Superieur Ajax geeft De Graafschap voetballes: 8-0 (Inclusief foto’s)

Ajax heeft vandaag goed aan het doelsaldo gewerkt en daarmee het verschil met de koploper gelijk getrokken: 57 voor en 7 tegen. Een mooie afsluiter voor wedstrijden in de Johan Cruijff Arena in deze competitiehelft door de grootste overwinning van dit seizoen tot nu toe te behalen. Het werd maar liefst 8-0 met hattricks van Hakim Ziyech en Daley Blind.

Toch was het De Graafschap die in de 10e minuut al op voorsprong had kunnen komen want de snelle Daryl van Mieghen stormde alleen op het doel van André Onana af, gevolgd door Hakim Ziyech. Van Mieghen schoot vanaf de rand van de zestien meter en Onana werkte de bal keurig weg. Acht minuten later gaf Hakim Ziyech een schitterende pass op Dusan Tadic die de bal met een enorme poeier via de onderkant lat insschoot (1-0). Een paar minuten later kon Noussair Mazraoui een leep hakje van Donny van de Beek zijn eerste eredivisiedoelpunt maken (2-0). De 3-0 viel in de 32ste minuut: Hakim Ziyech stond helemaal vrij en kon binnen tikken na een voorzet van Noussair Mazraoui. Vlak voor rust wilde ook Matthijs de Ligt een duit in het zakje doen, maar hij trof de paal.

Na de thee werd er géén gas terug genomen en de bezoekers kregen maar weinig kans. Met deze stand op het bord kon Erik ten Hag ook nog wat andere spelers de kans geven om te spelen en Dusan Tadic wass zichtbaar niet blij dat hij voor David Neres gewisseld werd. Hakim Ziyech maakte zijn tweede van vandaag met een hard schot vanaf 20 meter (4-0). Met dit doelpunt kwam hij op daarmee op gelijke hoogte met de zojuist gewisselde Dusan Tadic. Daley Blind probeerde het maar eens van afstand en hij poeierde de bal schitterend in de goal (5-0). Hiermee maakte hij zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer naar Ajax deze zomer. Hakim Ziyech dacht: ‘Dat kan ik ook!’ en doordat hij helemaal vrijgelaten werd kon hij vrij vanaf  20 meter schieten waarmee hij zijn hattrick vervolmaakte (6-0). Met nog een kwartier te spelen nam Lasse Schöne een hoekschop en Daley Blind kon vrij binnenschieten waarna het “10, 10, 10” vanaf de tribunes klonk (7-0). Ook de 8-0 is voor onze Daley Blind die de bal via een scrimmage in de verre hoek schiet en dus ook een hattrick voor hem! Helaas was het niet Kasper Dolberg zijn dag want ook hij zou graag een doelpuntje meegepikt hebben. De enige die nog niet voor Ajax gescoord hebben zijn Rasmus Kristensen en André Onana.

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Scoreverloop:
1-0 Dusan Tadic (18′)
2-0 Noussair Mazraoui (25′)
3-0 Hakim Ziyech (32′)
4-0 Hakim Ziyech (63′)
5-0 Daley Blind (66′)
6-0 Hakim Ziyech (69′)
7-0 Daley Blind (74′)
8-0 Daley Blind (90′)

Gele Kaarten: Van de Pavert (De Graafschap)

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui (59′ Kristensen), De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong; Ziyech (72’Sinkgraven), Van de Beek, Tadic (59′ Neres); Dolberg

Opstelling De Graafschap: Etemadi; Owusu, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Tutuarima; Bakker, El Jebli, Olijve; Narsingh, Nijland (67′ Serrarens), Van Mieghem

Duidelijke teksten vanaf de F-Side

Noussair Mazraoui zat ook lekker in de wedstrijd

Ook na 8 doelpuntjes verveelt het vieren nog steeds niet

Het zat Kasper Dolberg nog niet mee

Hakim Ziyech was weer Man Of The Match

 

Speler van De Graafschap toont warme gevoelens voor Kasper Dolberg

Gelukkig maakt Daley Sinkgraven weer extra minuten

Lekker gewerkt mannen!

 

Related posts

51 Comments

  1. Sulejmanii

    Voor mij gaat deze zegen speciaal uit naar Ten Hag, het is die man zo gegund na alles wat hij over zich heen heeft gehad. Ik ben zelf ook best kritisch geweest over bepaalde dingen, maar niets dan lof voor zijn prestaties in de champions league, beker en competitie zover. En als bonus gaat het Keizer ook voor de wind in Portugal, we hebben ook lekker aan het doelsaldo gewerkt. Ik ben een tevreden man mensen….. ?

