Ajax verslaat Heerenveen met gemak

Ajax heeft vandaag makkelijk gewonnen van een matig spelend Heerenveen. Er waren slechts drie minuten voor nodig om de score te openen want Lasse Schöne schiet tijdens zijn 250ste wedstrijd van enorme afstand binnen 0-1. Ajax lijkt na deze treffer de smaak te pakken te hebben en blijft aanzetten en in de achtste minuut schiet Donny van de Beek net voor langs. De druk blijft het eerste kwartier op de ketel en tot die tijd heeft de thuisploeg niet veel te vertellen. Hierna lijkt het of Ajax al een tandje terug schakelt en komen er wat kansjes voor de Friezen maar onder andere Onana weten de bal buiten de goal te houden. Veertig minuten na de eerste treffer komt een hoekschop bij Frenkie de Jong terecht en hij schiet hem op doel maar de doelman weet deze poging te keren. Hakim Ziyech krijgt de bal voor zijn voeten en ramt de bal droog in het doel 0-2.

In de tweede helft speelt Onana de bal richting Kristensen maar die verwerkt de bal erg slecht waardoor Heerenveen een kans krijgt om te scoren maar De Ligt weet dit te voorkomen. In de vijftigste minuut stormt Kasper Dolberg op het doel van de Friezen af en krijgt een schouderduw waardoor hij komt te vallen en de heer Van Boekel besluit dat dit een penalty is. Heel voetbal kennend Nederland denkt er anders over maar de scheids is zeker van zijn zaak en dat kan Ajax niets bommen. Dusan Tadic neemt de penalty feilloos waarmee de stand op 0-3 komt. Een paar minuten later wordt Kasper Dolberg perfect bediend door Rasmus Kristensen en Kasper rondt schitterend af en de 0-4 staat op het scorebord. Met deze stand en de komende zware wedstrijden in het hoofd, besloot Ajax de wedstrijd rustig uit te voetballen. Toch kreeg de ingevallen Klaas-Jan Huntelaar nog een grote kans op de 0-5 maar helaas raakte hij de onderkant van de lat.

Bekijk hier ons fotoverslag van deze wedstrijd

Heerenveen – Ajax 0-4 (0-2)
3. Lasse Schöne 0-1
42. Hakim Ziyech 0-2
52. Dusan Tadic 0-3 (Penalty)
61. Kasper Dolber 0-4

Gele kaarten: Thorsby, Hoegh (Heerenveen) Neres (Ajax)

Opstelling sc Heerenveen:Hahn; Floranus, Hoegh, Bulthuis, Pierie; Thorsby, Vlap (63. Kongolo), Rienstra; Kobayashi (69. Van Bergen), Lammers (84. Van Amersfoort), Zeneli

Opstelling Ajax; Andre Onana, Daley Blind, Maximiliaan, Wöber, Matthijs de Ligt, Rasmus Kristensen, Frenkie de Jong (71. Zakaria Labyad), Lasse Schone, Donny van de Beek, Dusan Tadic, Kasper Dolberg (57. Klaas-Jan Huntelaar), Hakim Ziyech (57. David Neres)

Related posts

22 Comments

 1. Sulejmanii

  We speelden best slordig vond ik, en onze spelers hadden aardig wat concentratie verlies momentjes.

  Maar dat is misschien niet gek, met Benfica voor de deur.

  Kasper raakt steeds beter in vorm, en gaat steeds meer scoren. Mooi dat Wober een basisplaats lijkt te krijgen, Kristensen speelt logischerwijs zonder veel vertrouwen. Maar ik vond hem niet heel slecht, hopelijk maakt mij meer stappen.

  Overigens was het geen penalty, maar gelukkig hebben we gewonnen omdat we veel beter waren.

  Onze Afrikaanse Panther was weer op dreef, wat was dat heerlijk om te zien.

  Bedankt voor de geweldige sfeer Ajacieden dat was indrukwekkend, en gefeliciteerd mede-Ajacieden.??‍♀️???

 2. Ajaxfoort

  Lekkere pot. Geen hoogstaand voetbal maar dat is niet zo raar gezien de komende wedstrijden.

  Ik heb net op Foxsport 3 naar de interviews gekeken maar wat een zooitje is dat zeg. Die vragen sloegen werkelijk nergens op. Kunnen ze van dat geld geen fatsoenlijke interviewers betalen?

 3. Kapstein

  Uitleg bij de penalty was dat de schouderduw van achteren kwam. Dat is weldegelijk een overtreding en dus een penalty! Commentaar bij Fox was best partijdig zoals altijd ten nadele van Ajax.

 4. Bert62

  Door die blunder opstelling van Ten Hag tegen pisvee blijven we achter de feiten aanlopen. Dat kost ons het kampioenschap

  1. Vak 120

   Lul aub niet zo slap,je word niet door 1 wedstrijd wel of geen kampioen bert! Ten hag heeft het momenteel goed staan,tegen psv zat hij fout maar er maken er dit seizoen nog wel meer een fout hoor!

   1. Koning Haarms Wolfs

    Nou, Vak120, ben het met Bert eens. 040 gaat echt nog wel punten verspelen, maar wij ook, vrees ik. 040 staat wel al vanaf week 2, en wij nog niet door rare opstellingen of rare wissels.

    1. De Nees

     Pisvlekken gaan nu een zwaarder programma in, tot nu toe hebben ze niveau Emmen, Nac, Willem 2, VVV gehad. Puntverlies komt eraan.

     1. Koning Haarms Wolfs

      We gaan het zien, De Nees….. we moeten 6 punten inlopen, op doelsaldo gaan we het niet redden. Seizoen is nog lang.

     2. Koning Haarms Wolfs

      Nee, ik blijf erbij, dat 040 goed in vorm is dat we het lastig gaan krijgen. Thuis winnen we van hen. Daarnaast rest ons hopen dat ze minmaal 3 punten meer morsen dan wij, vanaf nu gezien. Wel begrijpend blijven lezen, Vak 120.

Comments are closed.