt ! ⚽️

  4. JohnDoe77

   Jeetje wat een gezeik toch altijd over TH! Die man verdient een standbeeld na de prachtige wedstrijden in Europa!

   Kik lijkt mij prima; jong, Nederlands, eredivisie ervaring; wat wil je nog meer? Altijd proberen!!

 2. Wenen 1995

  Goede zaak dat Ajax dit soort jonge spelers aan zich wilt binden. Ze zullen niet allemaal een succes worden, maar dat moet je incalculeren. Goed bezid dus, Marc

 3. Zlatan4ever

  Kik Pierie is welkom, maar of hij gaat slagen….? Niet te veel aan uitgeven Marc

 4. Ralph

  Mooi arrikel in HARDGRAS over Ten Hag! Ten Hag? Niets mis mee. Prima dat Ajax Nederlands talent binnenhaalt. En het is altijd afwachten of ze gaan slagen.

  1. Bakkie

   Ik ben ook nog niet van hem ondersteboven. Maar wie weet over twee jaar Perr en Kik samen achterin 😀

    1. HURBIE

     Als er kwaliteit weggaat moet er kwaliteit terug worden gehaald
     Maar of deze er meteen staat denk ik niet

 5. FrankiC

  Ik vrees dat hij te licht zal zijn voor het niveau dat Ajax nastreeft. Is geen killer…
  Ajax is druk bezig met een paar jonge CV’s en heeft Hillen (16) van AZ en zit achter de jongere broer van Sepp vd Berg (PEC) aan. Ook staan er een paar in Barca klaar, maar ik ben vooral geen voorstander van de samenwerking met huurconstructies.

  1. Prinsengracht

   Wat doe jij toch vreselijk interessant😂 Je herhaalt krantenberichten alsof je zelf aan de touwtjes trekt bij Ajax. Je hebt het over lijstjes alsof jij een scout bent. Het enige wat je bent, is wannabee. Het druipt er vanaf. Ik hou me al een paar weken in. Nu weet je hoe je overkomt.

   1. FrankiC

    🤭Jij hebt me door Widi, ik zou best graag scout van Ajax willen worden, maar hoop dat ze verstandiger zijn.

    Ik geef gewoon mijn mening en noem daarbij graag namen van spelers. Laat het van je afglijden en probeer je er niet aan te storen, want dat is niet mijn insteek. Ik lees veel inhoudsloze of tegen elkaar gerichte reacties. Dat is veel kwalijker.
    Voor mij ben je onze klasse oudste, het geweten van de fanzone, en dat doe je naar behoren…. ga zo door!

   2. Moosie

    LOL zelfs als je hem dan Uiteindelijk een uitbrander geeft kruipt hij je alsnog in je reet dus je punt is gemaakt.

    1. FrankiC

     Pfff daar was het wachten op, de eeltknobbel van PG himself.
     Probeer eens gewoon inhoudelijk op een item te reageren i.p.v. alllen maar wat vuurtjes op te stoken.

     1. Moosie

      tut tut tut hè dame.
      Ik reageer inhoudelijk op PG dat ,dat jou niet aanstaat zal me echt een rotzorg zijn.
      En inhoudelijk over Ajax met jou of Eug Of Nietmanen communiceren gaan we sowieso niet doen dat heeft geen enkele zin.
      Het zijn open deuren, napraterij van tv en een paar bijna failliete blaadjes.
      Dus als ik iets wil weten van de toekomst vraag ik het PG.
      Maar dan ben ik ineens een eeltknobbel.
      Leuk gevonden beetje netjes maar toch vreselijk denigrerend.
      Dat geeft dan ook meteen aan hoe jij in elkaar zit.
      verder sluit ik me aan bij wat PG al tegen je zei of Kaboutertje er kleeft iets aan jou en ik hoef er niks van .
      Snappie?

     2. FrankiC

      Dus opgelet alle fanzonegebruikers: loop in de pas, want je wordt zo in het rijtje Litmanen en Eug geplaatst. Wie is er nu echt denigrerend bezig?

     3. Moosie

      Dat is dus niet denigrerend ,dat is je plaatsen in een doelgroep omdat je telkens op een bepaalde manier uit de hoek komt.
      Wie de bal kaatst ….

     4. Donderbol

      FrankiC zegt weinig verkeerd. Ik ben blij met die achtergrondinformatie en de namen van die spelers 👍..
      zal wel een verleden tussen jullie zijn maar ik snap eerlijk gezegd jullie reactie niet.

