VI: ‘Ajax accepteert bod van twaalf miljoen op Wober’

De onderhandelingen over de transfer van Maximilian Wöber naar Sevilla zitten in de afrondende fase, zo weet Voetbal International donderdagmiddag te melden. De twee clubs zouden al wel een akkoord hebben bereikt over de transfersom: twaalf miljoen euro. In Spanje ligt een vierjarig contract klaar voor Wöber. 

Wöber verblijft op dit moment met Ajax op trainingskamp in Orlando. Door de komst van de Argentijn Lisandro Magallán en de terugkeer van de geblesseerden Daley Sinkgraven en Joël Veltman na zware blessures zit Ajax wat ruimer in de verdedigers en was een vertrek van Wober bespreekbaar. Wöber speelde het afgelopen anderhalf seizoen dertig wedstrijden voor Ajax in de Eredivisie. De verdediger kwam voor 7,5 miljoen euro over van Rapid Wien. “Hij wil graag wekelijks aan spelen toekomen en goed perspectief hebben”, zo liet zaakwaarnemer Revien Kanhai woensdag weten aan VI.

Related posts

29 Comments

  1. JohnDoe77

   Precies, hij is af en toe nuttig geweest, maar bleek vooral voor de breedte. We gaan er geen geld op verliezen dus iedereen blij!

 1. Iedereen heeft een mening

  AJAX zal er wel goed over nagedacht hebben. Mocht de deal doorgaan: “veel succes”

 2. -buitenkantje rechts-

  Logisch gezien zijn positie bij Ajax. Zou Schuurs nu ook meer kans maken?
  Magallan is niet niveau de Ligt natuurlijk..Schuurs ook(nog) niet. Wie neemt de plek straks van Matthijs in?
  Lees dat Lainez straks Neres moet doen vergeten.. We weten allemaal hoeveel assists en goals Neres heeft gemaakt in zijn afgelopen 50 wedstrijden en hoeveel Lainez heeft gemaakt?
  Hoe zit het met vervanging van FdJong en Ziyech? Wat als Mazraoui straks vertrekt? Kristensen in de CL? Blind heeft een vertrekwens geuit. Wie vervangt hem? Schöne raakt op leeftijd wat te merken is aan zijn handelingssnelheid. Utrecht loopt nu met Bazoer weg.. Zou voor ons een goede vervanger zijn vind ik. Wie vervangt straks Schöne. Wat als Dolberg zo onproductief blijft als op heden. KJH is op leeftijd.. Onze 18 jarige aanwinst uit Z Afrika? Of toch de 16 jarige Brobbey?
  Welke aanwas uit de jeugd kunnen we verder verwachten?
  Beek staat in de belangstelling van grote clubs.. neem hem niet kwalijk als hij straks ook eens verder gaat kijken..
  Oppassen en werk aan de winkel anders kunnen we straks weer van voor af aan beginnen..
  Begin eens met bieden op Lozano..Bergwijn..Dumfries..
  Kampioen worden is een MUST!

   1. FrankiC

    Waarom niet Sam34? Zelf beter worden en zij zwakker. Ben alleen geen voorstander van Lozano (matennaaier) en Dumfries (beneden ons niveau), maar wel van Bergwijn (wordt Europese top) en bijv Angelino (maar we hebben (nóg) geen linksback nodig).

  1. Yor2002

   Ik ben het niet met je eens br je weet niet of magallan en schuurs het niveau van De Ligt niet gaan halen. Je weet niet of Dolberg zo slecht blijft. Je weet niet wat er kan gebeuren. In het begin 2 seizoen geleden had ik niet zo veel verwachtingen van De Ligt en Davinson Sanchez, maar ze hebben wel de EL finale bereikt met die spelers en mij bewezen dat iedereen opeens een topspeler kan worden. Dolberg kan misschien nu na een weekje kerst al weer heel goed voetballen, dat ziy zomaar kunnen. Als een speler vertrokt is het bijna altijd ons gelukt om een vervanger te halen waarom zal het dit keer anders zijn??

