De Jong: ‘Komende zomer met Ajax om de tafel’

Siem de Jong speelt dit seizoen zijn wedstrijden op huurbasis bij het Australische Sydney FC en heeft naar eigen zeggen geen klagen in Down Under. Toch hoopt De Jong komende zomer terug te keren bij Ajax en uit te groeien tot een vaste basisspeler, al weet De Jong ook dat dat geen makkelijke opgave gaat worden.

‘Ajax blijft voor altijd mijn club en ja natuurlijk wil je daar weer terugkeren en het liefst als basisspeler. Echter ben ik ook reëel want er lopen natuurlijk heel veel goede spelers rond bij Ajax. Het is voor mij interessant om te zien wat er op de transfermarkt gaat gebeuren. Wanneer Ajax veel geld voor een aantal spelers krijgt, zullen ze dat ook weer voor een deel investeren in nieuwe spelers. We gaan in de zomer bespreken wat mijn rol kan zijn bij Ajax want ondanks dat ik het hier erg goed naar mijn zin heb, ben ik niet van plan zo lang in Australië te blijven dat Robert ten Brink ooit met Luuk of mijn ouders voor de deur staat voor een hereniging. Daarvoor voel ik me ook te zeer verbonden aan Nederland. Met name aan Amsterdam’.

Bron: Elf Voetbal

Related posts

68 Comments

 1. Valentino

  Met de beoogde Exodus die op komst is kan een beetje ervaring in de groep geen kwaad. Als hij fit blijft mag hij van mij wel terug komen.

  1. FrankiC

   Kansloze missie. Siem kan niet mee op het huidige niveau, echte Ajacied of niet. Aankoop in de categorie Labyad en Heitinga.

    1. FrankiC

     Da’s niet voor niets Yor2002, dat hij geen kans krijgt. Hij is trouwens een paar keer ingevallen en dat was zonder drive en erg slecht.

     1. Yor2002

      Als aanvaller is die ingevallen en nooit als middenvelder waar ik denk dat hij beter tot zijn recht komt.

  2. dickst14

   Komt momenteel te veel tekort. Zal de kampioenswedstrijd tegen Twente niet vergeten van hem. 2 mooie goals en….. eindelijk waren we weer kampioen.

 2. Ajax 1

  Alle respect voor siem de jong, maar we willen vooruit en niet achteruit. Ook als er een exodus is, zou hij niet de gedroomde vervanging zijn. Ik zou eerder met hem gaan praten over een eventuele rol na zijn carriere, want de juiste instelling en prof houding heeft hij wel.

  1. Bakkie

   Zeker waar. Maar het probleem bij hem is zijn positie. Voor een middenvelder is hij niet wendbaar en niet technisch genoeg. In de spits kan hij wel aardig uit de voeten, maar aardig is niet genoeg voor een club als Ajax.
   Deze situatie doet me een beetje denken aan die van Veltman. Ook een prima gozer, met een prima instelling. Ook een probleem met positie: Te klein voor CV en niet technisch en niet snel genoeg voor RB.

  2. FrankiC

   @Mr Ajax
   Toch ging hij naar PSV!!!!! Je kunt je toch ook niet voorstellen dat jij 2 jaar voor PSV bent. Kijk, je kunt van baan wisselen of van vrouw, in het uiterste geval draag je je haar anders, maar in de top 3 van club wisselen kán gewoon niet!!!
   Eén Joram van Klaveren is genoeg.(Anders raak ik in de war.)

   1. -buitenkantje rechts-

    Wat een onzin.. talloze voorbeelden van spelers die wisselden in de top 3.. Van Gullit tot Rijkaard, Menzo en ook Cruijff.. Er zijn talloze redenen om van club te wisselen. Wil niet zeggen dat je in je hart altijd Ajacied blijft.