     5. FrankiC

      Dank voor de steunbetuiging @Donderbol.
      Ik geef gewoon de reacties die in me opkomen. Er is geen verleden tussen ons hoor en ik heb met niemand hier een verleden.
      PG vind ineens informatieve reacties ‘vreselijke interessantdoenerij’, terwijl ik eigenlijk hoop dat er meer van informatieve reacties komen. Zeker van mensen die dagelijks op de Toekomst komen….
      Het zal de toon wel zijn of zo… dat is dan zijn/hun probleem. Laat maar waaien….

     6. 1434

      Ik heb wel mazzel hier. Die eerste zin van FrankiC hoef ik nooit te plaatsen 😂😂😂😂 gelukkig 😂

     7. De Nees

      He Franki fuck them. Je bent een van de weinige hier met inhoudelijke stukjes, gewoon doorgaan jonge mijn steun heb je. Een terugkerend item hier toch, als er een tijdje niemand is op wie gezeken kan worden dan wordt er 1 uitgezocht, nu ben jij dat schijnbaar. En degene die zo graag interessant doet hier over zijn kennis, hallo PG, komt met zo’n verwijt, wat een kneus.

     8. FrankiC

      Thx @DeNees, had al het vermoeden dat jij er zo over dacht.
      Ik moet eerlijk bekennen dat ik van PG om onduidelijke reden veel kan verdragen. Heeft zelf ook nog wel eens zinnige teksten en kan het morgen weer helemaal met me eens zijn. Maar dat uiterst negatieve gezwets van zijn ‘eeltknobbel’ (ja die houd ik er voorlopig in en je vond het zelf leuk gevonden @Moosie) met zijn ‘als hem dan uiteindelijk een uitbrander geeft’….. wtf alsof ik iemand iets misdaan heb en PG mijn vader is. Hoe zielig is dat zeg…

     9. De Nees

      @Frankie. Zijn voor de rest goeie gasten maar soms zit hun tamponnetje niet goed en dan worden ze wat kribbig. Beetje in hun tepels knijpen vinden ze meestal niet erg als het maar binnen de grenzen is.😆

 6. 1434

  Dit soort aankopen geeft eigenlijk aan dat het momenteel niet goed zit in de doorstroom van de eigen.
  Als ik zie hoe de verdediging er nu uitziet en welke kans op leegloop we hier hebben (de ligt op zeker, Tagliafico en Blind mogelijk) dan hebben we toch echt zwaargewichten nodig die er direct staan en vanuit eigen opleiding een doorstroom voor rustig inpassen. We laten voor de verdediging op links Viergever en Wober vrolijk de deur uitlopen en halen een vraagteken Magallan en een jonkie Pierie binnen. Volgens mij hebben we op rechts te weinig back-up met een zijn uiterste best doende officiele middenvelder.

  1. Sam34

   Het kan dat er bij ons ff niet zo’n talent loopt. Met nico werd ook een risico genomen en met sanches. Laat pirie het maar bewijzen ben eigenlijk ook wel benieuwd of schuurs het gaag redden

 7. Frip

  Is deze jongen zi goed ….zal wel anders word hij niet gevolgd en melden ze zich voor hem maar ik vind het niet echt een aanwinst

  1. 1434

   Er worden wel meer “niet zo goede” jongens gevolgd. Met enige regelmaat worden er zelfs miljoenen betaald voor spelers die amper aan de reservebank van eerste mogen ruiken.

  1. Prinsengracht

   Wie dan? Sven Botman heeft geen eredivisie ervaring. Schuurs is geen eigen jeugd, maar is ook minder dan Pierie. De andere talentvolle verdedigers zijn nóg jonger. En er moet toch echt iemand spelen in Ajax 1 volgend seizoen

   1. 1434

    Kortom, het gaat flink fout momenteel in de opleiding, wat zou daar toch een paar oorzaken van kunnen zijn.

 8. Forever nr14

  @Bakkie??? Ga je mond ff spoelen zeg en praat niet deze onzin, TH is een prutsert eerste klas, al het geluk van de wereld heeft deze miskleun met het materiaal wat ie heeft. Ik mag hopen dat ie op zout na dit seizoen!

