There are no ads, please add some


OFFICIEEL: AJAX EN BARCELONA AKKOORD OVER TRANSFER DE JONG

Ajax heeft overeenstemming bereikt met FC Barcelona over de overgang van Frenkie de Jong naar de Spaanse club, zo meldt zowel Ajax via de officiële website als ook die van FC Barcelona. De Jong maakt het huidige seizoen in Amsterdam af en wordt per 1 juli 2019 getransfereerd. De middenvelder stond nog tot en met 30 juni 2022 onder contract bij Ajax. Ajax ontvangt een transfersom van € 75 miljoen euro, die op basis van variabelen kan oplopen tot maximaal € 86 miljoen euro.

De Jong werd op 12 mei 1997 geboren in Arkel. Hij maakte op 21 september 2016 zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd om de KNVB Beker, Ajax –Willem II (5-0). De international speelde tot nu toe 65 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin 5 doelpunten.

In december wist De Telegraaf nog te melden dat De Jong voor een bedrag van 75 miljoen euro naar Paris Saint-Germain zou gaan verkassen. De krant kwam hier echter op terug en meldde anderhalve maand later dat de toekomst van de middenvelder bij Barcelona zou liggen. Er werd melding gemaakt van een transfersom van 90 miljoen euro, een bedrag dat volgens Spaanse media was opgebouwd uit een vaste som van 75 miljoen en 15 miljoen aan variabelen. Ajax bevestigt nu dus dat het gaat om een maximumbedrag van 86 miljoen. De Jong gaat volgens Goal bij Barcelona naar verluidt maximaal zestien miljoen euro per jaar verdienen bij Barcelona, wat een uitzondering zou zijn voor het salarisbeleid voor jonge spelers. De Jong heeft zich laten overhalen na gesprekken met een topdelegatie van Barcelona, bestaande uit voorzitter Josep María Bartomeu, sportief directeur Pep Segura en de bestuursleden Éric Abidal en Ramón Planes. “Iedereen weet dat ik Barcelona een mooie club vind”, liet De Jong eerder weten in een interview met FOX Sports.

De megatransfer betekent tevens goed nieuws voor RKC Waalwijk en Willem II, die een miljoenenbedrag overhouden aan De Jong. Ajax nam de middenvelder in 2015 over van de Tilburgers, die een gezamenlijke jeugdopleiding hadden met RKC. Vorig seizoen veroverde De Jong een basisplaats in het eerste elftal van de Amsterdammers, waarna hij zich stormachtig ontwikkelde. De middenvelder, die in september zijn debuut maakte in Oranje, werd gevolgd door onder meer Juventus, Paris Saint-Germain en Manchester City, maar de keuze is dus uiteindelijk op Barcelona gevallen.

Gerelateerde posts

56 reacties

 1. Sulejmanii

  Wij zijn spekkoper in mijn ogen, hij is op dit moment nog geen eens de helft waard vind ik. Daar heeft hij nog niet genoeg voor laten zien in mijn ogen. Hij is natuurlijk wel een gigantisch talent, en ik wens hem veel succes in Spanje volgend jaar.. 💥

  1. Wenen 1995

   Ben nu wel eg benieuwd wat De Ligt gaat opleveren… Lijkt me stug dat hij minder opbrengt dan Frenky: Europees talant van het jaar, groter leider, paar jaar jonger.
   Overigens wel top dat Frenky een paar jaar mag ballen met Messi!

   1. Sulejmanii

    Klopt Wenen, dan zou je bijna denken dat De Ligt 90 miljoen oplevert?🤔 Wellicht moet Ajax van de beurs gaan? En eigenaar worden..?

    1. Litmanen

     Eens. Fantastische transfer naar zijn droomclub. Maar inderdaad, laat hij nu het elftal eens aan de hand nemen en kampioen maken. Afgelopen zondag hobbelde hij gewoon mee in een elftal wat volkomen de weg kwijt was.

     1. Sulejmanii

      Litmanen, dat is wat ik bedoel man! De potentie is er, maar hij is niet op de level van Sneijder toen hij vertrok naar Real Madrid.

     2. AJAXForever61

      Eens met allen hierboven, maar leuk dat geld, baal er nu al van dat Max naar Sevilla is, mis je mooi nu Nico aan de kant staat…

  2. vak411

   als hij dan toch gaat, dan maar naar Barca. zou mooi zijn als ze de Ligt ook oppikken. succes daar…

   1. VanDattem

    Gezeur. Hij is het duidelijk wel waard. Los van dat die waarde in meer zit dan (huidige) prestaties op het veld, is het voor hem betaald. En barca (normaal niet voorop om flink te betalen) was niet de enige club die deze centen wilde neerleggen. Maw: hij is t wel waard. We leven niet meer in 2005 mensen.