   1. Mr Ajax

    Ik ook niet hurbie ? en je bloed is rood wit of je nu ergens anders voetbalt maakt niets uit

 3. Wenen 1995

  Normaal dat ze met elkaar is gesprek gaan, lijkt me. Hij is wernemer en praten met je werkgever over zijn functioneren , ambities en toekomstplannen gebeurt bij ieder bedrijf. Heeft zeker een toegevoegde waarde voor Ajax, maar of dat nu als speler is, dat betwijfel ik. Goeie gast, overigens.

  1. Litmanen

   Een fitte en in vorm zijnde De Jong doet niet onder voor Klaassen of vdBeek. Ik ben alleen bang dat hij nooit die kans gaat krijgen.
   Waarom zou je een echte Ajacied laten voetballen als je in Zuid-Amerika geld kunt uitgeven?

   1. Emilio4Ajax

    Ff wat anders Litmanen…als ik het goed heb ben jij bedrijfsleider bij de Aldi… Heb morgen een interview, in Zweden, voor bedrijfsleider en nn vroeg ik me af wat ik voor salariseisen kan vragen…?

    1. Moosie

     Dat doet hij eigenlijk niet hoor.
     Hij pakt de boodschappen in voor de mensen voor 20 cent per klant.

    2. Litmanen

     Emilio ff wat anders….. Vindt je het geil om op de golven van een stel debielen mee te varen?
     En als jij een interview in Zweden hebt, dan zou ik eerst nog even een taalboekje Nederlands kopen, want het is, net als dat van je vrienden, niet je goetste taal.
     Ik zou jou in elk geval niet aannemen, tenzij je de schroefjes van Ikea in een zakje moet doen. Maar dan nog, ik vermoed dat je niet tot tien kan tellen.

     En ga nu maar weer aan voetballen denken, want daarvoor zitten we hier fantratt, dumbom.
     Inderdaad, ik spreek ook Zweeds.

     1. Litmanen

      Omdat ik mijn hele leven al jou als collega wilde kaboutertje.
      Daarvoor heb ik mijn fantastische carriere opgegeven. En ik moet zeggen, met het vullen van de laag uitgestalde producten ben jij sneller……
      Trouwens weer een fantastisch inhoudelijke bijdrage, net als die van je debiele vriendjes.

     2. KBouter

      Je slaat de plank volkomen mis met mijn collega te zijn, want ik verdom het om te werken, heb dat jaren gedaan en is niet mijn ding. Aldibier en goedkoop leven en af en toe hier en daar een kamertje behangen bij oudere mensen en ik kom prima uit maandelijks. Vul jij maar lekker dat Aldibier vakken… il trek ze wel leeg dagelijks!

     3. Litmanen

      Kaboutertje, als je goed had opgelet ( iedereen hier weet altijd precies wat ik de afgelopen jaren heb geschreven) dan had je geweten dat ik jaren geleden al gestopt ben met werken. Zonder uitkering kaboutertje, terwijl ik er niets zwart bij hoef te doen zoals sommige fraudeurs hier……
      Kwestie van een redelijke carriere en een heel fatsoenlijke afkoopsom van een aantal jaarsalarissen.
      Ga jij maar lekker zwart behangen, oplichtertje.

     4. KBouter

      Nietmanen… jou doodschieten gaat me te ver.. maar je knie lijkt een uitstekend doelwit. Ooit.. ooit.. maar dan ooit hebben we je ip en verstop dan je knieen maar!

     5. Emilio4Ajax

      En sak vänner… frågan var seriöst och jag bor faktiskt i Sverige sedan 96… om det inte är Aldi, men Dumbo du jobber kan inte jag hjälpa. Tack för hjälpen…kanske bättre du går och lägg ägg någon annan stans…

     6. Ajax 1

      Emilio, det ar roligt. Jag har ocksa bott i sverige 3,5 ar. Jag pratar inte sa bra svenska vi dig, men jag pratar fortfarande svenska. Var bor du nagonstans i sverige? Jag jar bot nare goteborg.

     7. Emilio4Ajax

      Det är Värmland som gäller…Arvika… bodde först ute på Näset, Säffle, men flyttade till Arvika kommun för 10 år sedan…?

