PSV en Ajax azen op 15-jarige Rav van den Berg van PEC

Ajax en PSV azen op de 15-jarige verdediger Rav van den Berg die momenteel deel uitmaakt van de jeugdopleiding van PEC Zwolle, zo weet De Stentor vandaag te melden. Rav is het jongere broertje van Sepp van den Berg die op 17-jarige leeftijd dit seizoen al tot elf optredens kwam voor PEC in de Eredivisie, eveneens als verdediger. “Of hij vertrekt, gaan we zien. We voeren hierover gesprekken met zijn familie. We willen hem hier houden, door te vertellen wat wij hebben, wat we kunnen bieden en welk plan we met hem voor ogen hebben”, aldus technisch directeur Gerard Nijkamp aan de regionale krant. Clubs mogen jeugdspelers pas een driejarig contract aanbieden zodra zij hun zestiende verjaardag hebben gevierd: “Daarom kunnen we niks. Als hij nu vertrekt, ontvangen we alleen een opleidingsvergoeding”, aldus Nijkamp.

De bestuurder hoopt Van den Berg ervan te kunnen overtuigen toch bij PEC te blijven: “Ik snap dat Rav bij Ajax natuurlijk met betere spelers komt te voetballen. Maar is dat goed voor zijn opleiding? Voor zijn sociale omgeving? Voor zijn studie? Daar hebben we het ook met de familie over.” Nijkamp hoopt bovendien dat de jeugdopleiding van PEC binnenkort een internationale status krijgt, waardoor het vanaf 1 juli middels een soort herenakkoord beschermd zal worden tegen de concurrentie van andere Nederlandse clubs.

De Zwollenaren investeerden in de afgelopen jaren al meer dan een miljoen euro in hun academie en zijn van plan om die financiële injecties in de komende jaren voort te zetten: “We zijn deze week weer met alle directeuren op de hei geweest om over de veranderagenda te praten. Dit soort zaken komt dan ook aan bod. Het is voor ons ontzettend lastig spelers zo hier te houden. En er wordt aan meer spelers getrokken. Niet alleen aan Rav”, sluit hij af.

Related posts

34 Comments

  1. EugAjax

    Good old days. De speler die Ajax scout moeten ze perse ook weer daar in Eindhoven hebben. Alleen zal Ajax vaker aan langste eind trekken ! Overigens wil Ajax ook die verdediger van AZ, Rio Hillen ! Eindelijk dus eens Hollands talent

    1. Prinsengracht

      Schijnt dat 040 ook achter een talentvolle pop aan zit. Zodra ze zijn kop hebben gevonden, wordt hij gecontracteerd.

          1. 1434

            Nee hoor, ruim binnen de tijd. Jij bent ietwat laat met je reactie en weer volledig onnodig en persoonlijk en niet topic gericht. Jammer.

          2. 1434

            Geeft aan wie er hier daadwerkelijk kinderachtig is en stook gedrag heeft. Jij wil dus geen normaal forum.

          3. Zlatan4ever

            Het is een normaal forum met uitzondering van figuren als jij.
            Je bent de “terror-jaap” van dit forum. Zo’n randfiguur die denkt dat je met beledigen en bedreigen heel ver te komen. “Get a life”, wacht nog steeds op invulling van je bedreiging in de praktijk. “ Im still waiting “….

          4. 1434

            Volgens mij ben jij de laatste tijd de topscorer qua beledigen, zuigen en uitdagen.
            Maar dat is slechts mijn constatering. Jij richt je leven nogal in op mij, vooral in de nachtelijke uurtjes. Maar ……. ik heb geen behoefte aan m/m contact hoor. Het is maar ff dat je het weet. Oh ja, je weet in ieder geval in welk vak ik zit en via welke ingang ik naar binnen ga. Ik zou zeggen, pak je rollator, zet je ijsmuts op en ik herken je vast wel bij de ingang ??. Dan zeg jij “get a life” ??? Je hebt nog humor ook.

          5. Bakkie

            AB: plaats een persoonlijke niet-topic-gerichte reactie…
            Zlatan reageert…
            AB beticht Zlatan van het geven van een persoonlijke niet-topic-gerichte reactie ?

          6. 1434

            Was een reactie op reactie van PG welke gerelateerd was aan het topic onderwerp van een talent. Daarnaast valt humor onder een algemeen toegestane categorie bij elk topic.

          7. vak411

            qua gejank en calimero gedrag past AB beter bij die kakkerlakken. en dan zeggen dat mensen het persoonlijk tegen hem maken. AB kijk je reacties bij de bovenste 3 artikelen eens terug. jij doet niet anders dan mensen persoonlijk afzeiken. waar is de tijd dat je bijna van het forum werd gesmeten maar als een klein jochie excuses maakte en diep door het stof ging? helaas werkte die medicatie verhoging van je maar heel kort. en nu snel weer naar je groep, je moet eten anders moet de zuster je nog komen halen ..

          8. Zlatan4ever

            Weer een bedreiging AB? Maar nu naar vak411? Wat maak jij je eigen belachelijk “ventje”

          9. 1434

            Termen als gaaaap en bla bla bla geven de onmacht van discusieren aan. Maar het zal je vast een of meerdere duimpjes opleveren.

  2. Wenen 1995

    Ouders, niet twijfelen. Hij komt in de beste opleiding ter wereld. Dat moet je je kind gunnen!

    1. De Ajacied

      Idd Wenen
      En hopelijk kijken ze naar bijv. De overgang van Frenkie naar Ajax,
      Dan is het zo beklonken lijkt mij,
      Ben slim en kom naar Ajax !!!!!
      ❌❌❌

  3. Mr Ajax

    Laat die jongen nog ff lekker bij pec zitten, volgend jaar komt die wel naar ajax, als die echt goed is

  4. Moosie

    gewoon paar miljoen geven als tekengeld en voor 7 jaar vastleggen met oplopend salaris

  5. Prinsengracht

    Het is niet mijn gewoonte om hier te schrijven over Feyenooit. Maar het gaat om 1 van de grootste kwallen die ooit bij Ajax heeft rondgelopen. Wat zullen de echte clubmensen daar blij zijn dat die backstabbing gluiperd van een Van Geel daar oprot. Wat een engnek is dat! Wat waren we hier ook blij dat die intrigant was opgerot. Omdat het maar 2 letters scheelt, zullen sommigen denken dat ik het over van Gaal heb. Had gekund. Maar dit gaat over een andere engerd.

Comments are closed.