    1. Litmanen

     Wat heeft 2005 te maken met deze krankzinnige transfersom? Hij heeft nog nooit een wedstrijd voor ons gewonnen!

     1. Bakkie

      Inderdaad, niks. Dat is precies het punt van Van Dattum… Alles wordt duurder, dus ook de grootste talenten van Europa. Snap je?

  3. JohnDoe77

   Prachtige transfer! En wat een bedrag… ik weet ook niet of hij het waard is, het is een mega talent maar dit bedrag voor een speler uit de NL competitie…

   Matthijs gaat zeker niet meer opleveren, is een verdediger!

 2. a.p.

  Barcelona gefeliciteerd, Ajax gefeliciteerd, Frenkie Gefeliciteerd, Wij Ajaxsupporters gaan een voetbalster missen.

  1. HURBIE

   Geweldig voor hem en Ajax
   Kunnen we eindelijk is over andere dingen lezen op dit forum
   Werd er een beetje moe van welles nietes

 3. Indojood

  Jammer, ik had hem graag nog langer bij ons gezien maar dat is mijn eigen belang als supporter, niet noodzakelijkerwijs het belang van Frenkie. Ik denk dat Barcelona wel de beste keuze is. Dat hij er niet klaar voor zou zijn, doet mij niets. Ik hoop voor hem en voor ons (in Oranje) dat hij daar meteen belangrijk is.

  1. Ajax 1

   Inderdaad graag nog bij ajax gezien, maar niet realistisch. Wat ik wel vind is dat er hier vrij negatief over zijn prestaties gepraat wordt. Ik hoop toch dat iedereen ziet dat dit een hele bijzondere speler is. Gave techniek, en legt ballen neer die niemand ziet. Dat is a la pirlo, litmanen, modric, eriksson….ik vind het wel logisch dat barcelona hem wil hebben. Veel te veel geld, maar dat is onze mazzel dat drie hele grote clubs hem wilde hebben.

   Gelukkig blijft hij dit seizoen nog, maak ons kampioen frenkie!!

   1. Indojood

    Helemaal eens, Ajax 1. Het lijkt wel of veel mensen afgunstig worden en hem nu graag zien falen zodat ze later hun gram kunnen halen.

 4. Valentino

  Wat een prachtige transfer voor alle partijen. Ook leuk voor een club als RKC die ineens hun budget voor volgend seizoen zien verviervoudigen.
  De beste keuze voor Frenkie als je kijkt naar de manier waarop Barcelona speelt.

  De eerste transfer van vele die Ajax nog te verwerken gaat krijgen de komende maanden.

  Ben nu al heel benieuwd wat Marc met al die miljoenen voor volgend seizoen op het veld weet te krijgen.

  1. Litmanen

   Hij koopt het elftal van PSV en zet ze volgend seizoen in Jong…..
   Met Ten Hag wordt je anders geen kampioen.

 5. Charka53

  Van harte Frenkie , iedereen is blij dus wie zijn wij om te zeuren en nu wachten op de volgende .

 6. Vak 120

  Het is je echt gegund frenkie! Jij zet ajax ook weer op de kaart! Hoop echt dat ajax nu door gaat pakken met het geld dat binnen komt!! We mogen niet verslappen volgend seizoen

 7. De Nees

  Met al dat geld en wat nog in verschiet ligt verlies nemen op de net-niet-spelers en niet meer in de etalage zetten, dus doeidoei dagen voor Sinkgraven. En ook voor Blind, als het een tandje moeilijker wordt dan verzaakt hij als gewoonlijk weer ‘s.

  1. Wenen 1995

   Ik snap geen zak van dat negatieve over Sinkgraven. In mijn ogen een echte Ajax-speler: Bijna iedere actie is op aanvallen gericht. Ok, hij was afgelopen zondag niet top. Ok, hij is blessure-gevoelig. Maar hem zo negatief wegzetten: Niet mee eens, maar wie ben ik…..

   1. -buitenkantje rechts-

    Dat komt, omdat hij aanvallende middenvelder is.. Hem linksback zetten is hetzelfde als de Ligt rechtsbuiten.

   2. Koning Haarms Wolfs

    Sinkgraven mist eigenlijk alles. Geen uitstraling, kan niets goed genoeg om een basisplaats af te dwingen. Als een porseleinen popje huppelt hij over het veld. Leuke speler voor Heerenveen en dat is zijn top. Aardig joch, maar niets voor Ajax.