    1. Moosie

      sorry hoor maar wat een onzin hij wordt dik betaald om trainer van Ajax te zijn en daar hoort het commentaar van de supporters bij.
      Deze overwinning moet als hij al opgedragen moet worden, toch echt aan Sjakie opgedragen worden vuile kutclub dat de grafschop Ajax is het de komende 10 jaar verpli vr aan de supporters om alles te geven in wedstrijden tegen grafschop.
      De spelers hebben ons toen gewoon voor lul gezet met hun instelling en dat is nog lang niet goed gemaakt maar 8-0 is een leuk begin.

      1. Finidi

        Nee moosie niet eens deze keer want graafschap is sympatieke kleine provincieclub met geweldig publiek daar in doetinchem, ze hebben het zelf verneukt toen, niet meer en niet minder en toen liet Sjakie zich ongelooflijk kennen, ik vond echt ajaxonwaardig toen.

        1. Moosie

          nou als je al je kruit verschiet omdat je ons dwars wil zitten en dan in de nacompetitie geen bal meer raakt dan heeft Sjakie toch gewoon een punt.
          Plus dat iphone verhaal.
          En Sjakie reageerde vol emotie dat vind ik juist gewdig man ik wou dat meer mensen gewoon zeiden wat ze voelen en denken ipv al dat politiekcorrecte geouwehoer

        2. Zlatan4ever

          Finidi, Moosie (en dus ook Sjakie)heeft 100% gelijk.
          Die kutboeren speelden toen zwaar over de rand met smerige tackels als of ze iets te winnen hadden. Kutboeren toen dus ook kutboeren nu…..
          Als je ook op klompen loopt begrijp ik je commentaar anders niet

          1. Finidi

            Zlatan ik was erbij daar en schrok vh nivo van Ajax op dat moment en dat schoppen komt gewoon omdat ze als een stel lamzakken over het veld liepen en dan ben je voer voor de wolven , niks met boertjes te maken, nu kwamen ze er toch ook niet aan te pas? Nivo van hin nu echt niet minder als toen hoor…,

      2. Sulejmanii

        Moosie, daar hoort zeker commentaar bij! Maar bij velen was de gehele realiteitszin zoek. En dan word het erg gekleurd, en erg negatief. Vingers wijzen hoort niet bij onze club, we waren zelfs gewoon niet man’s genoeg om onze plicht te voltooien! Iedere overwinning is sowieso voor Sjakie, die man steunt onze club al zolang! En dat hij hoopte dat de Graafschap zou degraderen vond ik hilarisch en mooi.. ?

    2. HURBIE

      Dit is een echt vrienden team ze gunnen elkaar alles
      Hoop dat deze groep nog lang samen speelt
      Maar dat kunnen we alleen maar dromen en hopen

  2. Charka53

    Goede overwinning met grote cijfers en dat ben je ook verplicht tegen zo’n zwakke tegenstander en dan nog doen ook wat we niet van hun gewend zijn dus niets dan lof voor Haggie en zijn mannen.

  3. FrankiC

    Als Ajax of PSV de resterende competitieronden in een wedstrijd onder de 5 doelpunten blijft loopt de ander waarschijnlijk uit in doelsaldo.
    Een ongeëvenaard seizoen wat dat betreft.

  4. Indojood

    Het was best koud in de JCA, zeker voor een warmbloedige Indo als ik, maar ik heb me prima vermaakt. Dit lijkt weer een beetje op de tijden van De Meer, toen we veel vaker grotere uitslagen neerzetten. Ziyech weer de man, wat is het toch genieten van hem.

    1. Emous1978

      Joh hij levert hem 3x makkelijk in bij de tegenstander(wel om de aftrap te nemen maar dat zal die ene wel niet gezien hebben)?

  5. apeldoorn

    ik zie lelijke doelpunten, mooie doelpunten en vooral veel doelpunt, daar hebben we nu ook de spelers voor! Maar wat ik vooral zie zijn lachende gezichten in het veld, spelvreugde en dat is de verdienste van Ten Hag. wanneer komt het moment dat anderen dat ook in zien!

  6. Iedereen heeft een mening

    Vermakelijk! Nog 2 wedstrijdjes winnen voor eind 2018. Als morgen Real Madrid uit de koker komt ben ik dik tevreden. ????

      1. Iedereen heeft een mening

        Ik denk dat Real Madrid voor ons te doen is. Resultaten uit het verleden…………

        1. Sulejmanii

          LOL, volg jij Ajax sinds deze maand? De drievoudige CL winnaar op een rij, die ons meermaals vernederd heeft onder Frank is ” is wel even te doen “.. ??‍♂️?

