Top 3 lanceert plan Eredivisie 2.0 met nieuwe competitieopzet en zonder kunstgras

Een nieuwe eredivisie zonder kunstgras komt eindelijk dichterbij. Ajax, PSV en Feyenoord hebben een concreet voorstel op tafel gelegd om het ‘Europese’ televisiegeld per 2021 revolutionair anders te verdelen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Minimaal tien procent van de inkomsten die Nederlandse clubs uit de Champions League en Europa League halen, moeten in dat plan voortaan terugvloeien naar alle overige clubs in de eredivisie. In een succesvol seizoen als het huidige zou dat al snel een extra pot van zo’n tien miljoen euro betekenen.

In ruil daarvoor willen de topclubs af van al het kunstgras in de eredivisie. Ook willen ze een nieuwe competitieopzet, om zo het aantal duels onder weerstand te vergroten, zeer waarschijnlijk met play-offs, mogelijk met zestien in plaats van de huidige achttien clubs. De exacte invulling van die opzet is nog onderwerp van studie. Daarnaast willen Ajax en PSV hun beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie kunnen behouden. Het plan komt al medio november in stemming. De bedoeling is om de ‘eredivisie 2.0’ per 2021 te laten starten.

Related posts

57 Comments

  1. Sam34

    Weetje wat we draaien al niet mee met de top landen laten we het aantal teams verminderen zodat we nog minder wedstrijden hebben

    1. Prinsengracht

      Duidelijk dat jij het niet begrijpt. Waar staat dat er minder wedstrijden gespeeld worden? Het worden er minstens evenveel. Waarschijnlijk meer. Dit plan is al vaak beschreven. Zat jij toen onder een steen?

      1. Sam34

        Ik bedoel dat met minder teams er minder verschillende wedstrijden worden gespeeld mij lijkt het beter dat er teams bijkomen net als in de premier league

        1. Bakkie

          Mijn interesse in onze Eredivisie is inmiddels zo gekelderd dat ik me bijna schaam als ik naar Studio Sport zit te kijken. FC Emmen tegen VVV, De Graafschap tegen Fortuna Sittard. Het is niet om aan te gluren en al helemaal de potjes op kunstgras niet.
          Het is tijd voor rigoreuze veranderingen!

          1. ajacied078

            is niet de schuld van emmen en fortuna en vvv. komt door clubs als twente en roda etc die het financieel struktureel verpesten. ik zou er voorstander van zijn dat we 3 clubs laten degraderen net als in engeland.

          2. Bakkie

            Zeg ook niet dat het de schuld van deze clubjes is, heb ‘t alleen over het niveau dat lager en lager wordt

        2. Janneman16

          kijk eens naar België… daar is dit al een paar jaar en je ziet daar echt progressie. ik denk dat het een goed idee is.

        3. Prinsengracht

          Mis jij de wedstrijd tegen Emmen en De Graafschap? Ik niet. Ik speel liever een keer extra tegen de top 5

    1. Emilio4Ajax

      Japp en de gelijke spelen weg… bij een gelijke stand na 90 min beide ploegen 1 punt, daarna sudden death(helften van 15 min). Ploeg die golden goal maakt punt extra. 3punten bij winst…?

      1. Emilio4Ajax

        Gelijk in 90 min= 1 punt, golden goal 1 extra punt (2 punten) , winst in 90 minuten 3punten?

  2. Emilio4Ajax

    Dit zei ik op 1 sept:?Wat als 10%van de CL/EL inkomsten in een pot gaat om het kunstgras weg te krijgen mm…???

    Als je een verandering wilt denk ik dat de ”rijke” clubs het op korte termijn moeten bekostigen
    Goed voor het hele Nerderlandse voetbal…anders denken…

    Niet alleen wij betalen, maar alle clubs die de groepfase van de CL/EL halen… de pot blijft bestaan en ook de KNVB vult die jaarlijks aan met als doel om de Eredivisie sterker te maken en te promoten in andere landen…?

