UEFA beloont VAR gebaar van spelers en trainers met geel

Aron Winter is naar een bijeenkomst van de UEFA over de invoering van de VAR geweest en daar was onder andere te horen dat het vragen om de assistentie van de videoscheidsrechter door trainers of spelers bestraft gaat worden. In De Telegraaf staat te lezen: ‘UEFA tolereert dat niet van spelers of trainers. Spelers of trainers die met hun handen een tv-scherm uitbeelden krijgen onmiddellijk geel.’ Wij zijn al aardig gewend aan de VAR maar voor de Engelse clubs zal het nieuw zijn. Aron is positief over de inzet van de VAR: ‘Ik vind het fijn, want je ziet in de Eredivisie dat het voetbal eerlijker wordt’.

Related posts

23 Comments

   1. Bakkie

    Bizar dat die Dikkie gewoon nog bij Feyenoord aan de slag kan gaan. Is een paar aardige wedstrijden bij FC Utrecht tegenwoordig al genoeg? Oh ja waarschijnlijk wel, als je kijkt wat wij hebben 🙂

    1. FrankiC

     Ik kan Dikkie sinds de wissel Paul Bosveld voor Robben al niet meer serieus nemen…
     Wellicht ben ik een van de weinigen hier maar dan heb ik veel liever TH.

     1. Yindi02

      Ja FrankiC, kan ik me ook nog goed herinneren. Haha. Van Hanegem zat toen naast hem. Die zei later dat hij Dikkie op dat moment wel een knal kon verkopen, of zoiets. Robben speelde fantastich die pot en hij haalde hem eraf. Overgewaardeerde “loser”.

  1. De Nees

   Half NL loopt weg met deze zenuwpees garnaal, deels ingezet door Gijp en Derksen hoe geweldig deze overgewaardeerde minkukkel wel niet is. Dikkie dik verliest zichzelf volledig als iets niet zijn kant op gaat, dan is de VAR van de pot gerukt, valt het in zin voordeel dan was het allemaal wel terecht. Een clown is het meer niet.

  1. HURBIE

   Cruyff zou zeggen ieder voordeel heeft zijn nadeel
   Van mij mogen ze het afschaffen
   Vindt het voetbal er niet leuker op geworden

 1. Bert Betondorp

  Voor wie is de VAR in het leven geroepen?
  Niemand is 100 % tevreden en nou dit weer.
  Als een scheids denkt IK heb het goed gezien dan zal hij niet willen dat de VAR
  hem corrigeert, allemaal persoonlijk inzicht. Voetbal is er niet door verbeterd.
  Nee meer iritatie nu

  1. Bakkie

   Ik betwijfel of er nu meer irritatie is dan voorheen. Er is alleen vooral veel minder onrecht.

 2. Iamsterdam2015

  Vragen om VAR wel besstraffeb maar de zuid europese gewoonte van vragen om een kaart bestraffen ze nooit…..

   1. Bakkie

    Zeker, en ook andere matennaaierij zoals op de grond blijven liggen aanstellen totdat de bal weer jouw kant op komt en dan opeens nergens meer last van hebben. Gewoon geel voor geven, dat schijnheilige gedoe. Afgelopen weekend ook weer met die Pereiro… Krijgt een klein duwtje in de 16, loopt door, schiet op doel, mist, en gaat vervolgens op de grond liggen aan zijn been voelen. Als je nog op doel kan schieten, dan kun je ook gewoon op je benen blijven staan. GEEL!

    1. FrankiC

     Gevoelsmatig heb je natuurlijk helemaal gelijk @Bakkie.
     Maar het blijft toch moeilijk om daarvoor een passende regel te bedenken. Voor een medisch genezen attest is geen tijd….

 3. AJAXForever61

  Goede regel, zeker die mauwerds van Marcello en Die hufter Ramos hebben wel hun maniertjes! Ben er niet altijd gelukkig mee, maar met temperant volle Zuid Europese clubs kan het in ons aller AJAX een voordeel zijn. Voorzichtige prognose 2-1 winst thuis!!

  1. Charka53

   Het zijn emoties die dan opspelen hoor als je daar dan geel voor moet geven zijn er nog wel meer zaken waar geel voor gegeven kan of moet en ja je voorzichtig voorspelling is wat overdreven hoor we gaan het niet redden deze keer , heelaas.

   1. Bakkie

    Denk ook dat het een klein wonder mag heten als we een resultaat gaan halen tegen Real. Maar dat de VAR erbij is, dat is in ieder geval in ons voordeel.

 4. a.p.

  als je zelf als speler of trainer de beelden niet hebt gezien krijg je toch reacties. wat de schwalbes betreft in Zud Europa ben ik het Iamsterdam eens

 5. Bigboss

  Dan moeten ze net als met andre sporten de aanvoerder twee mogelijkheden geven samen met trainer. Heb je gelijk blijft hij staan zo niet een aanvraag kwijt

Comments are closed.