          1. Iedereen heeft een mening

            Nee, sinds vanmiddag ???. Nergens staat “is wel even te doen”. Dat is geen 1 van de zeven ploegen maar bij RM heb ik een goed gevoel. Heb jij RM de laatste tijd zien spelen????

          2. Sulejmanii

            Dat komt op hetzelfde neer, Real is wel even te doen jouw woorden. Ik heb ze zeker zien spelen, gaat niet echt lekker. Maar het blijft een van de slechtste tegenstanders om te treffen, en niet alleen voor Ajax. In de CL komen ook andere krachten vrij. Maar we zullen het zien, in ieder geval nog gefeliciteerd met vandaag!

      1. Sulejmanii

        Kovacs, dat is zeker waar. Maar Real vind ik voor iedere club, de moeilijkste tegenstander. Maar we zullen het zien….

        1. Iedereen heeft een mening

          sulejmanii, wat had ik gezegd. ??. We zullen het zien de komende wedstrijden.

    1. HURBIE

      Hoop ik ook 411
      Maar heb een naar voorgevoel voor die wedstrijd
      Als AZ boven zichzelf uitsteekt en PSV VERNEDERD

  7. a.p.

    wat een voetbaldag vandaag! 8-0 winst 3x Ziyech, 3 keer Blind en dan 010 verliest met 0-2. In de Arena was het dak niet helemaal dicht? mochten we daarom 8 x juichen?

  8. -buitenkantje rechts-

    De traditionele dip na een CL wedstrijd bleef uit.. Chapeau!
    De jongens blijven gretig..behalve 1

  9. Wijzijnajaxamsterdam

    Heerlijk wat een wedstrijde zeg. Het maakt mij eigenlijk niet uit wie. Zolang het maar geen city is. Die speelt me momenteel te goed. Maar goed wil je winnen de cl dan moet ajax iedereen vernederen.

  10. AjaxBelg

    Mooie namiddag,knappe doelpunten, moet je dan na zo’n wedstrijd kritisch zijn ? Toch een bedenking die Tom Egberts ook aanhaalde. Onze spits scoort weer niet, op de samenvattingen is te zien dat Dolberg 1 BAL krijgt aangespeeld. Dit valt me telkens op, vraag is natuurlijk,waarom word hij zo weinig in het spel vertrokken,en waarom doet een trainer daar niets aan.

    1. AB

      Ik heb niets van de wedstrijd gezien (wacht nog op het wedstrijdverslag van Litmanen 🙂 maar als Dolberg maar 1 bal krijgt aangespeeld dan lijkt het mij dat hij het ook niet zelf heeft afgedwongen. Je gaat dan als spits op zoek naar de bal of je zorgt dat ze niet om je heen kunnen. Dit klinkt (nogmaals, ik heb het zelf niet gezien) als een afwachtende houding.
      Als zelf Blind drie kan scoren in een wedstrijd dan moet je je als spits afvragen of het mogelijk niet aan je zelf ligt.

      1. Litmanen

        AB, je bent zielig, niks gezien maar toch een oordeel.
        Waarom Dolberg niet scoorde? Tja, had je maar moeten kijken.
        En als je Tom Egberts gaat citeren, dan ben je nog zieliger.
        Maar om je nog zieker te maken dan je al bent: Ziyech was een van de beste spelers gisteren.
        Tja, 7,50 voor Fox per maand. Als dat al te veel is om je cluppie te volgen.
        Tot zover mijn verslag van een ouderwets potje heerlijk prijsschieten.

        1. AB

          Este Litmanen:
          Ten eerste: het is geen oordeel maar een hele voorzichtige bijdrage, met een ?, op basis van wat ik oa hier heb gelezen (oa mening BR)
          Ten tweede: ik had andere bezigheden anders had ik wel in het stadion gezeten
          Ten derde: ik heb je al honderd keer hezegd dat ik niet aan betaal TV doe, dus ook niet aan Fox al zou het maar 1 euro kosten
          Ten vierde: ik heb dus niets geIen, dus ook geen Studio Sport, dus ook geen Tom Egbers (studio voetbal ed kijk ik nooit omdat het merendeels gelul is).
          Misschien dringt het nu door tot je hersenpannetje?
          Veiendelijke groet
          AB

        1. Sulejmanii

          Jazeker, hij is helemaal op de weg terug. Als sommigen dat niet willen inzien, tjah dat vind ik prima.

Comments are closed.