Delegatie Barcelona onderweg naar Amsterdam, De Jong gaat 16 miljoen per jaar verdienen

Het lijkt nog een kwestie van uren voordat Frenkie de Jong zich speler van FC Barcelona mag noemen. Een delegatie van de Spaanse club is inmiddels onderweg naar Amsterdam, zo meldt De Telegraaf. Volgens De Telegraaf gaat het om voorzitter Josep Maria Bartomeu, bestuursvoorzitter Óscar Grau en directeur Pep Segura. Technisch directeur Eric Abidal is er niet bij.

Dinsdagavond kwam het bericht naar buiten dat Barcelona en Ajax een akkoord hebben bereikt over de transfer van De Jong die Ajax maar liefst 90 miljoen gaat opleveren. Ook De Jong zelf wordt overladen met gouden bergen want naar verluidt gaat Frenkie zestien miljoen per jaar opstrijken. Paris-Saint Germain leek de strijd te hebben gewonnen maar nadat Barcelona vijftien miljoen meer wil betalen voor De Jong is de Franse club afgehaakt. Vermoedelijk is het torenhoge salaris van De Jong het resultaat van de transferoorlog tussen Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester City en Juventus.

Bron: De Telegraaf

Related posts

93 Comments

 1. HURBIE

  Geweldig voor hem en voor AJAX
  Jammer voor ons
  Ikzelf had voor de helft van het jaarsalaris gekomen??

  1. Wenen 1995

   Echt bizar, zo’n salaris….. Maar wat een goede keuze van kamp De Jong! Hopelijk maakt hij de verwachtingen helemaam waar.

   1. Litmanen

    Alles beter dan de Franse competitie. Bovendien vanaf zijn jongste jeugd naast Ajax zijn favoriete club.
    Blijft het feit dat ik nog geen Frenkie heb gezien bij Ajax die het verschil maakt.
    Ik zie dat hij speciaal is, maar 90 miljoen?
    Nou ja, Madrid komt er aan. Dan kan hij het laten zien. Net als De Ligt trouwens.

   2. Emilio4Ajax

    Vindt het wel lachen…begroting RKC ligt op 4mln, die krijgen ze erbij als bonus omdat Frenkie naar Barca gaat en 4x de jaarbegroting per jaar verdient…??

 2. Valentino

  En als het niks wordt mag hij altijd na 2-3 jaar als zijn zakken gevuld zijn weer terug komen.

 3. AFCA my World

  Heel mooi als het allemaal waar is,maar het word wel tijd dat er opvolgers voor de vertrekkende spelers gevonden worden,zo’n goede groep (behalve afgelopen zondag en als er een vervanger voor de kabouter(L) en de kleuter DS komen) krijg je niet makkelijk meer bij elkaar ! ⚽️

 4. Ajax 1

  Euhmm, maar het gaat toch wel over komende zomer hoop ik?. Dan v harte gegund, maar nu eerst kampioen worden met ajax

 5. Zlatan4ever

  Ik vind het jammer om uit te spreken maar Frenkie in tegenstelling tot de Ligt gaat het daar niet redden. Karaktermoord op een groot talent, balen

  1. HURBIE

   Ben het niet vaak met je eens, maar nu zeer zeker wel Zlatan
   ZIE hem daar door de mand zakken tegen dat soort fysieke spelers, dan red je het niet alleen met techniek)

  2. beni

   Veel te licht en op zeker, balletje links, balletje terug naar de speler van wie hij hem kreeg aangespeeld. Overgewaarde speler hier ligt hij het al fysiek af. En die de ligt ook niet speelt de afgelopen maanden matig.

 6. Iedereen heeft een mening

  Ik wacht eerst de melding van Ajax af voordat ik “juich”. Laten we hopen dat Ajax dit seizoen kampioen wordt (dat vindt ik veel belangrijker).

