There are no ads, please add some


Ronald Koeman over oproep Ten Hag: ‘Je moet het gewoon los laten’

Ronald Koeman liet dinsdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan de interlands tegen Duitsland en België weten zich geen zorgen te maken over de fitheid van Frenkie de Jong. “Hij zat zondag al op de bank bij Ajax. Het lijkt me dat als je op de bank zit dat je fit bent om te spelen”, aldus de bondscoach. “We hebben nog een aantal dagen van trainingen waarin iedereen moet laten zien dat hij topfit is om te spelen.”

Afgelopen interlandperiode maakte de middenvelder van Ajax veel indruk, ook op Koeman. “Het is duidelijk dat hij in de tweede helft tegen Peru en in de wedstrijd tegen Franrijk dusdanig gepresteerd heeft”, zo gaf hij aan. “Ik wil niet zeggen dat hij een volwaardig international is, want gezien zijn leeftijd is hij dat natuurlijk nog niet. Maar wat goed is komt snel.”

Koeman kreeg ook de vraag hoe hij kijkt naar de oproep van Erik ten Hag om spelers te sparen. “Ik heb natuurlijk met Erik gesproken, die dat ook aan mij heeft aangegeven. Het is logisch natuurlijk, ik ben ook ooit clubtrainer geweest”, zo gaf hij aan. “Als trainer was ik altijd superblij en supertrots. Hoe meer internationals, hoe beter. Je moet het gewoon los laten, je hebt er geen invloed op.”

De bondscoach ging verder: “Ik vond deze periode als trainer altijd geweldig om even uit te blazen. Dan ging ik niet zenuwachtig voor de televisie zitten. Maar ik begrijp het wel. Voor hun komen er ook cruciale wedstrijden aan met Benfica. Maar ik zal zeker zaterdag niemand gaan sparen.”


Gerelateerde posts

40 reacties

 1. BobbyHaarms

  En zo hoort het ook. Logisch dat je rekening houdt met de belangen van een club in de CL, maar om nou spelers te gaan sparen gaat te ver. Dit zijn ervaringen voor onze spelers die onbetaalbaar zijn.

 2. Jimmy1971

  Ik begrijp beiden kanten wel, maar het klopt wat hij zegt, je hebt er geen invloed op dus laat het los!

 3. Ajax 84

  Beide kanten zit wat in , gewoon laten gaan … we zien het wel snap ten hag prima. En koeman zegt wat trainer hoort te zeggen die gaat ook echt geen risico nemen hoor .

 4. Ajax 1

  Tja, het is ook een eer om voor het nederlands elftal te spelen, alhoewel ik er zelf niet zo veel mee heb (het publiek dan vooral). Als je voor je land mag spelen, moet je dat ook doen.

 5. JohnDoe77

  Hij kan het altijd proberen natuurlijk. Maar ook Koeman wil zijn beste elftal opstellen en dus zal Frenkie spelen zolang als medisch verantwoord is. En duimen dat het goed gaat!

 6. Wenen 1995

  Ik neem aan dat Frenkie mondig genoeg is om aan te geven of tie kan spelen en hoe lang. Tegen Duitsland voetballen is weer een mooie nuttige ervaring voor hem en dus ook voor Ajax.

 7. Charka53

  En niet alleen dat publiek BH ze mogen voor mij het nationale elftal schrappen er lopen er rond die niet met hun hart voor Nederland spelen .

 8. BobbyHaarms

  Hij (Frenkie) geeft zelf aan dat ie kan spelen dus dat mag geen probleem zijn.

 9. BobbyHaarms

  Die spelers horen niet thuis in het Nederlands elftal Charka. Teveel eer die ze niet verdienen.

 10. Koning Haarms Wolfs

  Het is niet te hopen, dat Frenkie in een onbelangrijk duel als dit, door zo’n Duitser de ziektewet in wordt geschopt.