   3. De Nees

    Wenen: 1 vb kijk hoe Sink verdedigde bij de 3-3, achteruitlopend en zijn lijf helemaal recht dat is geen enkele dreiging voor de aanvaller die hoeft maar even naar een opening te zoeken voor een schot. En stel je dan een echte verdediger voor die als een leeuw tegenover je staat…Als je dat verschil al niet ziet dan kan je idd stellen ‘wie ben ik..’

 8. Johan

  Hele mooie transfer voor alle partijen. Nu focussen op de 34ste titel en real. Hij zal nu extra worden uitgefloten in Bernabeau 😘. Veel video’s kijken van Gerrie Mühren, ajax uit 1995 (de 0-2) en de 0-5 toen Cruijff voor Barca speelde.
  Heerlijk om real te kak te zetten.

 9. Iedereen heeft een mening

  Of het de beste keuze is weet ik niet maar in ieder geval een fantastisch mooie club….alleen is Ajax iets mooier. 😀😀

 10. Ralph

  Wat een mooi bericht voor de heer De Jong en voor Ajax. Leuke frisse jongen met talent en weinig kapsones. Spannend hoe het gaat aflopen. We interessant om je af te vragen waar het tegenwoordig om gaat in het voetbal. 75 miljoen euro staat in geen enkele verhouding tot ….? En dat mag iedereen hier zelf invullen.

 11. 1434

  Ook voetbal definitief verziekt. Absurd bedrag voor de Jong. Absurditeit voert de boventoon. Wees allemaal maar blij. Absurde prijzen bij loterijen, bij sporten bij directeuren. Kijk morgen buiten eens om je heen en dan goed. Besef dan wat de wereld aan het doen is. De afstanden worden onnoemelijk groot. Straks de Ligt voor een idiote projs. Wees maar blij.

  1. Litmanen

   Je hebt helemaal gelijk AB. Daarom mag jij helemaal voor niets met Frenkie mee. Niet omkijken en niet terugkomen, ok?

   1. Indojood

    Als jij dan met hem meegaat, kunnen jullie lekker tegen elkaar opscheppen over rijkdom, dure wijnen, valet service en allerlei andere bullshit. Heeft de rest een leuk forum hier.

 12. Forever nr14

  Het is een feit helaas en de wereld op zijn kop! Niets gewonnen maar 43 duels gespeeld 5x gescoord, pffff waar gaat dit nog over.
  Overmars! Koop dat lampengat maar op, want anders lopen we dit seizoen en zo ie zo volgend seizoen er weer achteraan!
  Klotezooi man, kunnen we weer opnieuw beginnen, want geloof me Frenkie zal met de gedachten niet bij Ajax zijn de komende maanden.
  En weet wie het hardste lacht!! Juist….. Lampengat

 13. Forever nr14

  K..tzooi man man ben nog steeds ziek van die 4-4 en nu dit er nog bij (zat eraan te komen) maar he, stiekem hoopte ik dat ie eerst wat wilde bereiken met Ajax, maar ja niet dus.
  Dom van me “weer” net zo dom om te geloven dat we kampioen gaan worden met dit mis beleid.

 14. Forever nr14

  Gelukkig hoef ik nu nooit meer te hopen op een grote cup voor de club. Gaat het een keer goed, zijn er goede spelers, worden ze weer verkocht. Volgend jaar weer onder feyenoord en psv. Ik gun het Frenkie hoor maar mis de tijd dat iederéén bij Ajax wilde spelen

  1. Frankdeboer1995

   Niet helemaal waar, maar voel wel wat je zegt. Je gunt dit zo’n fantastische voetballer en ook goed voor de rekening, maar het gevoel na zondag is niet al te best. Dit herinnert je er toch weer even aan dat we nog steeds een kweekvijver zijn. Verdomme peper erin, die Friezen en vervolgens 010 verpulveren. JODEN XXX

 15. Super Zeeuw

  Shitterend nieuws voor beide partijen. Probeer nu aub. A.R. Naar ons te halen voor een jaartje.

  1. fjonkman

   Robben??? Serieus?? Die gaat afbouwen joh, en met slechts een klein beetje pech is ie drie kwart van het seizoen geblesseerd. Ik vind het een steengoeie voetballer, maar Ajax moet wel voor ietsje jonger gaan.. en steviger… Mij benieuwen hoe het zich gaat ontwikkelen de rest van het seizoen en erna.. ik hoop dat Overmars het geld meteen weer gaat herinvesteren in goeie spelers.. anders blijven we straks weer achter die lampies aanhobbelen. Dat ben ik nu echt wel een keer zat!

   1. FrankiC

    Afbouwen zit niet in het systeem van Robben. Volle bak of niet. Die kan gewoon een jaar mee. Even duimen dat hij heel blijft.

Reageren is niet mogelijk.