 7. 1434

  Dan zie je teacties als “wat fijn” en “wat heerlijk” voor hem. Als dit waar is moet hij zich zijn ogen uit zijn kop schamen om zo’n salaris op te gaan strijken. Als die sporters met die belachelijke salarissen trouwens. Iedereen die die loopt toe te juichen kent niets van de gigantische achteruitgang bij oa ouderen in de zorg. Straks zitten jullie ouders ermee en wat later jijzelf. Die sporters kunnen zich een leger aan prive verzorgers veroorloven. Hier komen mensen in verzorgings, en verpleeghuizen waar je nog niet door gevonden wil worden. Ik gun Frenkie veel goeds, heus wel maar dit overschrijdt het absurde. Van mij mag hij dan op de bank of tribune komen met al zijn geld. Uiteraard is Barcelona de aanstichter hiervan maar niemand hoeft mee te gaan in de gekte, het is vrijwillig.

   1. 1434

    Domheid hoef je niet zo te laten merken Emous. Ik hoop dat jij of iemand van je familie lange tijd naar een verzorgingshuis moet voor revalidatie. Ik denk dat alleen de praktijk jouw oogjes zal openen.

    1. nick-afca95

     De enige reden dat hij zoveel verdient is omdat de club het geld heeft. En zolang wij blijven kijken naar de wedstrijden, naar het stadion gaan en dure shirtjes kopen hebben ze dat geld. Volgensmij ben jij dus zelf ook schuldig aan het in stand houden van de absurde salarissen. En daarbij, zou jij 16 miljoen per jaar weigeren? Ik niet hoor.

     1. 1434

      Nick-afca95: ik stop na dit seizoen ook. Ik ben die geldziekte zat en wil daar inderdaad geen deel meer van uitmaken. Voor mij na dit seizoen alleen nog maar gratis voetbal op tv. Geen dubbeltje daar naar toe van mijn kant als het ff kan.

     2. nick-afca95

      “Gratis” voetbal kijken werkt natuurlijk hetzelfde. Die zenders betalen ook tv rechten. En zolang zij kijkcijfers genoeg hebben, blijven ze dat betalen. Als je zo begaan bent met de gezondheidszorg en ouderen zorg moet je denk ik eerder kijken waar de overheid geld aan verspild. Dat heeft er denk ik meer mee te maken. Ben overigens wel van mening dat er meer geld moet naar gezondheiszorg, onderwijs en politie.

     3. 1434

      Alles hangt uiteindelijk samen. Dit geeft verkeerde signalen wat weer andere verkeerde activeert. Mensen zeggen gewoon: daar gebeurd het ook. Dus veranderd er niets.

  1. Basl

   Zijn zat voetballers die met hun miljoenen veel terug doen voor de samenleving. Steunen goededoelen of hebben er zelf een. Dat ze nou jouw huisje voorbij rijden daar kan ik ook niks aan doen. Maar ik gun het hem van harte.

   1. 1434

    Mijn huisje hoeven ze niet aan te doen. Even lezen over welke groep ik het heb Basi of gewoon mond houden.

  2. Koning Haarms Wolfs

   Dit heet marktwerking. Wat verwacht je van hem….dat hij zeg:”Laat maar, 1 MIO is genoeg”? Laat hem lekker waanzinnig veel verdienen. Als hij maar presteert. Liever dat, dan dat we kapitalen weggooien aan belachelijke ideeën van het links-extremistisch blok GL, Club Erdogan en De Pietenhatersbijeenkomst. Sorry….politiek statement….ach…fuck it.

  3. KBouter

   Man man man…dan had Cruijff ook moeten zeggen… doe mij een paar mio minder. Niemand zegt nee tegen mega salarissen, de marktwaarde bepaald

  4. Indojood

   Wel fijn voor jou dat je als topconsultant miljoenen hebt kunnen verdienen tot op het niveau dat je Fox Sports zou kunnen opkopen. Goed en slim dat je toen geen nee gezegd hebt.

   1. 1434

    Had ik al gezegd datik ook een privéjet heb? ?? niemand hier maar dan ook niemand weet iets privé van mij. Ik had ook gezegd dat ik een penthouse heb op Scheveningen he ??? Shit, die cabrio ook niet vergeten maar dat zijn er twee en niet eentje. Groetjes uit Lanzarote.