     8. Ajax 1

      Aha, kul. Jag kommer fortfarande ofta i sverige i sommaren. Gor ofta till ockero och hono, oarna utanfor goteborg. Lycka till i sverige. Kanske kann du scouta nasta zlatan….

 4. Bert Betondorp

  Praten kan altijd. Lijkt me wel een sympathieke gozer. Maar kan hij nog een bijdrage geven aan Ajax.? Afwachten.

 5. Charka53

  Met alle respect hoor Siem was voor ons een goede speler en ik denk dat hij nu niets meer toevoegt en we zullen toch eens meer aan het instromen van de jeugd moeten denken die zij op ervaring na niet minder dan Siem.

   1. HURBIE

    Goeie speler maar niet meer voor AJAX op dit moment
    Heel veel goeds laten zien onder FDB als spits
    En dat zullen we niet meer vergeten
    Het ga je goed

 6. Moosie

  Siem speelde ooit bijna de hele tweede helft tegen Nac met een gebroken sleutelbeen het is gewoon een held

  1. Ajax 1

   Zeker een held. De thuiswedstrijd tegen twente om het kampioenschap vergeet ik nooit meer. Maar helden moeten op het juiste moment stoppen of weten wanneer ze het niveau niet meer hebben.

   1. Moosie

    Jij hebt dus geen karakter Franki anders zou je de vraag niet stellen.
    Karakter is wat een groot deel van Nederland mist.

    1. FrankiC

     Was tegen Heracles @Mooise.
     Heeft wat mij betreft niet zo veel met karakter te maken. Een fitte speler kan waarschijnlijk meer brengen dan iemand die doorspeelt met een blessure. Gewoon egoistisch, dus.
     Daarbij kun je beter uit voorzorg dat het erger wordt eruit gaan, dus toch dom.

     1. Moosie

      jij bent echt zo’n mannetje die zijn gelijk moet hebben.
      hij weet bij een beetje pijn toch niet dat hij wat gebroken had.
      En dus als het te doen is speel je door.
      Het is geen Fucking ballet.
      Maar jij gaat meteen huilen als je een vinger breekt of zo?

     2. Moosie

      komt nog bij dat er volgens mij niet meer gewisseld of nog maar 1 keer gewisseld kon worden dus gewoon een held.

 7. Prinsengracht

  Niet goed genoeg meer. Toch erg opvallend hoe spelers die naar het buitenland gaan en op niet te oude leeftijd terugkomen toch niet meer van het niveau Ajax zijn. Zie ook Urby en Anita.

   1. Prinsengracht

    Hij kon vorig seizoen al niet mee. Nu is het niveau hoger. En van spelen in de Australische comoetitie groei je volgens mij niet toe naar het niveau van Ajax 1.

    1. Moosie

     Nee maar na het blessureleed was hij lang bezig om terug te komen hij is nog jong dus kan hij stappen maken als het niveau om hem heen hoger ligt maar zekerheid heb je niet ik zou hem een paar weken laten meetrainen hij staat toch al onder contract

 8. -buitenkantje rechts-

  Ik vind een fitte Siem niet onder doen voor Blind of Schöne.. Wat Moos zegt..Als hij fit is eerst maar eens zien wat hij nog kan. Als je gokt met aankopen van miljoenen, waarvan je niet weet of het een aanwinst is, kan je Siem zeker een kans geven.

  1. Litmanen

   Volgens mij, maar wie ben ik, is Siem geen linksbenige centrale verdediger of nummer 6 maar een diepgaande middenvelder die net als vdBeek en Klaassen regelmatig op het goede moment op de goede plaats staat in de zestien van de tegenstander.
   Ik vermoed dat Blind en Schone niet bang hoeven te zijn voor de komst van Siem.
   Tenzij je dat natuurlijk niet bedoelt BR.

 9. Bigboss

  Vind zo wie zo dat hij een kans
  Moet krijgen mee te trainen en dan kijken hoe het niveau is en of hij weer mee kan

Comments are closed.