   1. FrankiC

    Omdat het niveau steeds hoger wordt en juist degene die voor dat hoge niveau gezorgd hebben vertrekken, wordt het moeilijker om dat zelfde niveau in te kopen of op te leiden. Voordeel is dat er grotere sommen geld binnenkomen en dat men eerder genegen is naar Ajax te komen, alhoewel…. Lainez!

    Ik denk ook te weten dat zowel Schuurs als Magallán nooit het niveau De LIgt gaan halen. Dat kun hopen, maar dat gaat gewoon niet gebeuren. De Ligt heeft zich niet alleen exceptioneel ontwikkeld, maar als je hem in de jeugd gevolgd had kon je zien dat er een heeeele grote aan zat te komen. Sanchez stond er vrijwel meteen (op zijn eerste en slechtste wedstrijd na bij Rostov).

    Dolberg vind ik zwaar overschat en krijgt t.o.v. bijv Neres veel te veel minuten.

    BR heeft wat mij betreft grotendeels gelijk, maar slaat een beetje door als het om vervanging van Schöne of Mazra gaat. Dat komt wel goed. Ziyech wordt natuurlijk moeilijker en is écht belangrijk voor Ajax. Toch is er relatief weinig interesse voor, dus wie weet kunnen we hem paaien nog een jaar te blijven.

 3. Koning Haarms Wolfs

  Erg jammer, had liever die Sinkgraven weg zien gaan. Een porseleinen popje zonder al te veel talent op welke positie dan ook. Tja, dit zal wel niet de laatste zijn deze winter….

  1. FrankiC

   Ik hoop dat Sinky jou nog positief gaat verrassen. Ik was er in het eerste jaar helemaal niet van gecharmeerd maar hij heeft veel opgestoken van zijn periode als linksachter en laten zien dat het een Ajaxvoetballer is.

 4. De Nees

  Veltman is geen CV, maakt daar te veel fouten waar op RB zijn fouten nog te corrigeren zijn en Sinkgraven is helemaal van de zotte want hij is swz geen verdediger, Wober laten gaan is een foute inschatting. Als de Ligt vertrekt zijn Magellan en Wober straks de mannen op CV daar Blind geen verdediger is maar een MV. En dit bod is niet mega i.t.t. tot die van Neres, jammer dat ze met Wober niet meer geduld hebben tot ten minste volgende winterstop.

 5. Iamsterdam2015

  Succes!!! Al vind ik het persoonlijk niet slim… maar vanuit zijn kant gezien logisch.

 6. Charka53

  Als Wöber daar wel een basis plaats kan krijgen gaat hij er op vooruit dus wens ik hem dat alle geluk .

 7. dickst14

  Ik denk dat Wöber niet veel vertrouwen voelt van ten Hag. Zie bv psv uit met een zelfmoord taktiek.

  1. HDfan

   Tja de echte goede spelers worden weggehaald en de nrs 12 , 13 en 14 willen zelf weg. Elk seizoen hetzelfde?

 8. Bigboss

  Het beste voor beide kon het ook niet exht waarmaken of afdwingen

  Wel goede prof. Succes

 9. Janneman16

  Ik denk echt dat hij een vaste waarde bij Ajax had kunnen woorden. hij heeft nooit echt een kans gehad.

 10. RJS

  Mee eens. Begrijp het best vanuit de positie van Wober. Maat wij zijn nu kwetsbaar linksachter met alleen Blind en Tagliafico. Bovendien, Wober had volgend seizoen prima kunnen doorgroeien naar een vaste plek centraal links met Blind als controlerende middevelder voor Schone (heeft ook niet het eeuwige leven). En voor die €12m hoeven we het ook niet echt te doen. Vervangbaar ? Natuurlijk, maar zie ze zo 123 niet.

Comments are closed.