 11. Bert Betondorp

  Schei toch uit. Frenkie kan ook van de trap afvallen.
  Risico’s ijn er altijd en overal.
  Maar het is logisch dat Ronald Koeman het sterkste team wil laten spelen
  met spelers die top fit zijn. Dat de club trainers niet willen dat hun spelers met een blessures terugkomen lijkt ook al logisch.

 12. Mr Ajax

  Koeman is duidelijk gecharmeerd van frenkie, dat is toch een opsteker voor hem, maar niet forceren ronald!

 13. Koning Haarms Wolfs

  Deze pot is voor des keizers baard…. Waarom dan stunten met het kapitaal van een ander. Laat Frenkie nog even met rust en laat hem maar weer voor ons knallen ipv in zo’n proefpotje.

 14. Rickie

  spaar frenkie idd tegenover duitsland ? laat die Jonge jonge eerst vol groeien naar een volwaardig Ajax Lid ipv nu al laten mee doen.

 15. AB

  Hij wordt er ook sterker van. Moet toch spelen tegen sterkere tegenstanders en dat is perfect voor zijn ontwikkeling. Blessure kan je ook oplopen (eerder zelfs) tegen tegenstanders als Emmen. Uurtje laten ballen en dan wisselen.

 16. Bert Betondorp

  Koning Haarms Wolfs “ een onbelangrijk duel?” Duitsland? Je meent het?
  Nee he?

 17. nash1900

  Ik vind dat Koeman ten Hag hier een beetje belachelijk maakt. Dat hij dit aan geeft in een gesprek is heel normaal,alleen moet koeman hem dan niet neer zetten als een man die angstig naar de tv gaat staren. Nergens voor nodig.

 18. Gido

  Arrogante reactie van Koeman. En meten met twee maten. Vormer mag gewoon afzeggen zonder acute blessure en Bergwijn heeft vorige periode laten schieten vanwege een spookblessure. Laat hij daar stoer over doen in plaats van risico’s te nemen met een speler die net een half jaar geblesseerd is geweest. Heb die Koeman altijd een arrogante lul gevonden.

 19. Finidi

  Gelul, die jonge gasten willen altijd spelen als ze kunnen en zien echt wel in staat om te zeggen dat het niet kan, plus belangrijk voor ontwikkeling toch? Tis geen Robben of een andere oldtimer die zen partijtjes uitzoekt.

 20. Prinsengracht

  Koeman heeft makkelijk lullen. Ajax wil een belangrijke speler niet maanden kwijt zijn voor een paar vriendschappelijke wedstrijden.

 21. HURBIE

  Het lot is toch niet te voorspellen Haggie
  Die Rooie heeft gelijk je heb genoeg spelers

 22. Prinsengracht

  Verkapte vriendschappelijke wedstrijd. Je wint er niets mee. Gewoon onzin om nog meer geld te verdienen wat mij betreft. Ik zou graag weer af en toe op woensdag een serieuze interland zien en meer niet.

 23. Koning Haarms Wolfs

  Ja idd, compleet onbelangrijk deze pot, Bert. Of heb jij nog moeite met het verleden? Dat het Wiedergutmachungseffekt tot in de eeuwigheid duurt, dat Duitsland de eeuwige vijand is en dat wij moeten blijven bewijzen, dat ‘74 echt een fout was en wij veel beter waren? Get over it…

 24. AB

  Onbelangrijk prima, voor de ervaring tegen sterkere spelers dan in de ED …..helemaal prima. Zelfs oefenpotjestegen sterke nationale teams zijn van belang, vooral voor de jonkies.

 25. Koning Haarms Wolfs

  Heb je wel gelijk in AB, maar laten we hopen dat Frenkie heel blijft. We gaan het zien….

 26. Zlatan4ever

  Laat Koeman eerst maar eens een “goed” nederlands 11-tal neerzetten. Daar horen badgasten als Vormer,Promes en Padt niet bij en nog een paar van dit soort 2e rang spelers

 27. Ajaxslied

  Wel grappig dat Koeman zegt laat het los. Bij Everton Liep Koeman zelf te zeiken over veelste drukke speelschema’s.

Reageren is niet mogelijk.