    1. Indojood

     Het doet er ook niet toe wat de werkelijkheid is. Wel zie ik je regelmatig pochen dat je heel rijk bent en veel geld verdiend hebt (alleen jij en Nietmanen doen dat, mooi stel) en dan kritiek hebben op salaris van anderen. Eug was me er eentje qua bullshit reacties, jij bent net zo erg, zo niet erger.

     1. 1434

      Je snapt het dus nog steeds niet. Beetje troebel beeld? Nog een keer dan: niemand weet hier wat ik doe in het dagelijks leven en niemand weet hier of ik wel of niet rijk ben. Het is een simpel anoniem forum hier, daar ga je dat soort zaken niet vertellen simpelweg omdat niemand hier dat ook maar een zak aangaat en ik totaal niet weet wie jullie zijn.

     2. Emous1978

      Je begint trouwens wel triest te worden ab, beetje jammer dat je dit zo laat merken

     3. 1434

      Ken je mij? Nee, dus tegen wie heb je het? Misschien ben ik wel je buurman waar je altijd gezellig mee uit eten gaat of een collega waar je goed mee kan samenwerken. Wie zal het zeggen. Iedereen die een supportersforum serieus neemt is zelf een beetje raar. Allemaal, voornamelijk mannetjes, bezig met het typen van lettertjes. Zeggen wat ze overal van vinden maar meestal zonder enige nuance en zonder enige inhoud. Zodra het ietsjes naar de serieuze kant gaat haken de meesten resoluut af. Kijk, dat noem ik pas echt triest.

     4. Indojood

      Als AB het niet meer weet dan zegt ie dat niemand hem kent, iedereen dom is en het niet serieus neemt.

     5. 1434

      ?Je hebt best humor Indojood. Ik ben volslagen, reddeloos, radeloos en verloren. Ik weet echt niet meer hoe ik de kromme zaken recht kan lullen. Ik schaam mij diep en voel mij nederig. Ik verdien al deze aandacht niet. ??. Tering en dan zelf graag zien dat je mening serieus wordt genomen. Hoe ……. inderdaad ….. kan je zijn. Genoeg forum vervuiling, ik ga maar eens over tot de orde van de dag. Pilsje ajb.

     6. AFCABorne

      Hey mafklapper 1434

      Jezelf weleens afgevraagd of iemand hier wel wil weten wie of wat je bent??
      Tel je nickname op en hup naar school.
      Zak lucht.

     7. De Nees

      Niet serieus nemen maar hier wel volop aanwezig zijn…hm best vaag. Herpak je ’s AB, ga terug naar start en begin opnieuw want je bent al maanden de kluts kwijt.

     8. Indojood

      Maanden? AB vond Veltman ooit de toekomstige leider van Ajax en Oranje. Toen ie onze andere meningen las, is ie als een blad omgeslagen en mee gaan lullen. Van tijd tot tijd probeert ie mee te lullen maar dan doet ie weer iets onbenulligs en dan laten we dat ff merken, haha.

     9. 1434

      Jij wordt met de minuut simpeler Indojood. Over triest geval gesproken. Maar joh …. je hebt gelijk. Ik ga geen sheets bijhouden van uitspraken. Volgens mij ben jij het broertje van Litmanen. Verklaart een hoop.

  5. Yindi02

   1434, met deze reactie van jou ben je nogal in mijn achting gestegen (als je dat dus ook zo meent). Het is de waanzin ten top. Het geld regeert deze wereld en duidelijk ook in de voetballerij. Maar dat wisten we natuurlijk al lang. Frenkie is,naast een begaafde voetballer, ook een leuke spontane jongen. Hoop dat dat zo blijft en hij geen kopie gaat worden van een kwal als Neymar die denkt en doet als of hij God is. Dat ik zo op jouw reactie reageer heeft zeker te maken met het feit dat ik nogal betrokken ben (als vrijwillger) bij het wel en wee van mensen die (vaak zonder direct daar zelf schuld van te zijn) in een kansarme situatie verzeild raken. Geloof me, ik zie soms dingen die hemelschrijnend zijn en realiseer me vaak dat ik eigenlijk geen voetbalsupporter zou moeten zijn.
   Normaliter geef ik niet echt gauw dit soort dingen van mezelf prijs maar nu moest het even. Nogmaals: topreactie!