  1. Yindi02

   Zie dus mijn stelling dat er een “vete” gaande is tav ten Hag. Iedereen mag een mening hebben maar dit slaat zo ongeveer nergens meer op. Zo geredeneert (zoals jij dat doet) zou dat betekenen dat iedere andere trainer in de ED op dezelde manier zou presteren omdat hij zo’n sterke selectie ter beschikking heeft. Onzin!! Iedere trainer, waar ook, maakt fouten of neemt wel eens een foutieve beslissing. Zelfs de allergrootste doen dat. Hij maakte die bij 040, geen twijfel mogelijk. Voor wat betreft de andere verliespartijen vind ik dat hem niet zo veel valt te verwijten. Dat ging mis omdat het team ten Hag (min of meer) in de steek liet en het liet liggen. Waarschijnlijk ga jij dan reageren in de trant van, dat dat wel degelijk aan ten Hag ligt omdat hij ze niet kan motiveren. Ook onzin!
   Dit team motiveert zichzelf (of doet dat niet) en dat mag dit team zichzelf dus ook verwijten. Het beste bewijs hiervoor was die ongelooflijke slechte pot bij AZ (verschrikkelijk slecht zelfs) en dat na die geweldige partij in Madrid. Of denk jij ook dat hij ze in Alkmaar het veld in heeft gestuurd met de opdracht dat ze het rustig aan konden doen, dat het niet uitmaakte, winst of verlies. Bulshit. Het hele team zette toen, niet alleen ten Hag te kijk maar ook de supporters en de club. Schaamteloze wanprestatie, trap op de ziel van tH.
   Uiteindelijk zullen we zien waar het allemaal toe zal leiden. Afrekenen pas wanneer het seizoen voorbij is en niet ergens halverwege wanneer er nog steeds (sinds vele jaren) op 3 fronten wordt gestreden. Tot nog toe verdient ten Hag alle credits.

   1. 1434

    Vrijwel 100% zeker dat Bosz met dit team inmiddels 5-10 punten los had gestaan van PSV. De trainer is de verantwoordelijke hoe spelers zich in het veld gedragen. De slappe houding in de ED geeft aan dat ze geen ontzag hebben voor ten Hag. Al eerder aangegeven: de slappe houding blijft ook, onterecht, zonder consequenties. Als iemand op zijn werk met regelmaat zo presteert ligt hij er gewoon uit (of het moet een ambtenaar zijn 😉).

    1. Yindi02

     Makkelijk om te roepen. In aanvang was ik zeker ook erg sceptisch met keuze voor Ten Hag. Heeft tijdje geduurd maar inmiddels kun je er toch niet om heen dat zijn resultaten (tot nu toe) erg goed zijn. Je moet ook zo flexibel kunnen zijn je ongelijk toe te geven. Dat je steeds maar blijft roepen hoe slecht hij wel niet is voor dit Ajax mag je toch op z’n minst ( gezien de resultaten) als ongenuanceert beschouwen. Verdedigen van je stokpaardje dus.
     In zekere zin ben jij een “dogmatist” of “drumbeater” zoals ze dat in Engeland zo mooi noemen.
     Ik kijk er nu dus wat anders naar dan jij.

     1. 1434

      Ik zie geen enkele redenom mijn mening bij te stellen. Ik doe niet aan scorebord journalistiek.

     1. 1434

      Ik ben voor een goede trainer voor Ajax met charisma en overwicht. Ook een trainer met gevoel en oog voor de jeugdopleiding. Heeft niets met anti of pro te maken maar ik zie in ieder geval graag Boszterugkomen en ten Hag vertrekken.

     2. Yindi02

      Feiten spreken idd voor zich AB. En die favoriete uitdrukking (scorebord journalistiek) van jou valt ook in de categorie “drumbeat”. Ik gebruik nu bewust weer AB omdat je met die Nick nog wel eens leuk was. Dat is al een tijd niet meer zo. Jammer.

     3. Yindi02

      Dat bedoel ik. Over inhoud gesproken. Het wordt moeilijk en dan haak je af. Je leeft op als het beledigend wordt omdat dat je meer aanspreekt blijkbaar.

     4. 1434

      Ik haak af? Ik blijf gewoon bij mijn mening en die verschilt met die van jou. Jij wil dat ik jou mening heb en dat is niet het geval dus ….. wat jij wil. Jij haalt er allerlei termen bij om te proberen je gelijk op te dringen. Dus ….. wat jij wil. Ik mag van jou duidelijk geen ander mening hebben. Dus ….. wat jij wil. Ik zie de feiten anders.

Reageren is niet mogelijk.