        1. Emilio4Ajax

          Maakt niet uit AB…maakt ook niet uit wie betaald, als die ploegen/clubs die de groepsfase van EL/CL halen maar betalen…?

      1. Emilio4Ajax

        Makkelijk duimpje scoren zo AB door Feijenoord te noemen…waar was ons Ajax vorig jaar…? Kunt je ook af vragen of Feijenoord nog wel tot de top 3 hoort…?

      2. Zlatan4ever

        GEEN ! Kakkerlakken kinnen nauwelijks zelf rondkomen,
        En dan nog die kutverhalen over een nieuw stadion ….sukkeltjes

  3. Ajax 1

    Goed plan. Ben zeker voorstander van iets minder clubs in de ED. Te veel echt kleine clubs, niet goed voor de uitstraling en aantrekkingskracht van de ED

    1. Emilio4Ajax

      ED terug brengen en voor de winterstop klaarspelen…daarna linker rijtje om kampioenschap en EL/CL…en rechter rijtje om degradatie/lijfsbehoud…

      1. Emilio4Ajax

        Nummer 1 linker rijtje speelt tegen de nr8, of kiest tegestander, in best of 3 of 5… nr2 tegen nr7 enz… halve finale best of 3 of 5…finale best of 5…de 6 verliezers spelen in een poulsysteem om de resterende EL tickets met behoud van de punten in onderlinge wedstrijden eerder in het seizoen…of nul stellen kan ook…?

  4. Charka53

    Lijkt mij een goed plan ten eerste overal gras en met alle respect de kleintjes uit de Eredivisie en playoffs lijkt mij ook niet verkeerd als je in Europa speelt laat je wel eens een puntje liggen in de competitie zodat de ploeg die niet Europees speelt b.v. in mei al kampioen is maar door de playoffs kan het zomaar zijn dat de nummer zes kampioen wordt , dus een spannende competitie.

  5. a.p.

    op de Veluwe is een sportveld aangelegd met hebryden en echt gras.hoe goed zal dat zijn?

    1. Emilio4Ajax

      Zijn veel van dat soort hybridvelden in Scandinavie, maar gaat dat voornamelijk om de kleur van het veld in de herfst en in de lente…?

  6. Iedereen heeft een mening

    Goed plan, echt gras en zorgen dat de weerstand in wedstrijden wordt verhoogd. Dat zou er toe moeten leiden dat meer clubs europees voetbal halen. Lange termijn visie belangrijker dan korte termijn visie.

  7. Gido

    16 clubs is mij nog te veel. Zijn maximaal 12 behoorlijke Eredivisie waardige clubs. Liever de 10 beste Nederlandse en 10 beste Belgische clubs in één volledige competitie.
    Alleen maar normaal gras met veldverwarming en vastgelegde minimale maaihoogte lijkt mij ook een basisvoorwaarde. De Eredivisie moet een goed product neerleggen dan heb je ook iets te verkopen.

    1. Bakkie

      Dat zie ik ook wel zitten, Gido. Ook weer een goeie reden om wat vaker een bezoekje aan onze zuiderburen te brengen!

  8. Toets

    Hele rechterrijtje er uit en een dubbele competitie draaien. Meer weerstand meer kwaliteit

  9. Koning Haarms Wolfs

    Off: Stuttgart had bijna Bosz gehaald. Kom op Sar en Marc, gooi boertje er uit en haal Bosz terug!

    1. Indojood

      Niks van aantrekken Emilio. AB en Prinsengracht zijn de Geer en Goor van deze site. Een stel gefrustreerde pisnichten.

  10. Rickie

    ben zeker ook een voorstander van laatste 3 clubs degraderen en beste 3 promoveren zonder nacomp etc. alleen jong ajax en jong pisvee in de keukenkapioem devisie is niet eerlijk voetballen. Als ajax wil kunnen ze in beide comp de beste worden. dat is toch ten nadeel van de rest ? zo hou je ajax sterk maar de rest hou je zwak terwijl ajax en pisvee sterk genoeg zijn om de spelers te laten verhuren.

Comments are closed.