   1. 1434

    Yindi02: ik meen dit uit de grond van mijn hart. @de nees: tegen een salaris die niet in verhouding staan tot het geleverde zeg ik inderdaad: hoepel op. Dan is er nl iets fundamenteel fout bij de organisatie die dit heeft aangeboden. Daar doe ik dus niet aan mee. Heel simpel.

    1. De Nees

     Eens AB, verhouding is volledig zoek voor wat geleverd wordt. Maar in de voetbalwereld zit zo f*ing veel geld, niet in het minst uit de onderwereld, d’r zit nog genoeg rek in ook om het nog zotter te maken. Kijk maar naar CL dit seizoen, clubs delen in een prijzenpot van 1,8 miljard (!). Ik kan spelers niks verwijten als dit hun geboden wordt, vies woord maar het is de realiteit van de markt, wat al jaren geleden verziekt is door russisch/ aziatisch maffiageld en oliedollars van sjeiks.

   2. Indojood

    Wahaha, AB zei ook geen nee toen hij naar eigen zeggen miljoenen opstreek met zijn werk als consultant, dat staat verder los of hij de waarheid spreekt. Forum zit echt vol met schizofrene mafkezen die online en het echte leven niet meer uit elkaar kunnen houden en zich vanzelf vastlullen in allerlei onzin.

    1. 1434

     Whaha Indojood. Jij snapt echt heel weinig maar is niet erg. Succes jongen. Ik vermaak me prima met mensen zoals jij.

     1. Indojood

      Dat is je standaard antwoord als je jezelf vastgeluld hebt: Niemand kent me. Dat is ook niet van belang, het gaat erom wat jij hier op dit forum schrijft en wat je over jezelf vertelt. Of het waar is of niet doet niet ter zake. De man met penthouses, cabrio’s, miljoenen op de bank, topconsultant, etc. (dat is immers wat je hier schrijft) hangt nu opeens de moraalridder uit en heeft nu kritiek op een salaris van een voetballer. De man die meegaat naar Ajax om het handje van zijn holmaatje vast te houden. Heb je al een nieuw Barca shirtje met De Jong achterop? Kan je weer flaneren op de visafslag.

      Zielig Eugiaans gedrag.

     2. 1434

      Nee, jij komt met standaard antwoorden en domme opmerkingen. Maar goed, je laat je lekker kennen Indojood, best wel leuk. Wist trouwens niet dat je een moraalridder moet zijn om oog te hebben voor zaken die om je heen gebeuren. Jij kijkt naar het schijnt dan nogal selectief. Mag, maar kom niet met zulke stupide teksten. Als mensen alles geloven cq aannemen wat er op een forum geschreven wordt dan zijn ze een stuk stommer dan ik al dacht. Ik mag jou daar dus nu ook onder scharen. Proficiat. Oh ja …… visafslag? Ik? Scheveningen? Enne…. jij bent toch die dappere dodo die altijd vreemd staat te kijken en opemerkingen heeft als er termen als holmaat worden gebruikt. Jij staat op hetzelfde zielige niveau. Je bent lekker bezig trouwens met je prive oorlogje ?. Groet.

  6. De Nees

   Kan me niet voorstellen dat kamp de Jong zulke salariseisen heeft voorgesteld. Als je dit wordt geboden dan zal niemand zeggen ach joh hoepel op ik neem ook wel met een kwart genoegen. Barca is al jaren van de pot gerukt met hun salarissen, daar ligt de schuld.

 8. Hanski

  1434….wat n zielig verhaal…alsof het in de gezindheidszorg beter gaat als Frenkie genoegen neemt met jouw salaris…noemen ze vraag en aanbod…en ja de gekte…
  Zelf niet meer naar Ajax komen en t geld dat je uitspaart besteden aan iets “goeds” zou mooi gebaar van je zijn ?

  1. HURBIE

   1434 Met 90 millones kan je heel wat doen in de gezondheidszorg
   Deze gekke bedragen moeten een keer stoppen
   DIT loopt de spuigaten uit
   Waar is het end

   1. Ajax 1

    Misschien eens goed saneren in de gezondheidszorg. Toevallig weet ik eea ervan af en wat daar aan geld verspild wordt……

 9. Jimmy1971

  Ik begrijp wel wat 1434 zegt, al zullen weinig mensen nee zeggen tegen teveel salaris..
  Zo’ n jongen krijgt in zijn hele leven dat geld nooit meer op terwijl supporters dingen moeten laten om iedere week deze boys in het Stadion aan te kunnen moedigen!
  Als zulke spelers bijvoorbeeld 3 miljoen zouden verdienen, waarvan ze ook kunnen rondkomen dan zouden bijv. de kaartjes een stuk goedkoper gemaakt kunnen worden die hardwerkend NL nu voor veel geld koopt!
  En hoe saai is een wedstrijd zonder fanatiek publiek?!

  1. 1434

   Jimmy1971: dank voor deze bijdrage. Jij snapt het. Maar nee zeggen is ook een teken van kracht.

 10. Forever nr14

  Zieke wereld dit!
  43 duels in Ajax 1, 5 doelpunten en een paar wedstrijdjes in NL elftal. Het is een klasbak absoluut, maar kom op! Niks gewonnen net basis.

 11. Forever nr14

  Zieke wereld dit!
  43 duels in Ajax 1, 5 doelpunten en een paar wedstrijdjes in NL elftal. Het is een klasbak absoluut, maar kom op! Niks gewonnen net basis.
  En als ons geweldige beleid er niets aan doet, blijven we voorlopig nog wel op 33 staan en halen die lampjes (met een beter beleid) ons nog wel in.
  Als je toch niet ziet dat we weer achter de feiten aanlopen, door dit mis management, gaan we wederom geen prijzen pakken.

 12. De Nees

  Kanonne. Als hiermee de toon is gezet dan gaan we straks iets soortgelijks krijgen rond de Ligt. City vind ik maar niks, hoop dat Liverpool zich gaat mengen en anders Man United.

 13. Prinsengracht

  Mijn gedachten gaan toch weer naar Appie. Ik heb veel wedstrijden gezien van jong Ajax met Frenkie en Appie. Appie was overduidelijk de beste. Met afstand……

 14. Gido

  Als je dit (achterlijke) salaris hoort begrijp je waarom Ajax steeds moeilijker mee zal kunnen op internationaal niveau.

 15. Forever nr14

  Wat een gospe, “Barca enjoy the future like we do”!!! Werkelijk waar? Dat het een geweldenaar in wording is zeker, maar heeft niets bereikt, paar duels in de micky mouse competitie! Pffff gekke wereld, wereld op zn kop

 16. Bert Betondorp

  De vergelijking die 1434 maakt tussen de 90 miljoen en de tekorten in oa de zorg
  is correct. De verschillen tussen arm en rijk zijn bekend. Deze actie in de voetbalwereld versterkt weer eens die gedachte. Noem het gerust maar
  Waanzin, maar het bestaat. Opvallend vind ik dat het onderwerp door een aantal
  leden van het forum wordt aangesneden. Dat is goed. Maar dit gekke gedoezal er
  niet door veranderen, helaas.

  1. -buitenkantje rechts-

   Onzin Bert.. de vergelijking gaat volledig mank. Gezondheidszorg is overheidsgeld. Belastinggeld opgebracht door de werkende mens. De overheid maakt keuzes die wie kunnen beïnvloeden met ons stemgedrag. Dat wij kiezen voor partijen die de gezondheidszorg links laten liggen zegt meer over ons dan over de tekorten bij de zorg..
   Wta clubs willen betalen voor een voetballer is private sector. Zie het meer bedrijfsmatig.. Frenkie is een investering die volgens Barca zijn rendement gaat opleveren. Bij iedere miljoeneninvestering en soms miljardeninvesteringen van bedrijven zeggen wij ook niet..Oooh..kijk eens naar de tekorten bij de zorg.
   Twee van elkaar los staande zaken.. Geenzins met elkaar te vergelijken en hebben ook geen enkele relatie met elkaar. Beetje populistisch gewauwel dat we de laatste tijd al teveel horen op radio en tv..

     1. Indojood

      AB, ik heb afstand gedaan van het leiderschap in onze appgroep omdat ik, i.t.t. wat jij beweerde, het niet nodig had maar dat betekent niet dat je onze huidige Grote Leider BR hier een beetje mag gaan gaan bashen.

   1. De Nees

    Helemaal gelijk BR, vond het ook moralistisch geklets had zelf geen trek daarop in te gaan ?. De ganse wereld hangt aan mekaar vast aan ongelijkheden en onrecht. Als je je eigen hebben en houwen hier afmeet met arme landen dan gaat ook alles krom, dus ja waar wil je eigenlijk beginnen met die principes?

 17. Iedereen heeft een mening

  Ajax en De Jong gefeliciteerd! Nu vol aan de slag voor een Kampioenswaardigteam 2019-2020

 18. Ptr

  Vinden jullie de koffie ook oneens zo duur geworden? En een biertje in de kroeg ….
  Lijkt wel theekransje hier.
  Sorry kon t even niet laten.
  Wat een top dag voor Ajax!! Hier moeten ze wat mee doen en begroting voor volgend jaar zit wel goed. Nu definitief een gat slaan met de andere clubs in NL en investeren op internationaal level.

 19. Koning Haarms Wolfs

  Tja, op,zich niet gek dat het gat tussen rijk en arm steeds groter wordt. Geld maakt geld en arm kost steeds meer geld. Niet iedereen wil meer geld blijven pompen in nutteloze uitkeringen, “stimulatie”fondsen/stichtingen, etc, dus blijft dat geld bij hen die het hebben. Daarbij is het niveau van de scholen abominabel slecht geworden, omdat het tegenwoordig “hot” is om je aan te passen bij de zwakkeren, zeg maar een investering in domheid. Ook worden we steeds afhankelijker van kennis en dat ontbreekt vaak bij de armeren der aarde, al dan niet zelf in de hand gewerkt. Ik bedoel hiermee, dat niet iedereen de mogelijkheden heeft om de kinderen lang te laten studeren en niet iedereen heeft de capaciteit om te kunnen studeren. Binnen niet al te lange tijd zullen vmbo-ers en mogelijk zelfs mbo-ers nauwelijks nog een kans hebben op de arbeidsmarkt en zo krijg je alleen nog maar meer armoede. Mijn officemanager (eigenlijk een combi van een zeer goede secretaresse, dito receptioniste, inkoop , postkamer en PA) heeft ook een HBO-opleiding. Terwijl iig 2 van haar functies vroeger door lageropgeleiden werden uitgevoerd. Deze trend is onomkeerbaar.

  1. Koning Haarms Wolfs

   BTW schijnt dat PSG nu weer focus heeft op De Ligt….. tja, deze soaps gaan nog wel even duren.

   1. De Nees

    Ok Wolfs je eindigt gelukkig met de Ligt. Dacht even dat ik in een aflevering zat van DenHaag Vandaag. ?

  2. 1434

   Je laatste zin is dus in ieder geval niet waar. Dat is de makkelijkste gedachte en ook funest. Oh ja, ik ben niet links of rechts. Ik ben gewoon mezelf ?

 20. Koning Haarms Wolfs

  En inzake armoe……soms is het leven ook net als Lucille Werner…………….het kan raar lopen!

 21. Koning Haarms Wolfs

  Nee man, ik dacht ik doe ff mee als reactie op Femke’s fanclub….wat een socialistisch gewauwel….

  1. De Nees

   Femke pffff….echt bevreesd dat we aan Eucalypta de Heks vastzitten tot aan haar fucking pensioen. ?

Comments are closed.